marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
9h
V pripravljenosti:
400
Tip baterije:
Li-Ion (930 mAh)
Dimenzije:
99 x 50 x 12.5 mm
Teža:
86g

Tip zaslona:
TFT, 256.000 barv

Notranji pomnilnik:
40Mb

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Za

dober zvok, oblika, lahkost, priročnost, zdržljiva baterija, inovacije, vsi modernis tandardi povezovanja, dober fotoaparat.

Proti

premalo svojega spomina, malce premalo glasen,

Priloge
Fotografije mobilnika
Fotografirano z mobilnikom
mobilniki
arhiv test
Sony Ericsson

Glasba po meri trenutka

Sony Ericsson W910i


Sony Ericsson W910i

29.04.2008
Objavil: Klemen Sterle

Mobilnik, ki prihaja iz logov Sony Ericssona je pionir v glasbeni tehnologiji. Ne zaradi tega ker je glasbeni telefon ampak zaradi dveh novitet v tem segmentu. Njegova glavna prednost je tehnologija SenseMe ter nadzor s tresenjem. Zraven paše še dober zvok in slušalke, ki pritičejo dobremu glasbenemu mobilniku.ne podpira datum Memory Stick Micro (M2™)
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 1,9 Mpix
Povečava: -/ni podatka
nočni način
panorama
samosprožilec
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
ne podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
podpira radio FM

Na grobo

Mobilnik je zapakiran v lični škatlici, razdeljeni na odseke v katerih najdemo vse potrebno za normalno delo s telefonom. Tako ugledamo noter zgoščenko z aplikacijami za delo z glasbo, slikami in telefonom (sinhronizacija), slušalke, USB kabel, polnilec, baterijo (Li-Ion 930 mAh (BST-39), mobilnik, ter USB ključek v katerega lahko damo našo Memory Stick Micro M2 kartico in tako še lažje in hitreje prenašamo datoteke med telefonom in izbranim medijem.
Telefon je zelo lahkoten po občutku, tehta pa 85 gramov. Tudi mere so zelo prikladne, tako da ne bo težav s postavljanjem mobilnika v praktično kakršenkoli del obleke. Mere so 99 x 50 x 12.5 mm.

Tudi tipke so zelo lepo oblikovane, imajo dobro odzivnost in ne potrebujemo tečaja, da se jih priučimo. Pozornost je potrebna samo pri dveh zgorjih gumbih nad zaslonom, ki se jih hitro spregleda, omogočata pa nam hiter dostop do želenih aplikacij.

Mobilnik bo deloval v HSDPA. EDGE, GSM 850, GSM 900, GSM 1800, GSM 1900, in UMTS 2100 omrežjih. V pripravljenosti bo do 350h, s telefonom pa se lahko pogovarjamo največ 9 ur skupaj. Baterija sicer ob zmerni uporabi zdrži dobre 3 dni.

Telefon ima tudi 2 kameri (ena za video klic), zrli pa bomo v 262.144 barvni TFT zaslon.

Pretakanje podatkov

Pretakanje podatkov poteka lahko preko UMTS, EDGE ali HSDPA in tudi GPRS povezave. Če še to ni dovolj, imamo na voljo USB kabel, bluetooth in pa USB kljucek, v katerega lahko vložimo pomnilniško kartico, kar precej skrajša postopek pretakanja. Telefon seveda lahko deluje tudi kot modem. Za bolj zahtevne zbode edino prostorska omejitev spominske kartice M2.

Glasba

Glavni namen W serije in sploh dotičnega mobilnika je seveda čimboljša glasbena izkušnja. Kar tudi omogoča v zelo prepričljivem načinu. Ne samo da imamo kvalitetne slušalke in zvok, ampak nam je Sony Ericsson pripravil še 2 bonbončka v obliki SenseMe in pa nadzor predvajanja s tresnjem mobilnika v želeno smer. Predvsem SenseMe vam bo precej polepšal trenutke z zazanavanjem vaših želja in počutja in seveda s prilagoditvijo skladb, ki so na voljo vašim željam. Kako se bo pa prijel nadzor tresenjem pa je drugo vprašanje. Zadeva je še najbolj uporabna med kakim športom, da nam ni treba vsega ročno delati (menjati in iskati skladb).

Glasnost bi lahko bila tudi na malo bolj višjem nivoju, saj se komaj pokrije z zunanjim hrupom (ko se peljemo z avtobusom recimo ali sredi mestnega vrveža). Še vedno se sicer bolj sliši glasba, ampak kljub temu se zazna okolico.

Zabava in delo

Na voljo imamo vrsto aplikacij ki nam lahko skrajšajo in popestrijo naš čas. Najprej nam je na voljo brskalnik s katerim lahko surfamo po svetovnem spletu. Potem so tu na voljo Photo, Video in Music Dj aplikacije v katerih se lahko pozabavamo s fotografijami (Photo DJ ponuja še največ možnosti), video posnetki in pa skladanjem lastnih »skladbic«. Na voljo so tudi akordi in metronom za vsak slučaj, če bi jih kdaj rabili. Za predvajanje glasbe imamo na voljo že vgrajen glasbeni predvajalnik, ki nam prav tako ponudi kar lepo število nastavitev. Zraven predvajalnika imamo seveda še že prej omenjeno aplikacijo SenseMe. Pri mobilniku najdemo tudi FM radio in pa par (demo) iger.


Za zajemanje trenutkov iz našega vsakdana in prigod nam bo v veliko pomoč kamera (glavna), ki ima 2 megapiksla ločljivosti z 2,5 kratno možnostjo povečave (seveda ne na najvišji ločljivosti). Tudi tu imamo kar precej možnosti ki se nam ponujajo. Od nastavitev svetlobe, do načina slikanja, raznih okvirjev… Možnost imamo posneti tudi video posnetke. Pri obeh možnostih pa smo omejeni le s spominom. Na srečo ne telefona, saj ta ne gre čez 40 Mb, kolikor ga telefon sam zmore. Zato tudi dobimo priloženo 1Gb kartico, kar pa je tudi te dni že kar malo.

Pri delu nam pomaga organizator, koledar, tudi budilka za bolj zaspane, prikazovalnik opravil, štoparica, odštevalnik časa, slovar, dnevnik…Možno pa je seveda dodati po lastni želji tudi kaksno drugo kompatibilno aplikacijo. Telefon podpira tudi Javo.

Pišemo lahko sporočila, multimedijska sporočila ter e-pošto ter beležke. Vse je omejeno samo s spominom.

Pogled od zgoraj…

razodeva, da je to vsekakor telefon vreden svojega denarja. Ima vse kar si lahko uporabnik zaželi : velik zaslon, dobre tipke, dobro urejenost, lahkost telefona, lepa oblika, dobra baterija, kvalitetne slušalke, zvok, inovacije, ki pridejo skupaj s telefonom, možnosti povezovanja v svet in na druge naprave nam tudi ne bo povzoralo glavobolov, saj se lahko povežemo z vsakim standardom, ki je trenutno na voljo. Pograjati gre edino majhno količino notranjega spomina, ki bi počasi res lahko narasla. Sploh pri glasbenih ali večnamenskih mobilnikih.

Mobilnik vas vsekakor ne bo razočaral, pravzaprav vas bo razveseljeval in vam krajšal trenutke s primerno glasbo, kar pa je tudi njegova vloga. Starostne omejitve tu ni.

Posodil na test:
Svema Co. d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Svema Co. d.o.o.
Cena na dan testa:
419,90
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Sony Ericsson
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki