marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaQualcomm tiho predstavi čipovje Snapdragon 6s Gen 3
14.06.2024

Qualcommova trenutna shema poimenovanja je lahko včasih zmedena, vendar črka „s“ na splošno označuje „nižji“ model v liniji in točno to je novi Snapdragon 6s Gen 3. Qualcomm je informacije o novi mobilni platformi tiho in brez velikega pompa objavil na svoji spletni strani. Razumemo, saj Snapdragon 6s Gen 3 ni posebno zanimiv čip.

slikaHibridna umetna inteligenca v službi človeka odpira nove možnosti
12.06.2024

Smo na začetku najbolj vznemirljivega in morda enega od prelomnih trenutkov v tehnološki industriji. Vstopili smo v dobo mobilne umetne inteligence – ki jo je začel Samsung z uvedbo funkcij Galaxy AI na Galaxy S24 seriji, njihovem prvem telefonu z umetno inteligenco.

slikaV aprilu povečana prodaja iPhonov na Kitajskem
10.06.2024

Pred nekaj tedni je Tim Cook napovedal, da bo prodaja iPhonov na nekaterih trgih (tudi na Kitajskem) narasla in imel je prav. Poročilo Kitajske akademije za informacijsko in komunikacijsko tehnologijo (CAICT) kaže, da so se pošiljke pametnih telefonov tujih blagovnih znamk aprila povečale za 52 % - in večina telefonov tujih blagovnih znamk na Kitajskem ima na zadnji strani logotip Apple.

slikaGoogle bo omogočil urejanje sporočil RCS
07.06.2024

Urejanje sporočil v aplikacijah za klepet je fukcija, ki je znana že vrsto let, vendar smo končno dočakali, da so jo sprejeli tudi nekateri največji odjemalci za sporočanje. Instagram je pred kratkim uvedel funkcijo urejanja v svojih klepetalnicah skupaj s Facebookovim Messengerjem in aplikacijo WhatsApp. Zdaj pa Google to omogoča tudi za sporočila RCS.

članki

Vedno na poti, vedno povezani


29.03.2023
Objavil: Dare Gliha

Hiter način življenja je danes postal stalnica. Delo poteka na različnih lokacijah in roki so običajno zelo kratki. Če ste sami svoj “šef”, je običajno še bolj zahtevno, saj želite čim več dela opraviti čimprej. Ves čas se premikate med sestanki, pisarno, hkrati pa usklajujete še družinsko življenje.

Pametni telefoni in druge naprave lahko vse naloge, ki vas čakajo tekom dne, zelo olajšajo. Spoznajte naprave, ki jih preprosto povežete s svojim pametnim telefonom in delo opravite sproti. Tako bo tudi ob koncu dneva ostal čas za preživljanje kakovostnega časa z družino ali ogled zadnjega dela priljubljene serije.

Vstavite v uho slušalke Buds2 Pro in na zapestje pripnite uro Watch5

Ljudje, ki veliko časa preživijo na avtobusu v službo ali šolo, ta čas pogosto vrednotijo kot »izgubljen«. Čas namenjen vožnji z avtobusom, porabite kvalitetno. Na avtobusu lahko recimo opravite prostoročne pogovore, poslušate podkaste ali pa sledite sestanku. Prav slušalke Galaxy Buds2 Pro vam bodo omogočile prostoročno telefoniranje ali udeležbo na virtualnem sestanku. Gre za najudobnejšo ergonomsko zasnovo doslej brez strahu pred obračanjem in padanjem iz ušesa. Za izjemno kakovost zvoka skrbi 24-bitni Hi-Fi zvok, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo skupaj z možnostjo aktivnega odpravljanja hrupa za odstranitev hrupa iz okolja.

Prostoročno upravljanje telefona vam omogočata tudi pametni uri serije Galaxy Watch5. Poleg upravljanja nekaterih funkcij prek ure, se je z razvojem pametnih ur Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro Samsung osredotočil tudi na boljše razumevanje zdravstvenih potreb uporabnikov. Oba modela vključujeta izboljšan senzor BioActive, ki s pomočjo enega samega čipa upravlja s tremi senzorji in tako meri optični srčni utrip, električni signal srca in opravlja analizo bioelektrične impedance. Poleg tega popestri vse fizične aktivnosti, pomaga vzdrževati kakovosten ritem spanja s funkcijo Sleep Scores in zagotavlja daljši čas uporabe naprave zaradi povečane baterije pri obeh modelih.

Galaxy Watch5 Pro je odlična izbira ure za vse aktivne navdušence na prostem, saj nudi številne športne dejavnosti, hkrati pa z GPX lahko posnamete svoj pohod in delite z ostalimi uporabniki na Samsung Health z Route Workout. Na izhodišče pa se vrnete s preprostim klikom na funkcijo Track back. Da boste naslednji dan v službi delovali popolnoma zbrani, je potreben tudi kakovosten spanec. Z uro boste imeli celosten vpogled v vaše zdravje, spanje, aktivnosti, saj vključuje podatke vseh aktivnosti in počitkov vmes.

Galaxy Z Fold4: najboljši sodelavec za vsak dan

Galaxy Z Fold4 je najzmogljivejši zložljivi pametni telefon podjetja Samsung doslej. Brez večjih težav lahko nadomesti tablico ali celo računalnik. Njegove funkcionalnosti so izjemne ne glede na to, ali je odprt, zaprt ali v načinu Flex. V različnih situacijah in izzivih v dnevu se bo tako prilagodil vsem vašim željam. Na poti lahko opravite klic ali sledite video predstavitvi. Poleg tega je prva naprava, ki že tovarniško vsebuje operacijski sistem Android 12L, posebno različico operacijskega sistema Android, ki jo je Google ustvaril za izkušnje z velikimi zasloni, vključno z zložljivimi napravami. Gre za zložljiv pametni telefon, ki ga poganja zmogljiv nabor čipov Snapdragon® 8+ Gen 1. Telefon navdušuje tudi z izjemnim 19,3-centimeterskim glavnim zaslonom, ki je svetlejši in ima frekvenco osveževanja 120 Hz, ki bo všeč predvsem tistim, ki na telefonu radi igrajo igre, saj bodo te potekale gladko in hitro. Z razširjenim zaslonom boste tako dobili občutek, da imate vse pod nadzorom, pa tudi tablice ne boste pogrešali.

Večopravilnost na telefonu Galaxy Z Fold4 je enostavnejša kot kdajkoli prej, zato lahko uporabniki tudi na poti opravijo več dela. Opravilna vrstica je skrito orožje za hitro navigacijo in prehajanje med okni. S pomočjo sinhronizacije aplikacij lahko z enim dotikom zaženete do tri aplikacije, pri čemer si vse skupaj delijo super produktivni zaslon. Klici, elektronska pošta, zraven pa brezskrbno poslušanje glasbe bodo sedaj še bolj sinhroni, delo in zabava pa lahko sodelujeta z roko v roki oziroma kar na istem zaslonu. Pisanje besedil ali odgovarjanje na elektronsko pošto bo omogočal razširjen glavni zaslon s funkcijo Multi View. Tipke nazaj ne boste več potrebovali, saj bodo vsa okna na zaslonu. Telefon optimizira aplikacije s pomočjo vmesnika One UI, ki vam ponudi menije in še več ob enem pogledu. Natančne poteze boste namesto s prstom sedaj naredili kar s pisalom S Pen, ki daje izjemen občutek pisanja po pravem papirju. Če potrebujete hiter opomnik ali zaznamek na samolepilni listek, bo ročno pisanje še bolj priljubljeno.

Galaxy Z Fold4 posname osupljive fotografije in videoposnetke z nadgrajenim širokim objektivom s 50 MP in objektivom s 30-kratno povečavo v prostoru. Načini Capture View Mode, Dual Preview in Rear Cam Selfie, so prilagojeni tako, da izkoriščajo edinstven faktor oblike za večjo prilagodljivost snemanja. Z večjo velikostjo slikovnih pik, 23 odstotkov svetlejšim tipalo, in izboljšano procesorsko zmogljivostjo pa lahko uporabniki zajemajo jasne slike tudi ponoči. Rezultat teh tehnoloških specifikacij so: izboljšana funkcionalnost, produktivnost in odlične možnosti za večopravilnost. Čez teden vam bo tako preklopni telefon Galaxy Z Fold4 nudil vso podporo pri sestankih in službenih opravilih, čez vikend pa bo posnel čudovite fotografije z družinskega potepa ali večerne zabave s prijatelji.

Z mislijo na planet

Z okvirji iz aluminija Armor Aluminum in pokrovom pregiba ter ekskluzivnim steklom Corning® Gorilla® Glass Victus®+ na zunanjem zaslonu in zadnjem steklu je Galaxy Z Fold4 najtrdnejša zložljiva naprava doslej. Vzdržljivost plošče glavnega zaslona je povečana tudi zaradi optimizirane strukture plasti, ki pomaga zmanjšati poškodbe zaradi zunanjih udarcev.

Popoln komplet Samsung naprav, ki vam bo omogočal brezskrbno telefoniranje, pošiljanje sporočil in ostalih datotek, brez skrbi za izgubo časa, bo kot nalašč za vas. S tem bo tudi čas izkoriščen produktivno.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki