marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Za in proti

Za dokaj nizko ceno lahko dobimo učinkovito zaščito mobilnika pred vlago, vodo, prahom, svinjarijo in podobnimi nevšečnostmi, zaradi katerih lahko mobilnik odpove delovanje. Poleg tega lahko z mobilnikom posnamemo zanimive slike ali filmčke ob ali v vodi. Vsekakor zanimiva nova izkušnja. Potrebno pa je paziti, da je torbica dobro zaprta in da so tesnila ob zapiranju čista, ker drugače vseeno lahko voda prodre v notranjost vrečke, kar sigurno ne bo dobro vplivalo na mobilnik.

Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
DiCAPac

Vodotesne torbice za mobilnike

DiCAPac Telefonirajmo v vodi


DiCAPac Telefonirajmo v vodi

02.08.2009
Objavil: Thomas Bergant

Poletje je čas, ko običajno več časa preživimo ob vodi. In ne samo ob vodi, ampak tudi v njej. Marsikdo pa je že verjetno pomislil, da bi bilo zanimivo narediti tudi kakšno fotografijo ali filmček med kopanjem, igro v vodi ali celo med potapljanjem. Ker nesreča nikoli ne počiva, se je verjetno že komu zgodilo tudi to, da je mobilnik po nesreči pristal v jezeru ali morju.
Veliko pa je tudi takih, ki so iz dopusta ob morju domov prinesli poleg morebiti visokega računa za gostovanje, še pokvarjen mobilnik, ker je padel v vodo, ko so se recimo izkrcavali iz čolna ali barke. Takim zadevam se lahko v bodoče izognemo z uporabo vodotesnih torbic za mobilnike.

Na testiranje sem dobil nekaj torbic proizvajalca DiCAPac, predvsem take za mobilnike in dlančnike. V prodajnem programu pa imajo tudi vodotesne torbice za fotoaparate in videokamere. Najbolj me je zanimal model, v katerega lahko spravim svojega iPhone-a in s katerim lahko naredim tudi kakšno podvodno fotografijo ali posnetek. Apple iPhone (in podobno veliki mobilniki, kot je recimo Nokia E71, Samsung Omnia, LG Arena, ...) paše v torbico za fotoaparat z oznako WP-710 ali v torbico z oznako WP-M20. Prva ima to prednost, da je narejena iz povsem prozorne folije, ki omogoča tudi slikanje, druga pa je namenjena predvsem uporabi ob ali v vodi in poslušanju glasbe, ima pa neprozorono hrbtišče, tako da ne omogoča zajema fotografij ali filmčkov. Torbica z oznako WP-M20 pa ima še dodatno odprtino, skozi katero napeljemo kabel slušalk in dodatne čepke za zaščito slušalk. Slušalke, ki so priložene Apple iPhone-u imajo na kablu še mikrofon za prostoročno telefoniranje in zato niso primerne za poslušanje glasbe pod vodo. Sicer sam nisem preskusil tega, sem pa pri testu na www.e-fotografija.com prebral, da se to dejansko da.

Cene pa se gibljejo od nekje 20€ navzgor. Najcenejše so tiste, ki nimajo posebne prozorne folije, s katero lahko slikamo (recimo model WP-M20). Zanimivost vseh teh vodotesnih vrečka pa je, da lahko še vedno uporabljamo tudi zaslon na dotik, ki tudi pri iPhone-u deluje. In tudi telefonirati je možno, saj se skozi folijo pogovor sliši skoraj enako dobro, kot takrat, ko imamo mobilnik v uporabi brez vrečke.

Poleg že omenjenih modelov WP-710 in WP-M20 sem za testiranje dobil še dve torbici, namenjeni manjšim mobilnikom. WP-C10 ima prav tako posebno "okno" s folijo, ki omogoča fotografiranje, zato moramo paziti, kako obrnemo mobilnik, ko ga vstavljamo. Model WP-C20pa je namenjen preklopnim mobilnikom in ima prav tako to posebno "okence" za fotografiranje ali snemanje filmčkov. S to torbico lahko normalno upravljamo z mobilnikom, opravljamo klice in slikamo. Le zapreti ga ne moremo popolnoma, ker malo moti debelina folije.

Celotno ponudbo vodotesnih torbic si lahko ogledate na naslovu www.vodotesne-torbice.si.

Posodil na test:
Seul d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Seul d.o.o.
albumfotografije
komentarji