marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaProdaja pametnih telefonov v ZDA še naprej upada, Apple pa je še vedno na vrhu
22.05.2024

Družba Counterpoint Research je objavila analizo trga pametnih telefonov v Združenih državah Amerike za prve tri mesece leta 2024. Glede na poročilo so se pošiljke na letni ravni zmanjšale za 8 %, kar pomeni šesto zaporedno četrtletje medletnega upada.

slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

slikaHONOR zasedel prvo mesto na kitajskem trgu pametnih telefonov
15.05.2024

HONOR je konec prvega četrtletja proslavil z odličnimi rezultati. Po podatkih Mednarodne podatkovne korporacije IDC (International Data Corporation, IDC) so v prvem četrtletju 2024 na Kitajskem zasedli prvo mesto na trgu pametnih telefonov.

članki

Čas je za nov telefon!


23.11.2022
Objavil: Thomas Bergant

Na prazničnem seznamu želja marsikoga se bo letos zagotovo znašel tudi nov pametni telefon. Izberite takšnega, ki vam bo olajšal spopadanje z vsakdanjimi obveznostmi in vam prihranil več časa za vse načrtovane prostočasne aktivnosti. Samsung Galaxy Z Fold4 je zmogljiv pametni telefon, pisan na kožo predvsem poslovnim uporabnikom, kreativcem in ljubiteljem iger.

Samsung Galaxy Z Fold4 odlikuje svetel 19,3-centimetrski glavni zaslon s 120 Hz frekvenco osveževanja. Všeč bo predvsem tistim, ki na telefonu radi igrajo igre, saj bodo te potekale gladko in hitro. Navdušil pa bo tudi poslovne uporabnike, ki veliko potujejo in morajo nekatere delovne obveznosti opraviti kar na terenu. Te bo mogoče s tem pametnim telefonom s pomočjo večopravilne vrstice in funkcije Multi View opraviti hitreje kot kdaj koli prej.

Galaxy Z Fold4 je prvi Samsung telefon s tovarniško vgrajenim operacijskim sistemom Android 12L. Gre za posebno različico sistema, ki jo je Google ustvaril posebej za naprave z velikimi zasloni, vključno z zložljivimi napravami. To pa ni edini rezultat partnerstva podjetja Samsung z Googlom in Microsoftom. Googlove aplikacije, vključno s Chromom in Gmailom, zdaj podpirajo funkcijo povleci in spusti, kar uporabnikom omogoča hitro kopiranje in lepljenje povezav ter prenašanje fotografij iz ene aplikacije v drugo.

Tudi številne aplikacije družbenih medijev so optimizirane za izkušnjo na velikem zaslonu. Oblika Galaxy Z Fold4 pa omogoča tudi bolj priročno spremljanje vsebin. Ko si zaželite filmskega večera preprosto odprite aplikacijo Netflix, nastavite vsebino in jo spremljajte prostoročno v načinu Flex. Pri neoptimiziranih aplikacijah lahko z novo ploščico na dotik v načinu Flex, ki zagotavlja natančnost pri ustavljanju, previjanju in predvajanju videoposnetkov ali približevanju in oddaljevanju vsebine, upravljate napravo, ne da bi prekinjali vsebino.

Kamere na Galaxy Z Fold4 so dobile nadgradnjo s širokokotnim objektivom s 50 MP, objektivom s 30-kratnim prostorskim zoomom in različnimi načini delovanja, kot so Capture View Mode, Dual Preview in Rear Cam Selfie. Izboljšana OIS in VDIS zgladita videe, medtem ko funkcija Super Night Solution omejuje šum. Za snemanje in fotografiranje pri šibkih svetlobnih pogojih pa je tu še funkcija Nightography, ki jo je podjetje Samsung prvič predstavilo pri Galaxy S22 seriji. Glavne kamere Galaxy Z Fold4 telefona uporabljajo inovativno strojno in programsko opremo, ki skupaj zagotavljata več svetlobe fotografijam pri slabši svetlobi. Od mraka do zore in še dlje, zmogljiv procesor vsakemu posnetku zagotavlja inteligentno izboljšavo barv in razločnosti.

Galaxy Z Fold4 pravzaprav združuje dva telefona v enem, obenem pa je le za spoznanje težji od nezložljive različice. Zahvaljujoč stanjšani obliki (razen zaslona), minimalnim robovom in lahkim materialom ga lahko zdaj še preprosteje pospravite v žep. Kljub temu gre za najbolj trpežno zložljivo napravo podjetja Samsung doslej. Telefon je zaščiten s Corning® Gorilla® Glass Victus®+ steklom in ojačan z najmočnejšim okvirjem Armor Aluminum, ki napravo ščiti pred poškodbami. Slednja je skladno s standardom IPX9 tudi vodoodporna.

Galaxy Z Fold4 se brez težav poveže z drugimi pametnimi telefoni

Pozabite na zadrego med neverjetno počasnimi prenosi. S Hyperfast 5G omrežjem lahko v trenutku pošljete ali prejmete tudi največje datoteke. S funkcijo QuickShare boste lahko velike datoteke, kot so videoposnetki in fotografije visoke ločljivosti, takoj po nastanku delili s sodelavci, kupci ali prijatelji. Preprosto odprite ploščo za deljenje vsebin, izberite imena in pritisnite na gumb za pošiljanje.

Tudi prenos podatkov med vašim obstoječim in novim Samsung telefonom bo z aplikacijo Samsung Switch sila preprost. Svoje najljubše aplikacije, fotografije, sporočila in celo nastavitve boste lahko s katere koli stare naprave na novi Galaxy Z Fold4 prenesli v le nekaj preprostih korakih. Ob prehodu na napravo Galaxy se vam ni treba posloviti od spominov. Podatki in vsebine, ki ste jih uporabljali na predhodni napravi – fotografije, videoposnetki, stiki, koledarski dogodki, beležke in nastavitve naprave – vas bodo lahko spremljali tudi na novi napravi Galaxy.

Več prostora za shranjevanje in nemoteno spremljanje vsebin za nove uporabnike

Uporabnikom, ki so kupili Galaxy Z Fold4 ali Z Flip4, je na voljo tudi šestmesečna brezplačna preizkusna različica OneDrive s 100 GB prostora za shranjevanje v oblaku. Novim lastnikom telefonov četrte generacije zložljivih telefonov pa je ob registraciji na voljo tudi promocija s štirimesečnim brezplačnim preizkusom naročnine YouTube Premium. Več informacij o ponudbah najdete na spletni strani podjetja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki