marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
2 uri
V pripravljenosti:
310 ur
Tip baterije:
Li-Ion (950 mAh)
Dimenzije:
118 x 49,6 x17,1 mm
Teža:
106 g

Tip zaslona:
barvni - 4096 barv

Stopnja sevanja SAR:
0,83 W/kg
Za

Možnost menjavanja ohišij, java, večpredstavna sporočila, večglasne melodije, hitri meniji, vzdržljiva baterija.

Proti

Telefon nima infrardečega vmesnika in/ali bluetooth povezave.

Fotografije mobilnika
mobilniki
arhiv test
Nokia

Naslednica z barvami

Nokia 3510i


Nokia 3510i

27.11.2002
Objavil: Andrej Bergant

Na testu smo imeli nekaj časa Nokio 3510i, ki je naslednica Nokie 3510. Nokia 3510i se od svoje predhodnice razlikuje predvsem po barvnem zaslonu, ki je velik in kontrasten, tako da je lepo viden tudi pri sončni svetlobi.



ne podpira datum  
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
ne podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj)  
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
podpira GSM 900/1800/1900 MHz
ne podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
podpira HSCSD
ne podpira EDGE
ne podpira UMTS
ne podpira HSDPA
ne podpira Wi-Fi
ne podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
ne podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
ne podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
ne podpira radio FM

Splošen izgled (prvi vtis o telefonu, zaslon, osvetlitev, tipkovnica...)

Delno se od Nokie 3510 razlikuje tudi po razporedu tipk. Zgornji del tipk je združen, tako da zgleda kot ena sama tipka in vključuje smernici za premikanje po menijih gor in dol, tipko, s katero vstopamo v meni in izbiramo ter tipko, s katero iz menijev izstopamo ali pa brišemo napisano. Ostale tipke, kot so številčnica, tipka za začetek klica in tipka za konec klica, pa so ločene in stojijo vsaka zase. Tipke so ravno prav občutljive na dotik, da smo tipko zares pritisnili, pa se lahko prepričamo z gladkim večglasnim piskom. Tipke so gumijaste in zato udobne za pritiskanje, poleg tega pa so tudi zelo dobro osvetljene, tako da z 'nočnim" tipkanjem ne bo težav. Naša Nokia 3510i je lahko vsak dan drugačna, saj ima možnost menjavanja ohišij, ki so plastična, a na prvi pogled precej trpežna. Ob strani je prekrita s prosojno plastiko, ki prepušča svetlobo in s tem naredi telefon še bolj zanimiv.

Imenik (št. zapisov, posebnosti, govorno klicanje, itd...)

V imenik telefona lahko vstopamo na kar tri načine. Prvi je tako, da pritisnemo desno tipko pod zaslonom in že smo v podmeniju imenik, če pritisnemo levo tipko pod zaslonom, najprej vstopimo v glavni meni in tam najdemo podmeni imenik, s tipko navzdol pa se premaknemo direktno v seznam imen. V telefon lahko shranimo največ 500 zapisov, katerim lahko poleg več telefonskih številk (dom, mobilni telefon, služba in faks) določimo še glasovno oznako, tipko za hitro klicanje, melodijo zvonjenja ali pa določimo podrobnosti. Te podrobnosti pa so: elektronski, spletni in/ali poštni naslov ter opombe, kar shranimo v beležko.

Sporočila

Pošiljamo lahko navadna kratka sporočila, ki so lahko dolga do 760 znakov in se nato razdelijo v 5 kratkih sporočil. Ta sporočila lahko pošiljamo na drug telefon ali pa na elektronski naslov. Izbiramo lahko med različnimi predlogami in črno-belimi slikicami, ki jih lahko pošiljamo le na druge Nokiine telefone. Z neko osebo lahko začnemo tudi pomenek. Poleg navadnih sporočil pa lahko pošiljamo tudi večpredstavna sporočila (MMS). V ta sporočila lahko poleg besedila dodajamo tudi različne podobe. Sporočilo lahko pred pošiljanjem tudi pregledamo. Seveda lahko tudi ta sporočila pošiljamo direktno na elektronski naslov. Večpredstavnih in navadnih kratkih sporočil lahko shranimo le toliko, kolikor imamo še prostega pomnilnika.

Seznami klicev, števci...

V seznamu zadnjih klicev boste našli neodgovorjene klice, prejete klice in klicane številke. Ogledate si lahko, kdaj ste klicali oziroma ste bili klicani in na telefonsko številko lahko direktno pošljete kratko sporočilo. Ogledate si lahko tudi števec podatkov GPRS, kjer lahko vidite, koliko podatkov je bilo poslanih v zadnji seji, koliko podatkov je bilo sprejetih v zadnji seji, koliko je bilo vseh poslanih podatkov in koliko je bilo vseh prejetih podatkov. Vse številke podatkov so izražene v bytih.

Nastavitve (profili, melodije, slike...)

Na izbiro imate 6 različnih profilov, dva izmed njih lahko tudi preimenujete. Nokia 3510i ima podporo za večglasne melodije, ki jih je na telefonu shranjenih 33, dodajate pa jih lahko tudi sami. Na telefon si jih lahko pošljete preko sporočila MMS ali pa jih najdete na wapu. V telefon je možno shraniti tudi več slik, ki jih lahko potem pripnemo k sporočilu MMS. Na začetku je dodanih že 15 podob.

Pripomočki (koledar, igre, alarmi...)

V novem telefonu so že štiri java igre (Sky Diver, Bowling, Air Glide in Backgammon), seveda pa jih lahko dodajate tudi sami. Za igrice in druge java aplikacije imate na voljo 214 kB spomina. Druge uporabne stvari pa so še: koledar, kalkulator, odštevalnik časa, štoparica in denarnica. V koledar lahko shranite zaznamke, ki so lahko dolgi do 160 znakov, le teh pa je lahko 100.

Prenos podatkov (WAP, GPRS, BT... )

Za prenos podatkov lahko uporabimo WAP, in sicer preko CSD ali GPRS povezave, telefon pa podpira tudi HSCSD povezavo. Telefon na žalost nima drugih brezžičnih načinov povezovanja, npr. infrardečega ali bluetooth vmesnika. Z wapa si lahko namestimo java aplikacije, ki se shranijo v pomnilnik telefona, ki je za te namene dokaj majhen. Brskalnik WAP je različice 1.2.1.

Telefon je za test posodilo podjetje Teleray, d.o.o..

Prodajalec/Uvoznik:
Teleray d.o.o.
albumfotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
Ni povezane dodatne opreme.
povezane vsebine
oprema: Nokia
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki