marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Lenovo na sejmu CES 2017 pokazal, kako “drugačni inovirajo bolje”


04.01.2017
Objavil: Dare Gliha

Lenovo je na sejmu CES 2017 predstavil vrsto novih zanimivih izdelkov, ki sledijo sloganu podjetja »drugačni inovirajo bolje«. Sodobni potrošniki namreč pričakujejo, da bodo naprave prilagojene njihovim potrebam in uporabniškim navadam, ne glede na to, ali jih uporabljajo v pisarni, doma ali na poti. Lenovo z novostmi dokazuje, da je še naprej zavezan inovacijam in pri tem upošteva življenjski slog uporabnikov.

“Naš pristop k inoviranju temelji na zagotavljanju stalnega razvoja in razumevanju, kako se tehnologija dotika vsakega posameznika, podjetja in gospodinjstva,” je povedal predsednik in izvršni direktor v podjetju Lenovo Gianfranco Lanci in dodal: “Želimo čimbolj razumeti stranke, vedno si bomo prizadevali za oblikovanje kar najboljših uporabniških izkušenj, ne glede na to, kako stranke uporabljajo naše računalnike – za delo, zabavo, igranje. Inoviramo tudi na področju obogatene in navidezne resničnosti AR/VR ter pametnega doma.”

Ko se delo in zabava združita v eni napravi

Premijska računalniška izkušnja, ki jo nudi družina izdelkov ThinkPad X1

Naslednja generacija izdelkov ThinkPad X1 stavi na brezkompromisne inovacije, ukrojene po meri sodobnih potrošnikov – meja med poslovno in zasebno rabo prenosnikov se vse bolj briše. Želje uporabnikov, raziskave in izkušnje Lenovo inženirjev so botrovale novim izdelkom, ki prinašajo prav to, kar od njih pričakujejo uporabniki.

ThinkPad X1 Carbon z letnico 2017 je na voljo v klasični ThinkPad črni barvi ali pa novi srebrni barvi. Še vedno ostaja najlažji poslovni prenosnik s 14-palčnim zaslonom1, saj tehta le 1,13 kg. Tanki robovi 14-palčnega zaslona z matriko IPS po zunanjih merah dosegajo le mere 13-palčnih prenosnikov. Prenova strojne opreme in baterije prenosniku zagotavlja do 15 ur avtonomije delovanja, X1 Carbon pa je dobil tudi najnovejši vmesnik ThunderboltTM 3 ter super hitro mobilno povezljivost LTE-A Wireless WAN in certificirano brezžično tehnologijo WiGigTM. Vrsta izboljšav na področju računalniške varnosti je poskrbela, da je uporabnik prenosnika še varnejši pred kibernetskimi grožnjami. Bralnik prstnih odtisov deluje v navezi z namenskim čipom za obdelavo biometričnih podatkov in v sodelovanju s tehnologijo Windows Hello ter novo infrardečo kamero s sposobnostjo prepoznave obraza ponuja povsem novo uporabniško izkušnjo prijave v računalnik in aplikacije.

Nove metalik srebrne barve je deležen tudi prenovljeni prenosnik ThinkPad X1 Yoga, ki ostaja skrajno prilagodljiv, vrtljiv 14-palčni OLED-zaslon pa prikazuje izjemno žive barve ter globoko črno barvo. Izboljšana sta tudi polnjivo digitalno pero in potopna tipkovnica, ki nudita še boljšo uporabniško izkušnjo. ThinkPad X1 Tablet pa še naprej navdušuje s svojo nizko težo ter modularno zasnovo, ki omogoča enostavno nadgradljivost. Poslovni tablici tako lahko uporabniki dodajo cel kup razširitev in ji med drugim tudi podaljšajo avtonomijo za dodatnih 5 ur * ali pa jo opremijo s projektorjem.

Integracija posla in zasebnega življenja v napravi Miix 720

Ultra šik hibrid Miix 720 poganja operacijski sistem Windows 10®. Navduši z 12-palčnim zaslonom ločljivosti QHD+ in nadvse natančno kombinacijo odstranljive tipkovnice in sledilne ploščice. Opremljen je lahko s 7. generacijo procesorja Intel® Core™ i7 in vmesnikom Thunderbolt™ 3, najhitrejšim vmesnikom na sodobnih računalnikih2. Ko tipkovnice ne potrebujete, se Miix 720 spremeni v vrhunsko tablico. S peresom Lenovo Active Pen 23 postane Miix 720 idealna izbira za kreativno udejstvovanje.

V ohišje zaslona vgrajena infrardeča kamera v kombinaciji s tehnologijo Windows Hello™ prepozna obraz uporabnika in olajša prijavo v sistem. Nosilec tablice omogoča do 150-stopinjsko nastavitev, tako da uporabnik vedno najde najudobnejši položaj za delo s tablico.

Drugačen in pametnejši ter povezan dom

Pametne tehnologije postajajo dosegljive

Eden večjih ciljev podjetja Lenovo je ponuditi rešitve za pametni in povezan dom večjemu številu gospodinjstev in narediti tovrstne tehnologije čim bolj dostopne. Podjetje je opravilo vrsto raziskav navad in težav uporabnikov in izdelalo novega personaliziranega digitalnega pomočnika Lenovo Smart Assistant, ki uporablja oblačno tehnologijo prepoznave govora Amazon Alexa. Izdelan v sodelovanju s podjetjem Amazon elegantno oblikovani Lenovo Smart Assistant prepozna ukaze uporabnikov in nato izvaja brskanje po spletu, predvaja večpredstavnostne vsebine, izdeluje sezname, vnaša zapise v koledar itd. Se tudi uči in postaja vedno pametnejši. Lenovo Smart Assistant prav tako upravlja z drugimi Lenovo napravami za pametni dom in povezljivimi drugimi napravami.

Lenovo Smart Storage je varna domača hramba, ki omogoča shranjevanje kar do 6TB1 podatkov, ki jih nato drugim napravam naredi dostopne preko brezžične povezave. Naprava je oblikovana za varen dostop do fotografij, glasbe in dokumentov, podpira tudi sinhronizacijo vsebin. Vgrajena programska oprema s tehnologijo prepoznavanja obrazov lahko zelo natančno organizira celotno knjižnico fotografij glede na obraze oseb na fotografijah.

Prevzemite nadzor z Lenovo 500 Multimedia Controller

Vedno večja ponudba v internet povezanih pametnih televizorjev je botrovala nastanku naprave Lenovo 500 Multimedia Controller. Gre za najnovejšo kombinacijo tipkovnice in miške, ki se lepo prilega dlani uporabnika. Kompaktni daljinski upravljalec se lahko poveže z različnimi računalniki in zasloni. Površina tipkovnice podpira geste operacijskega sistema Windows 10, kot sledilna ploščica pa tudi večprstni dotik. Uporabniki tako lahko po tipkovnici tipkajo ali drsijo s prsti.

Odklep AR/VR izkušenj z aplikacijami Phab 2 Pro Apps

Prvi pametni telefon s tehnologijo Tango™, Lenovo Phab 2 Pro, je že naprodaj. Za še boljšo uporabniško izkušnjo pa so poskrbeli številni razvijalci z novimi aplikacijami. Tehnologija Tango s pridom izkorišča številne vgrajene senzorje, ki v telefonu Lenovo Phab 2 Pro vsako sekundo zajamejo kar 250.000 meritev, saj spremljajo gibanje, okolico, globino in se tudi učijo. Aplikacije, ki že izkoriščajo novo tehnologijo, prinašajo povsem nove izkušnje obogatene (AR) in navidezne resničnosti (VR) na področjih trgovine, iger, notranjega oblikovanja in izobraževanja. Aplikacije, kot so iStaging, Matterport in Hot Wheels Track Builder predstavljalo le del številnih novih načinov rabe pametnega telefona. Tako lahko sedaj uporabnik sam oblikuje svoje prostore, se posname s hologramom ali pa svoj dom spremeni v navidezno igrišče.
Lenovo prav tako ostaja zavezan sistemoma Android in Chrome. Podjetje bo tudi v prihodnje izdelovalo inovativne izdelke, kot so Yoga Book; Chromebooki ter na tehnologiji Tango temelječe naprave AR/VR.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki