marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
7 ur
V pripravljenosti:
300 ur
Tip baterije:
Li-Polymer (780 mAh (BST-36))
Dimenzije:
104 x 43 x 10,5 mm
Teža:
80 g

Tip zaslona:
TFT, 262.000 barv, 176 x 220 pik

Notranji pomnilnik:
do 14 Mb
Stopnja sevanja SAR:
1,46 W/kg

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Za

Tanek in lahek, gumbi na pokrovčku,...

Proti

Slab fotoaparat, ni videosnemanja, slab zaslon, slab zvok,...

Priloge
Fotografije mobilnika
Fotografirano z mobilnikom
mobilniki
arhiv test
Sony Ericsson

Samo za zbirko in največje oboževalce

Sony Ericsson W350


Sony Ericsson W350

08.09.2008
Objavil: Klemen Sterle

Preprostejši in »modernejši« kot do sedaj je oznaka za mobilnik družine W (walkman), ki je tokrat pred nami. Gre za model W350, katerega največja posebnost in prednost je pokrovčku, ki vsebuje najpomembnejše funkcije glasbenega predvajalnika in spominja na starejše modele, ko so bili taki pokrovčki bolj popularni.ne podpira datum Memory Stick Micro (M2™)
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 1,3 Mpix
Povečava: -/ni podatka
nočni način
panorama
okvirji
Snemanje video: brez
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
podpira GSM 900/1800/1900 MHz
ne podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
podpira HSCSD
podpira EDGE
ne podpira UMTS
ne podpira HSDPA
ne podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
ne podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
podpira radio FM

Izgled
Telefon je precej klasične oblike, s to razliko, da je v tem primeru Sony Ericsson za ta model priobčil pokrovček, kot smo ga bili vajeni pri dosti starejših modelih, s to razliko, da imamo sedaj na pokrovčku nabor najpomembnejših funkcijskih gumbov za predvajanje glasbe (trdnost in kompaktnost pokrovčka je sicer bolj vprašljiva, vsaj meni je deloval že dokaj razmajan po mesecu uporabe). Dimenzije mobilnika so 104 x 43 x 10,5 mm, tehta pa 80g.
Zaslon ima 176 x 220 pik in zna prikazati 256.000 barv ter ni ravno zadnji biser tehnike, pa tudi v srednjo kvalitetno zvrst bi ga komaj uvrstili. Pod zaslonom imamo razen glasbenih gumbov skrito celotno tipkovnico, tako da moramo razen sprejetja/končanja klica prakitčno za vsako stvar odpirati pokrovček. Telefon je opremljen še z vhodom za polnjenje slušalke in povezavo z osebnim računalnikom, nad njim je gumb za hiter dostop do glasbenega predvajalnika, ki pa stoji tam malce osamljeno, saj do predvajalnika pridemo vedno že, če samo zapremo pokrovček. Nekaterim se bo to zdelo skrajno butasto, nekateri pa bodo vriskali od veselja. Čisto na vrhu je gumb za zaklep tipkovnice , na desni strani pa gumba za povečevanje/zmanjševanje glasnosti in povečave. Sledu o kaki hitri tipki za fotografiranje ni. Na zadnji strani imamo zgoraj nameščen fotoaparat. V prostoru pod pokrovčkom, kjer je ležišče za SIM kartico in baterija, pa je tudi prostor za pomnilniško kartico.
Baterija je standarnda Litij-Polimerska s kapaciteto 780 mAh in oznako BST-36. Zdržala nam bo 300 ur v pripravljenosti, do 7 ur pa se lahko z njo pogovarjamo - pravijo pri Sony Ericssonu. Realno pa je pričakovati, da bo mobilnik deloval približno tri dni, pri približno uri pogovora, par urah poslušanja glasbe in nekaj brskanja, ter pisanja sporočil. Ko jo izpraznimo bo baterija polna spet po približno dveh urah.
Mobilnik deluje v omrežjih GSM 900 / 1800 / 1900.

Povezovanje, spomin, sporočanje
Telefon podpira pomnilniške kartice tipa Memory Stick micro - M2 , zraven pa že dobimo priloženo kartico s kapaciteto 512 Mb, kar je bore malo, sploh če je že notranji spomin velik le 14 Mb. Priporočen je nakup z zmogljivejšo kapaciteto.
Za povezovanje z drugimi napravami imamo tako na voljo GPRS, EDGE, HSCDS, Bluetooth (2.0) ter USB. Za lažje brskanje po spletu pa poskrbi že vgrajen brskalnik.
Z mobilnikom lahko pošiljamo SMS-e, MMS-e, upravljamo z elektronsko pošto, pregledujemo RSS novice in se pogovarjamo s kakšim instant sporočilnim programom ( nekakšna različica bolj znanega MSNja).
Imenik sam bo shranil zadnjih 30 prejetih, klicanih in zgrešenih klicev ter 1000 številk v sam imenik.

Glasba
Podobno kot za Nokio 5220 Express Music, tudi tu velja, da slušalke niso ravno tisto, kar bi moralo biti, vendar so boljše od Nokiinega modela v tem primeru. Mogoče bodo za koga malenkost prevelike. Vsekakor pa primerne razredu mobilnika. Zvok je pretih in prezadušen, neizrazit. Zvok brez slušalk ni ravno paša za ušesa. Na najvišji jakosti bo hreščal, če pa znižamo zvok je pa komaj slišno.
Na mobilniku je nameščen predvajalnik Walkman različice 2.0 z vsemi standardnimi funkcijami. Zamenjamo mu lahko podobo, ustvarjamo lastne sezname, malenkostno prilagodimo zvok… Kot že omenjeno je priporočen nakup pomnilniške kartice z večjo kapaciteto, saj se dana kapaciteta hitro zapolni. Glasbene kot tudi ostale datoteke lahko tako kot tudi pri Nokii prenašamo preko navadnega prenosa ali preko tonamenske aplikacije ponujene za Sony - Ericssonove mobilnike.
Na voljo nam je tudi FM radio, ter aplikacija TrackID, s katero lahko na spletu poiščemo nam neznane, ampak ljube skladbe, ki jih slišimo sproti, a ne vemo čigave so.

Fotografija in ostale aplikacije
Mobilnik se s fotoaparatom ki zna zajemati slike 1,3 milijona točk, ne more ravno pohvaliti, bolj je na mestu graja. Temu primerne so seveda slike. Maksimalna ločljivost je tako tu 1280 x 1024 pik in priporočam da na njej in na najboljši možni kakvostni nastavitvi kar ostanete, saj se pod to mejo resnično ne splača iti. Zraven imamo tudi še standarden nabor funkcij, ni pa ne duha ne sluha o snemanju video posnetkov.
Mobilnik podpira Javo, urejevalnik slik, na voljo je koledar z organizatorjem, budilka, prostoročno telefoniranje, ter nekaj igric.

Na sploh…
Ta glasbeni mobilnik je samo za resne privržence Sony Ericssona. Cena mobilnika je sicer nizka (primerno razredu seveda), vendar se najdejo dosti boljši modeli in predvsem zvok, pa četudi bi bilo potrebno plačati kak euro več. Razen tega, da je le eden izmed serije W, mobilnik ne ponudi nič konkretnega in boljšega od konkurence, bolj velja obratno - za isto ceno. Nakupa se poslužite le v primeru, če iščete nekaj res poceni in vam je ob omembi Nokie slabo.

Posodil na test:
Svema Co. d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Svema Co. d.o.o.
Cena na dan testa:
174,90
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
Ni povezane dodatne opreme.
povezane vsebine
oprema: Sony Ericsson
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki