marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Kolone ljudi po hodnikih so stalnica


28.02.2017
Objavil: Dare Gliha

Na mobilnem kongresu smo že vajeni gneče in kolon po hodnikih, preskakovanja vrst in skakanja pred fotografski objektiv. Tako je bilo tudi včeraj, na prvi uradni dan kongresa v Barceloni.

Dan se je že navsezgodaj začel s predstavitvijo Sonya, ki je najavil nekaj novosti, med njimi najbolj izstopa premium mobilnik Xperia XZ Premium, ki je prvi mobilnik s 4K HDR zaslonom na svetu. Poleg njega so predstavili še dva mobilnika in sicer Xperia XA1 in XA1 Ultra, precej potiho pa smo prišli še do enega novinca in sicer Xperie XZs. Poleg mobilnikov so predstavili še novo slušalko Xperia Ear ter projektor Xperia Touch.

Takoj po predstavitvi smo se odpravili preverit še ostale novosti, ki so bile predstavljene na sejmu, predvsem nepričakovano glavno zvezdo, Nokio 3310. Gneča na razstavnem prostoru je bila velika, vendar lahko po ogledu mobilnika rečem, da je navdušenje hitro splahnelo. Nova Nokia 3310 je preveč plastična, uporabljeni materiali niso preveč kakovostni, pa tudi tako opevana kača se ne približa igralnosti originala. Sklepam, da bodo mobilnik v večini kupili retro navdušenci, če ne drugega pa je HMD dobil precej brezplačne reklame po vseh medijih. Tudi ostale novosti, Nokia 6, 5 in 3 niso požele takega navdušenja kot 3310.

Tudi druga novost, ki je le senca preteklih uspehov je BlackBerry ONEkey. Ta se je izkazal za precej plastičnega, nagovarjal pa bo predvsem največje navdušence nad robidnicami, čeprav ga poganja androidni operacijski sistem.

Lani se je precej govorilo o CAT mobilniku S60, ki je imel prvi vgrajeno termalno kamero podjetja Flir. Ta se sedaj prodaja že nekaj časa, podjetje Bullit Gropu pa je letos še vedno predstavljalo ta lanski model. So pa očitno kupili še znamko Kodak, predstavljali so namreč tudi mobilnik Kodak Ektra, ki je na pogled precej podoben fotoaparatu, na voljo pa je kar nekaj fotografskih ovitkov.

Na malo morje azijskih in zatorej precej neznanih proizvajalcev smo že navajeni, vsako leto se pojavijo novi, kaki stari pa izginejo na smetišče zgodovine. Se pa precej dviguje znamka Oppo, ki je na svojem razstavnem prostoru predstavila svoje novosti. Najavili so prvo mobilno dvojno kamero, ki omogoča kar petkratno optično povečavo, vendar zaenkrat še ni znano, kdaj jo bomo videli na kakem novem telefonu.

Glede na to, da so največji ter tudi najmanjši svoje mobilne lastnosti že predstavili, bomo z zanimanjem pričakali, ali se danes pojavi še kako presenečenje. Če ujamemo karkoli zanimivega boste o tem seveda lahko prebrali tudi na našem portalu.

Do takrat pa si lahko ogledate slike z dogodka v naši galeriji.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki