marketing
več | arhivpoudarjeno
slika5 trikov za še boljše fotografije s pametnim telefonom
21.09.2023

Fotografija je umetnost zajemanja trenutkov, ki se nikoli ne bodo več ponovili. S pojavom pametnih telefonov je postalo zajemanje teh trenutkov lažje kot kdajkoli prej.

slikaQualcomm predstavil Snapdragon 7s Gen 2 - 4nm čipovje za srednji razred
04.10.2023

Qualcomm je predstavil Snapdragon 7s Gen 2 - čipovje, izdelano na podlagi 4nm tehnologije, ki naj bi bilo rešitev za proizvajalce telefonov, ki želijo zmogljivo platformo, ki se lahko umesti v precej nižji proračun kot čipi Gen 8.

slikaEvropska komisija želi, da Apple odpre svoj ekosistem za konkurente
02.10.2023

Evropska komisija, izvršilna veja Evropske unije, je uvedla zakon o digitalnih trgih (DMA), da bi zagotovila višjo stopnjo konkurence in velikim podjetjem preprečila zlorabo njihove tržne moči. Eno od ciljnih podjetij je Apple, komisar za notranji trg Thierry Breton pa je po poročanju agencije Reuters Timu Cooku dejal, da mora odpreti ekosistem za konkurente.

slikaMicrosoft Surface Duo ne bo več prejemal posodobitev programske opreme
29.09.2023

Microsoft Surface Duo, ki je bil izdan septembra 2020, ne bo več prejemal posodobitev programske opreme. To vključuje nadgradnje različic operacijskega sistema Android in varnostne popravke.

slikaNemčija bo morda uvedla omejitev za kitajsko opremo 5G, ki jo uporabljajo operaterji
27.09.2023

Ocenjuje se, da 59 % nemških radijskih dostopovnih omrežij 5G (RAN) uporablja komponente Huawei, novo poročilo pa kaže, da želi nemško zvezno ministrstvo za notranje zadeve in skupnost uvesti omejitev za kitajsko opremo 5G, ki jo uporabljajo lokalni operaterji, kot sta Deutsche Telekom in Vodafone.

aktualno - Novice iz sveta
arhivzadnjih 20 prispevkov
slika Qualcomm predstavil Snapdragon 7s Gen 2 - 4nm čipovje za srednji razred
04.10.2023

Qualcomm je predstavil Snapdragon 7s Gen 2 - čipovje, izdelano na podlagi 4nm tehnologije, ki naj bi bilo rešitev za proizvajalce telefonov, ki želijo zmogljivo platformo, ki se lahko umesti v precej nižji proračun kot čipi Gen 8.

slika Microsoft Surface Duo ne bo več prejemal posodobitev programske opreme
29.09.2023

Microsoft Surface Duo, ki je bil izdan septembra 2020, ne bo več prejemal posodobitev programske opreme. To vključuje nadgradnje različic operacijskega sistema Android in varnostne popravke.

slika Nemčija bo morda uvedla omejitev za kitajsko opremo 5G, ki jo uporabljajo operaterji
27.09.2023

Ocenjuje se, da 59 % nemških radijskih dostopovnih omrežij 5G (RAN) uporablja komponente Huawei, novo poročilo pa kaže, da želi nemško zvezno ministrstvo za notranje zadeve in skupnost uvesti omejitev za kitajsko opremo 5G, ki jo uporabljajo lokalni operaterji, kot sta Deutsche Telekom in Vodafone.

slika Operaterji na Finskem začasno ustavili prodajo telefonov Xiaomi
25.09.2023

Xiaomi bi lahko imel težave s prodajo svojih naprav na Finskem, je razkrilo poročilo podjetja Suomimobiili. Trije glavni operaterji, Telia, DNA in Elisa, začasno ustavljajo prodajo kitajskega podjetja kot odziv na prisotnost znamke v Rusiji po začetku vojne v Ukrajini lani.

slika Apple obljublja posodobitev programske opreme za zmanjšanje sevanja iPhona 12
20.09.2023

Francoska nacionalna agencija za frekvence (ANFR) je pred nekaj dnevi prepovedala prodajo iPhona 12 v državi, ker je ugotovila, da naprava oddaja več elektromagnetnih valov, kot je dovoljeno v skladu s predpisi EU. Njena specifična absorpcijska stopnja (SAR) je bila nad zakonsko dovoljeno mejo.

slika Huawei predstavlja jesenske novosti
18.09.2023

Huawei je v Barceloni organiziral prireditev, na kateri so predstavili nove nosljive naprave in strategijo »Fashion Forward«, ki zlitje tehnologij z modnim slogom dviguje na višjo raven. Huawei s tem razkriva ambicijo, da revolucionira industrijo nosljivih naprav z brezhibnim združevanjem vrhunske tehnologije, modnega oblikovanja in zdravstvenih funkcij usmerjenih k uporabniku.

slika Slika prvega enopalčnega nubiinega telefona s 35-milimetrsko kamero
15.09.2023

ZTE je edinstven zaradi uporabe 35-milimetrskega objektiva na glavnih kamerah nekaterih svojih paradnih konjev, kot sta nubia Z50S Pro in pred njim Axon 40 Ultra. In zdi se, da namerava podjetje narediti naslednji korak in ponuditi 35-milimetrski fotoaparat s tipalom velikosti enega palca.

slika Kitajska vladnim uradnikom prepoveduje uporabo iPhona
13.09.2023

Nedavno poročilo časopisa Wall Street Journal trdi, da je kitajskim vladnim uradnikom zaradi morebitnih varnostnih tveganj pri delu prepovedana uporaba telefonov iPhone in naprav tujih blagovnih znamk.

slika HONOR je na letošnjem sejmu IFA 2023 prejel kar 36 medijskih nagrad
11.09.2023

HONOR je na sejmu IFA 2023 v Berlinu predstavil najlažji in najtanjši zložljivi pametni telefon HONOR Magic V2 in nov napovedani koncept zložljivega telefona HONOR V Purse. Številni vodilni svetovni mediji so oba zložljiva pametna telefona letos razglasili za "Best of IFA".

slika Pošiljke telefonov Xiaomi so se v drugem četrtletju zmanjšale za 15,8 %
08.09.2023

Xiaomi je objavil svoje četrtletno finančno poročilo in številke za obdobje drugega četrtletja 2023 niso videti dobro. Skupni prihodki so se zmanjšali za 4 %, pri čemer je glavno vlogo pri nižji številki imelo poslovanje s pametnimi telefoni. Med aprilom in junijem 2023 je Xiaomi prodal 15,8 % manj naprav v primerjavi z lanskim obdobjem.

slika Huawei ponovno zaseda prvo mesto na kitajskem trgu zložljivih pametnih telefonov
06.09.2023

Nove tržne raziskave na Kitajskem kažejo, da Huawei trenutno prodaja največ zložljivih pametnih telefonov v državi, saj je v prvi polovici letošnjega leta dosegel več kot 50 odstotni tržni delež. Omenjeni tržni delež so dosegli celo brez možnosti povezljivosti 5G, saj še vedno veljajo sankcije, ki jim onemogočajo uporabo te tehnologije.

slika Galaxy Z serija je presegla letno prodajo Galaxy Note serije v Evropi
04.09.2023

Samsung je objavil, da je začetna prodaja telefonov Galaxy Z Flip5 in Galaxy Z Fold5 v Evropi presegla prodajo predhodnih modelov. "Naši najnovejši prepogljivi telefoni se prodajajo izjemno hitro," je povedal Benjamin Braun, glavni direktor marketinga v družbi Samsung Europe. "Pravzaprav je letna prodaja naših prepogljivih naprav v Evropi presegla prodajo Note serije."

slika HONOR predstavil konceptni telefon V Purse
02.09.2023

HONOR je na sejmu IFA 2023 predstavil strateško vizijo prihodnosti svojih pametnih telefonov. Izvršni direktor George Zhao poudaril zavezanost k popularizaciji preklopnih pametnih telefonov z najnovejšimi inovacijami, osredotočenimi na ljudi. Ob tej priložnosti so predstavili tudi konceptni telefon HONOR V Purse.

slika Apple naj bi zamaknil dobavo iPhona 15 Pro Max do oktobra
01.09.2023

Apple naj bi septembra predstavil serijo iPhone 15, model Pro Max pa bo prvi pametni telefon s periskopsko kamero. Po navedbah enega od analitikov bi ta funkcija zdaj lahko povzročila zamudo pri dobavi, saj Sony ne more zagotoviti zadostnega števila senzorjev.

slika Ali bo Google kmalu uvedel Watch Unlock za preprostejše odklepanje telefona?
30.08.2023

Med letošnjim sejmom CES je Google predstavil svojo funkcijo Watch Unlock, ki je v bistvu le še en način odklepanja telefona poleg bralnika prstnih odtisov ali odklepanja z obrazom. Funkcija temelji na obstoječem vmesniku API za aktivno odklepanje, ki je vgrajen v sistem Android 13. Po podatkih portala AssembleDebug je funkcija morda že blizu začetka delovanja.

slika Huawei in Ericsson podpisala sporazum o navzkrižnem licenciranju patentov 5G
28.08.2023

Huawei je s švedskim podjetjem Ericsson napovedal dolgoročni globalni sporazum o navzkrižnem licenciranju patentov. Partnerstvo zajema standarde, kot so 3GPP, ITU, IEEE in IETF za celične tehnologije 3G, 4G in 5G.

slika WhatsApp končno omogoča pošiljanje fotografij višje ločljivosti
25.08.2023

Ena glavnih slabosti pošiljanja fotografij prek aplikacije WhatsApp je njihova obdelava, ki znatno (in zelo vidno) zmanjša njihovo velikost, ločljivost in kakovost. To pa bo končno postalo stvar preteklosti, vsaj glede nizke ločljivosti, saj se uvajajajo "fotografije v visoki ločljivosti".

slika Ali bi znali sestaviti lastni prepogljivi mobilnik?
23.08.2023

Uporabnik @JerryRigEverything je na svojem uradnem kanalu YouTube objavil videoposnetek sestavljanja naprave HONOR Magic V2 - to je prvič, da se notranjost naprave HONOR Magic V2 razkrije vsem svetu.

slika Samsung posodablja prejšnje generacije naprav
21.08.2023

Samsung z aktualno posodobitvijo prinaša izbrane funkcije najnovejšega uporabniškega vmesnika One UI v prejšnje generacije naprav. Ta prelomna izdaja je del stalnega poslanstva podjetja, da izboljša ekosistem Galaxy in uporabnikom pomaga povečati njihovo mobilno produktivnost in zabavo.

slika Lenovo je objavil rezultate za prvo poslovno četrtletje
18.08.2023

Lenovo je objavil rezultate za prvo poslovno četrtletje, pri čemer je poročal o prihodkih skupine v višini 12,9 milijarde ameriških dolarjev in čistem dobičku v višini 191 milijonov dolarjev na podlagi standardov računovodskega poročanja. Prihodki iz dejavnosti, ki niso povezani s prodajo računalnikov, so predstavljali 41 odstotkov skupnih prihodkov.

Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki