marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHONOR v Parizu predstavil novo serijo HONOR 200
17.06.2024

HONOR je premierno za Evropo predstavil serijo HONOR 200 na ikoničnem pariškem mestu Hipódromo de París-Longchamp. Na dogodku, ki se ga je udeležilo več kot 800 predstavnikov medijev in partnerjev iz vse Evrope, so gostje imeli priložnost iz prve roke preizkusiti zmogljivosti prek interaktivnih con doživetij in pop-up portretnih studiev, ki jih je zagotovil Studio Harcourt.

slikaQualcomm tiho predstavi čipovje Snapdragon 6s Gen 3
14.06.2024

Qualcommova trenutna shema poimenovanja je lahko včasih zmedena, vendar črka „s“ na splošno označuje „nižji“ model v liniji in točno to je novi Snapdragon 6s Gen 3. Qualcomm je informacije o novi mobilni platformi tiho in brez velikega pompa objavil na svoji spletni strani. Razumemo, saj Snapdragon 6s Gen 3 ni posebno zanimiv čip.

slikaHibridna umetna inteligenca v službi človeka odpira nove možnosti
12.06.2024

Smo na začetku najbolj vznemirljivega in morda enega od prelomnih trenutkov v tehnološki industriji. Vstopili smo v dobo mobilne umetne inteligence – ki jo je začel Samsung z uvedbo funkcij Galaxy AI na Galaxy S24 seriji, njihovem prvem telefonu z umetno inteligenco.

slikaV aprilu povečana prodaja iPhonov na Kitajskem
10.06.2024

Pred nekaj tedni je Tim Cook napovedal, da bo prodaja iPhonov na nekaterih trgih (tudi na Kitajskem) narasla in imel je prav. Poročilo Kitajske akademije za informacijsko in komunikacijsko tehnologijo (CAICT) kaže, da so se pošiljke pametnih telefonov tujih blagovnih znamk aprila povečale za 52 % - in večina telefonov tujih blagovnih znamk na Kitajskem ima na zadnji strani logotip Apple.

članki

Danes se začenja mobilni kongres MWC 2023


27.02.2023
Objavil: Dare Gliha

MWC ali Svetovni kongres mobilne telefonije je najpomembnejši mednarodni dogodek mobilne industrije, ki ga organizira GSMA. Dogodek tako kot leta prej poteka v Barceloni od danes, 27. februarja, do četrtka 2. marca. Po lanskoletni hibridni izvedbi se letos v Barceloni pričakuje okoli 80.000 obiskovalcev.

Čeprav je število pričakovanih obiskovalcev precej nižje od 109.000 ljudi, ki so se sejma udeležili leta 2019 (pred pandemijo COVID-19), kar je bila najvišja udeležba dogodka, je vsekakor višja od 61.000 ljudi, ki so se sejma udeležili lani. In je veliko boljši od 20.000 obiskovalcev, ki so se dogodka udeležili junija 2021.

Letošnje leto so pri združenju GSMA beležili povečano povpraševanje po razstavnem prostoru, zato so že dokaj kmalu najavili da se bo na dogodku predstavilo preko 2000 podjetij. Žal letos hiter pogled na seznam prisotnih ne pokaže podjetij iz Slovenije, bo pa vseeno nekaj podjetij iz naše regije (Hrvaška, Srbija,...).

Letošnje leto pri združenju GSMA tudi ne načrtujejo nikakršnih omejitev zaradi korona virusa, zaradi katerega so morali odpovedati dogodek leta 2020. "MWC Barcelona 2023 se bo odvijal kot običajno," so sporočili iz združenja GSMA. "Zato z veseljem pozdravljamo vse, ki se bodo vrnili k delu, varno in brez omejitev."

Dogodka se bomo udeležili tudi ustvarjalci portala mobile.si in v nekaj dneh poizkusili obiskati vse največje igralce v panogi, hkrati pa najdi zanimive nove naprave med stotinami manjših razstavnih prostorov večinoma kitajskih proizvajalcev.

Kaj se pričakuje od večjih proizvajalcev

Honor
predstavili bodo serijo Honor Magic 5 ter globalno predstavili Honor Magic Vs. Pričakuje se, da bosta predstavljena tudi Magic 5 in Magic 5 Pro

Huawei
Huawei bo imel na sejmu ogromno stojnico. Morda bomo videli Huawei Mate X3, njegovo naslednjo generacijo zložljivega telefona. Govori se tudi o telefonih Huawei P60 in Huawei Mate 60.

MediaTek
MediaTek je potrdil, da bo prisoten na sejmu MWC 2023, vendar ni nobenega namiga o tem, kaj bo podjetje predstavilo

Motorola
Pričakuje se, da bo predstavljena Motorola Edge 40, ali pa njene različice

Nokia
Pričakujemo, da bo Nokia predstavila vrsto posodobitev naprav, vendar ne pričakujemo veliko več kot posodobitev njihovih naprav za množični trg. Mogoče bo zopet predstavljena retro upodobitev katere izmed legendarnih Nokij

OnePlus
Podjetje je poleg drugih naprav že napovedalo OnePlus 11. Na sejmu naj bi predstavili nov koncept OnePlus Concept

Oppo
Pričakuje se predstavitev modela Find X6. Govori se tudi o Oppo Pad 2 in zložljivem telefonu Oppo Find N2 Flip.

Realme
Pričakuje se prikaz nedavno predstravljenega modela Realme GT Neo 5.

Samsung
Na Galaxy Unpacked smo že spoznali družino Galaxy S23 in serijo Galaxy Book 3 Pro. Na sejmu se pričakuje prikaz omenjenih modelov.

Qualcomm
Qualcomm na svetovnem kongresu mobilne telefonije vedno poskrbi za pravo predstavo. Ker je podjetje na sejmu CES 2023 objavilo napovedi s področja avtomobilske industrije, pričakujemo še več napovedi o 5G, platformah AR in VR ter drugi strojni opremi. Verjetno bomo videli slišali o procesorju Snapdragonu 8 Gen 2 in vseh napravah, ki jih poganja.

Xiaomi
Xiaomi je že dan pred uradnim začetkom sejma na ločenem dogodku predstavil novo paradno serijo 13, zastavonoša serije pa je Xiaomi 13 Pro, poleg njega pa še modela 13 in 13 Lite.

TCL
TCL je ravno tako predstavil demo sobo izven sejmišča, na predstavitev pa smo bili povabljeni tudi mi. Na MWC2023 predstavljajo zgolj en model, TCL 406, ki s ceno 129 evrov nagovarja predvsem nezahtevne uporabnike. Poleg ostalih mobilnikov in tablic so predstavljali še očala za navidezno resničnost, posebnost pa so še očala, ki v realnem časi prevajajo jezik sogovornika.


Slike z dogodka bomo sproti nalagali v našo galerijo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki