marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
do 2,30 ure
V pripravljenosti:
do 360 ur
Tip baterije:
Li-Po (950 mAh)
Dimenzije:
102 x 46 x 14,5 mm
Teža:
93 g

Tip zaslona:
TFT, 262.144 barv, 176 × 220 pik

Notranji pomnilnik:
16 MB
Stopnja sevanja SAR:
1,27 W/kg

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Za in proti

Mobilnik bo nezahtevni nežnejši populaciji, ki obenem rada posluša tudi glasbo služil odlično. Tako ima mobilnik lep, ženstven izgled, solidno baterijo, dober predvajalnik glasbe, dobro tipkovnico in nudi to, kar si ne preveč zahtevno dekle želi. Konec koncev mobilnik ni namenjen za mobilno pisarno, tudi ni njegov namen biti prestižnež, njegov namen je biti preprost a učinkovit mobilnik, ki bo ugajal ženskam. Če mu bo to uspelo, bo pokazal čas, a vendar nekaj konkurence le ima.

Priloge
Fotografije mobilnika
Fotografirano z mobilnikom
mobilniki
arhiv test
Sony Ericsson

Walkman... za punčke

Sony Ericsson W660i


Sony Ericsson W660i

04.10.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Walkman serije so pri gigantu, kot je Sony Ericsson dobro prodajane. Praktično imajo v vseh cenovnih razredih svojega predstavnika iz W oz. walkman serije. Tako imamo walkman mobilnike s Symbianom, cenovno ugodne modele, modele s solidno kamero...ne podpira datum Memory Stick Micro (M2™)
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 1,9 Mpix
Povečava: 2x
nočni način
panorama
samosprožilec
efekti
nastavljanje beline
dve kameri
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
podpira GSM 900/1800/1900 MHz
ne podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
podpira HSCSD
ne podpira EDGE
podpira UMTS
ne podpira HSDPA
ne podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
ne podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
podpira radio FM

Vendar nekaj manjka. Manjka kakšna različica za nežnejši spol. No, nič več. Tu je sedaj W660i.

Prvi vtisi

Že ob prvem dotiku opazimo, da mobilnik ni mišljen za močno moško roko, temveč za nežno in majhno dekliško rokico. Predvsem se to opazi pri (pre?)majhnih navigacijskih tipkah.

Poleg tipk ima mobilnik tudi na oko bolj ženstveno silhueto. Testni primerek je bil tako v elegantni bordo rdečo – zlati kombinaciji. Na hrbtni strani okoli kamere pa so mobilnik krasile orientalsko "izklesane" rože. Seksi. Če si ženska.

Uporabniški vmesnik..

Razen zunanjega izgleda je mobilnik precej podoben starejšim žlahtnikom iz serije walkman. Uporabniški vmesnik je praktično enak, kot pri prejšnjih različicah. Nekaj sprememb se pojavi pri menjavi grafične teme, kjer se ikone razvrstijo popolnoma drugače – v vertikalen način. Ostalo je več ali manj nespremenjeno in ostaja tipično Sony Ericssonovsko.

Rokovanje, tipkovnica

Mobilnik lepo sede v roko, ima dobro zaobljene linije in nikjer, kljub v osnovi relativno štirioglati obliki ne najdemo ostrega robu. S slabimi 15 milimetri je tudi dovolj tanek, da bo gospodičnam in gospem lepo sedel tudi v žep kakšnega športnega tipa oblačila. V kombinaciji z rdečo torbico in zlatim pasom bo šel, kot naročen – to smo že ugotovili.

Tipkovnica je prijetna in udobna. Za ženske tipe prstov (nohtov) namreč. Sicer ne verjamem, da bodo po tovrstnem mobilniku posegali tudi moški, a vendar pozor. Potrebno bo biti malo bolj natančen in imeti bolj shirane prste za udobno tipkanje p W660i.

Zaslon

Z ločljvostjo 176 x 220 pik ni ravno vodilni v svojem razredu. Zaslon je dokaj povprečen in bi ga pričakoval v nižjem razredu mobilnikov. V W660i bi bolje sedel kakšen zaslon iz starčka K800i, se pravi z ločljvostjo 240 x 320 pik. Vendar kljub temu mislim, da večina ženske populacije ni tako "zakomplicirana", kot mi moški, ki hočemo vsako vgrajeno komponento kar se da zmogljivo. Telefon ima pa za to ženstven izgled.

Personalizacija, kamera, walkman

K lepi rdeče-zlati zunanjosti sodi k telefonu tudi lepa grafična tema, podobnih barv. Da je vse v stilu pravijo. To seveda W660i omogoča. Lahko si ustvarimo svojo temo ali pa naložimo s spleta kakšno že vnaprej izdelano. K temu si dodamo še zvonjenja po svoji izbiri in hopala, že imamo unikaten mobilnik.

Vgrajena kamera se bohoti z napisom 2.0 megapixels. Hja, kako naj rečem. Nekako jih ne kaže. Slike so sila povprečne in jih tudi zdaleč ne moremo primerjati s kakšnim namenskim digitalnim fotoaparatom. Nekje sem zasledil izjavo ene izmed missic, da naredi njen mobilnik z 2 MP praktično enako kvalitetno sliko, kot digitalni fotoaparat. No, ne vem kakšen fotoaparat ima ona na mobilniku, kot kaže unikaten, a vendar 2 MP v W660i nista nikakor primerljiva z digitalcem. Za posneti kakšna MMS sporočila in jih poslati znanki kot razglednico pa bo vgrajeni fotoaparat popolnoma zadostoval.

Težava nastane tudi pri tem, ker mobilnik nima vgrajenega fleša ali vsaj kakšne LED lučke. Tako se, kar se tiče fotoaparata vračamo nekaj let nazaj. Pri video posnetkih je stanje pri SE, kakršno pač je. Vse prej kot rožnato. Tudi pri W660i so se "izkazali". Najvišja ločljvost posnetkov se giblje v ločljivosti QCIF 176 x 144 točk. Malo, presneto malo.

Vgrajeni glasbeni predvajalnik različice 2.0 je popolnoma enak, kot pri nekaterih prejšnih različicah mobilnikov iz serije W. Torej ni slab. Več kot to, zelo dober je. Kaj več o njem si preberite v testu W850i.

Priložene slušalke so dovolj kvalitetne tudi za bolj zahtevne uporabnike. Je pa kabel izdelan iz dveh kosov. Prvi kos z integriranim daljincem vklopimo v mobilnik. Na koncu daljinskega upravljalnika, kjer je tudi mikrofon pa je 3,5 mm priključek kamor tudi povežemo slušalke.

Ko pa nam začne presedat glasba, pa si lahko nastavimo tudi vgrajeni stereo RDS radio sprejemnik. Omogoča shranjevanje do 20 postaj.

Povezljivost

Mobilnik je že UMTS, to pomeni, da omogoča hiter prenos podatkov. Vendar le in samo preko UMTS standarda. Drug, tudi hiter standard pod kratico EDGE je namreč odsoten. Prav tako ne sanjajmo o kakšni WLAN povezavi. Je pa tudi zato A2DP modrozobi standard. Zadeva omogoča stereo predvajanje glasbe in priklop večih naprav preko omenjenega standarda.

Posodil na test:
Svema Co. d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Svema Co. d.o.o.
Cena na dan testa:
327,00 € (78.578,00 SIT)
Ni dodatnih fotografij.
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Sony Ericsson
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki