marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNova posodobitev One UI 6.1 prinaša Galaxy AI v več naprav Galaxy
24.02.2024

Samsung je napovedal razpoložljivost funkcij Galaxy AI v več napravah Galaxy z novo posodobitvijo One UI 6.1, ki je namenjena nadaljnji demokratizaciji mobilne umetne inteligence. Posodobitev bo na voljo v serijah Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 in Tab S9 ter se bo začela uvajati konec marca.

slikaApple Watch Ultra z zaslonom microLED bo na voljo šele leta 2027
23.02.2024

O prihajajoči Applovi uri Watch Ultra z zaslonom microLED smo že veliko slišali, vendar vsako poročilo, ki se pojavi, kaže bolj pesimistično sliko. Najnovejša ocena prihaja iz korejskega portala The Elec in kaže, da bo Applova pametna ura višjega razreda s tehnologijo microLED prišla šele leta 2027.

slikaSpotify prvič presegel 600 milijonov aktivnih uporabnikov
21.02.2024

Podjetje Spotify je objavilo četrtletno poročilo in podatki so obetavni. V zadnjih treh mesecih je platforma za pretakanje povečala število aktivnih mesečnih uporabnikov (MAU) za 28 milijonov, s čimer je presegla svoja pričakovanja in dosegla 600 milijonov, kar je za švedsko podjetje nov rekord.

slikaXiaomi in Leica ustanavljata inštitut
20.02.2024

Ustanovitev inštituta Xiaomi x Leica Optical, katerega jedro so optične tehnologije, pomeni pomemben mejnik v industriji pametnih telefonov, saj bo združeval vrsto interdisciplinarnih znanosti, vključno z umetno inteligenco in fotografijo.

članki

Danes se začenja mobilni kongres MWC 2023


27.02.2023
Objavil: Dare Gliha

MWC ali Svetovni kongres mobilne telefonije je najpomembnejši mednarodni dogodek mobilne industrije, ki ga organizira GSMA. Dogodek tako kot leta prej poteka v Barceloni od danes, 27. februarja, do četrtka 2. marca. Po lanskoletni hibridni izvedbi se letos v Barceloni pričakuje okoli 80.000 obiskovalcev.

Čeprav je število pričakovanih obiskovalcev precej nižje od 109.000 ljudi, ki so se sejma udeležili leta 2019 (pred pandemijo COVID-19), kar je bila najvišja udeležba dogodka, je vsekakor višja od 61.000 ljudi, ki so se sejma udeležili lani. In je veliko boljši od 20.000 obiskovalcev, ki so se dogodka udeležili junija 2021.

Letošnje leto so pri združenju GSMA beležili povečano povpraševanje po razstavnem prostoru, zato so že dokaj kmalu najavili da se bo na dogodku predstavilo preko 2000 podjetij. Žal letos hiter pogled na seznam prisotnih ne pokaže podjetij iz Slovenije, bo pa vseeno nekaj podjetij iz naše regije (Hrvaška, Srbija,...).

Letošnje leto pri združenju GSMA tudi ne načrtujejo nikakršnih omejitev zaradi korona virusa, zaradi katerega so morali odpovedati dogodek leta 2020. "MWC Barcelona 2023 se bo odvijal kot običajno," so sporočili iz združenja GSMA. "Zato z veseljem pozdravljamo vse, ki se bodo vrnili k delu, varno in brez omejitev."

Dogodka se bomo udeležili tudi ustvarjalci portala mobile.si in v nekaj dneh poizkusili obiskati vse največje igralce v panogi, hkrati pa najdi zanimive nove naprave med stotinami manjših razstavnih prostorov večinoma kitajskih proizvajalcev.

Kaj se pričakuje od večjih proizvajalcev

Honor
predstavili bodo serijo Honor Magic 5 ter globalno predstavili Honor Magic Vs. Pričakuje se, da bosta predstavljena tudi Magic 5 in Magic 5 Pro

Huawei
Huawei bo imel na sejmu ogromno stojnico. Morda bomo videli Huawei Mate X3, njegovo naslednjo generacijo zložljivega telefona. Govori se tudi o telefonih Huawei P60 in Huawei Mate 60.

MediaTek
MediaTek je potrdil, da bo prisoten na sejmu MWC 2023, vendar ni nobenega namiga o tem, kaj bo podjetje predstavilo

Motorola
Pričakuje se, da bo predstavljena Motorola Edge 40, ali pa njene različice

Nokia
Pričakujemo, da bo Nokia predstavila vrsto posodobitev naprav, vendar ne pričakujemo veliko več kot posodobitev njihovih naprav za množični trg. Mogoče bo zopet predstavljena retro upodobitev katere izmed legendarnih Nokij

OnePlus
Podjetje je poleg drugih naprav že napovedalo OnePlus 11. Na sejmu naj bi predstavili nov koncept OnePlus Concept

Oppo
Pričakuje se predstavitev modela Find X6. Govori se tudi o Oppo Pad 2 in zložljivem telefonu Oppo Find N2 Flip.

Realme
Pričakuje se prikaz nedavno predstravljenega modela Realme GT Neo 5.

Samsung
Na Galaxy Unpacked smo že spoznali družino Galaxy S23 in serijo Galaxy Book 3 Pro. Na sejmu se pričakuje prikaz omenjenih modelov.

Qualcomm
Qualcomm na svetovnem kongresu mobilne telefonije vedno poskrbi za pravo predstavo. Ker je podjetje na sejmu CES 2023 objavilo napovedi s področja avtomobilske industrije, pričakujemo še več napovedi o 5G, platformah AR in VR ter drugi strojni opremi. Verjetno bomo videli slišali o procesorju Snapdragonu 8 Gen 2 in vseh napravah, ki jih poganja.

Xiaomi
Xiaomi je že dan pred uradnim začetkom sejma na ločenem dogodku predstavil novo paradno serijo 13, zastavonoša serije pa je Xiaomi 13 Pro, poleg njega pa še modela 13 in 13 Lite.

TCL
TCL je ravno tako predstavil demo sobo izven sejmišča, na predstavitev pa smo bili povabljeni tudi mi. Na MWC2023 predstavljajo zgolj en model, TCL 406, ki s ceno 129 evrov nagovarja predvsem nezahtevne uporabnike. Poleg ostalih mobilnikov in tablic so predstavljali še očala za navidezno resničnost, posebnost pa so še očala, ki v realnem časi prevajajo jezik sogovornika.


Slike z dogodka bomo sproti nalagali v našo galerijo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki