marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
7 ur
V pripravljenosti:
360 ur
Tip baterije:
Li-ION (750 mAh)
Dimenzije:
101 x 44 x 18 mm
Teža:
82 g

Tip zaslona:
barvni, UBC, 65.536 barv

Notranji pomnilnik:
15 MB
Stopnja sevanja SAR:
0,92 W/Kg

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Za

majhnost, lahkost, estetsko izdelan dizajn, trpežni materiali ohišja, vzdržljivost baterije

Proti

slabša resolucija zaslona, vhod za spominsko kartico

Priloge
Fotografije mobilnika
Fotografirano z mobilnikom
mobilniki
arhiv test
Sony Ericsson

Poslovna privlačnost

Sony Ericsson K320i


Sony Ericsson K320i

11.05.2007
Objavil: Nataša Gliha

Model telefona je nekakšna novejša oblika njegovega predhodnika – K310i. Prav velikih sprememb med njima sicer ni, olepšana je predvsem zunanjost, v notranjosti pa so dodane nekatere funkcije kot na primer bluetooth.ne podpira datum  
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 0,3 Mpix VGA
Povečava: 4x
nočni način
samosprožilec
efekti
okvirji
nastavljanje osvetlitve
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
podpira HSCSD
ne podpira EDGE
ne podpira UMTS
ne podpira HSDPA
ne podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
ne podpira radio FM

Prodajni paket in baterija

V dokaj majhni embalaži prodajnega paketa se skriva kar nekaj stvari za kar najbolj udobno uporabo telefonskega aparata. Poleg samega aparata so to baterija, omrežni polnilec, USB kabel za priklop na osebni računalnik, CD zgoščenka s programsko opremo ter navodila za uporabo aparata.
Za pripravljenost aparata skrbi Ly – polymerska 750 mAh baterija, ki nam omogoča približno sedem ur pogovorov ter štirinajst dni telefona v stanju pripravljenosti. Telefon smo med testom neprekinjeno uporabljali približno 5 dni.

Izgled

Sprednja stran telefona je lično razporejena. Polovico predstavlja zaslon v velikosti 28x34 mm, ki omogoča prikaz slik 128x160 slikovnih točk s 65000 barvami. Nad njim sta napis priozvajalca in zvočnik, pod njim pa tipkovnica.
Tipkovnica je sestavljena iz dveh sklopov. Prvega predstavljajo štirismerna navigacijska tipka, ki je ostala ista kot pri predhodniku, dve podmenijski tipki, tipka za brisanje vpisov in tipka za vrnitev v predhodni meni. Drugi sklop je sestavljen iz številčnice, ki je razdeljena v tri navpične sklope po štiri tipke. Vse tipke so enake velikosti in nekoliko izbočene za lažji oprijem. Pod tipkovnico imamo še izpisan modela telefona.

Na levem boku nam proizvajalec ponuja tipko za vklop kamere, na desnem boku tipko za dostop do bližnjic, na zgornjem robu tipko za vklop oziroma izklop telefona in infrardeči vmesnik, na spodnjem boku pa konektor za priklop omrežnega polnilca in USB kabla za povezavo z osebnim računalnikom.

Zadnja stran je nekoliko bolj pusta kot sprednja. Zgoraj je kamera, zraven nje zvočnik, pod njima že značilen podolgovat napis proizvajalca, pod njim pa še znan logotip.

Meniji so isti kot pri vseh modelih tega proizvajalca. Na telefonu si lahko poljubno nastavimo profile, jezik, bližnjice, zaklepanje telefona, glasnost in način zvonjenja ter sporočil, ozadja, teme, ohranjevalnik zaslona, svetlost in kontrast zaslona, preusmeritve klicev...

Imenik, zadnji klici, sporočila

V imeniku shranimo do 1000 različnih telefonskih številk prijateljev, sorodnikov in poslovnih partnerjev. Vpise si razporedimo po imenih ali po priimkih. Razvrstimo jih po skupinah, ki si jih poljubno izmislimo. Uporabljamo lahko imenik iz telefona ali iz SIM kartice. Vnose kopiramo iz SIM kartice v telefon in obratno in sicer vsakega posebej ali vse, ki so na voljo v posameznem imeniku.

Telefon nam prikazuje do 30 prejetih, klicanih in neodgovorjenih klicev. Vsak klic je prikazan z imenom ali številko, datumom in časom klica. Posebej so prikazani števci za zadnji klic, odhodne klice in vse klice. Števec sporočil je razdeljen na SMS in MMS sporočila. Števci so prikazani tudi za prenos podatkov preko GPRS povezave in sicer posebej za poslane in prejete podatke (ta se deli na zadnjo in vse seje).

Telefon nam poleg prejetih shrani tudi poslana sporočila. Sami si določimo predloge in zvoke sporočil po svojem okusu. Za lažje pisanje uporabimo način pisanja T9.

Kamera

S kamero lahko posnamemo tako slike kot tudi video posnetke. Slike posnamemo na štiri načine: običajno, panorama, rafal, vsaki podobi pa lahko dodamo enega izmed zanimivih okvirjev. Velikosti slik so štiri in sicer velika (640x480slikovnih točk), srednja (320x240 slikovnih točk), majhna (160x120 slikovnih točk) ter razširjena velikost. Tako pri fotografiranju kot tudi pri snemanju videa poljubno uporabimo nočni način in štiri različne učinke: črno – belo, negativ, sepija in osončenje.

Video posnamemo v dveh kvalitetah: snemanje za MMS sporočila in video visoke kakovosti. Na voljo sta dve velikosti posnetkov in sicer velika (176x144 slikovnih točk) ter majhna (128x96 slikovnih točk).

Pripomočki

Telefon nam daje na izbiro uporabo nekaj že dobro poznanih pripomočkov kot so alarm, ki ga lahko nastavimo za vsak dan posebej ali za cel teden vnaprej, poleg tega pa si lahko nastavimo tudi željeno melodijo bujenja. Naslednji je koledar, ki je prikazan po tednih ali po mesecih. Kalkulator bi lahko bil že modernejši, saj poleg osnovnih računskih funkcij omogoča le še računanje odstotkov. Štoparico si lahko nastavimo za vsak krog posebej ali pa kot enkratno merjenje časa. Za zabavo poskrbijo štiri igre: Deep Abyss, Erix, Minigolf in Treasure Tow. Poleg že naštetih nam telefon ponuja še vpis opravil in beležk, odštevalnik časa, snemalnik in predvajalnik glasbe, ki je vedno bolj nepogrešljiv dodatek zlasti za mlajšo populacijo prebivalstva.

Povezljivost

Za povezavo med ostalimi telefonskimi aparati ali z osebnim računalnikom skrbita tako bluetooth kot infrardeči vmesnik, na voljo pa imamo tudi nekoliko starejši način: povezava preko USB kabla, ki je paketu že priložen.
Z internetom se lahko povežemo preko GPRS povezave, igre in ostale pripomočke pa si na telefon nalagamo preko Java aplikacije.

Posodil na test:
Svema Co. d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Svema Co. d.o.o.
Cena na dan testa:
112,40 € (26.935,00 SIT)
Ni dodatnih fotografij.
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Sony Ericsson
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki