marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
5 ur
V pripravljenosti:
180 ur
Tip baterije:
Li-Ion (610 mAh)
Dimenzije:
92 x 41 x 20 mm
Teža:
59 g

Tip zaslona:
grafični

Stopnja sevanja SAR:
0,8 W/kg

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Za

Telefon je zaradi svoje "teže" in majhnosti prav gotovo posebnež.

Proti

Cena telefona je precej visoka, vendar na račun teže. Nima nobene vrste brezžične povezave niti hitrejšega prenosa podatkov (GPRS).

mobilniki
arhiv test
Sony Ericsson

Obsesek za ključe

Sony Ericsson T600


24.03.2003
Objavil: Aleš Tomšič

Tokrat smo preizkusili še enega Sony Ericssona, ki velja za nekaj posebnega. Gre za model T600, ki je naslednik starega Ericssona T66. Tudi novi T600 velja za pravega malčka. In prav po tej plati je nekaj posebnega. Kjerkoli smo se z njim pojavili v družbi, je večina menila, da je telefon 'luštkan'. Izdelan je precej kompaktno, tako da ni bojazni, da bi se že ob morebitnem prvem srečanju s tlemi razletel.ne podpira datum  
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
podpira EMS
ne podpira MMS
ne podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj)  
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
podpira GSM 900/1800/1900 MHz
ne podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
ne podpira GPRS
ne podpira HSCSD
ne podpira EDGE
ne podpira UMTS
ne podpira HSDPA
ne podpira Wi-Fi
ne podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
ne podpira kabel (USB, ...)
ne podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
ne podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
ne podpira java
ne podpira radio FM

Splošen izgled (prvi vtis o telefonu, zaslon, osvetlitev, tipkovnica...)

Zaslon je enakomerno osvetljen v umirjeni sivo-modri barvi (podobno kot recimo Nokia 6310i), tipkovnica pa se nam je zdela rahlo premočno, a enakomerno osvetljena. Tako tipke v temi ob hitrem pogledu nanje kar nekoliko preveč bodejo v oči. Osvetljene so v živo modri barvi, kar bo nekaterim všeč, drugim pa ne. Dovolj so izbočene, tako da skoraj vedno vemo, katero izmed njih bomo pritisnili. Morda so nekoliko pretrde in preglasne, a je zato njihova odzivnost na zadovoljivi ravni. Pod zaslonom se poleg vseh standardnih tipk nahaja še ena, ki nam na zaslon v stanju pripravljenosti prikliče naše izbrane bližnjice, v menijih pa igra vlogo priročnega menija (podobno kot desna tipa miške). Sama struktura menijev je na las podobna tisti, ki jo, denimo, poznamo že od modela R600.

Imenik (št. zapisov, posebnosti, govorno klicanje...)

V telefonski imenik lahko shranimo do 250 številk. Žal lahko shranimo le ime in telefonsko številko osebe, saj telefon ne dopušča nobenih dodatnih vnosov v imenik (e-mail, službeni telefon…). V telefonskem imeniku je moč ustvariti le nove skupine. Pogrešali smo tudi glasovno klicanje. Podobno kot pri prejšnjih modelih je moč vključiti funkcijo, ki po končanem klicu ponudi možnost shranjevanja številke, ki se še ne nahaja v imeniku.

Sporočila

Telefon podpira poleg navadnih SMS sporočil še EMS sporočila, katerim lahko pripnemo sliko ali melodijo. Pravim 'klepetuljam' bo verjetno prav prišel SMS Klepet ali pa vsaj možnost pošiljanja dolgih SMS sporočil, ki se nato razbijejo na več navadnih SMS sporočil. Telefon ponuja tudi izdelavo predlog, katerih lahko shranimo do deset. Vsa prejeta sporočila telefon lepo opremi z datumom in uro. Kreiranje lastnih map, kamor bi shranjevali sporočila ni možno, možno pa je pošiljanje enega SMS sporočila vsem osebam v določeni skupini.

Seznami klicev, števci...

Telefon lahko zabeleži do 30 neodgovorjenih, odhodnih in dohodnih klicev, ki so opremljenih z vsemi potrebnimi podatki. Pograjali bi dejstvo, da so vsi klici 'nametani' v eni mapi, kjer moramo na podlagi majhne ikone razbrati, za kakšen klic je šlo, kar zna marsikomu povzročati sive lase. Poleg stroškov klica ponuja telefon še pregled časov klicev. In sicer čas zadnjega, trajanje vseh klicev ter trajanje odhodnih klicev. Škoda, ker niso dodali še možnosti pregleda trajanja dohodnih klicev.

Nastavitve (profili, melodije, slike...)

Telefon podpira profile in sicer pet, katere lahko prilagodimo lastnim potrebam. Vgrajenih je 15 klasičnih melodij in zvokov, po lastnih želji pa si lahko skomponiramo osem lastnih melodij ali pa jih naložimo s pomočjo vgrajenega WAP brskalnika. Pohvalno in poznano še iz starejših Ericssonov je nadzor sprejema klicev, ki opravlja funkcijo zelo dobro, saj klicočemu javi, kot da smo ves čas zasedeni. Tako se boste na dokaj lahek način znebili šefa ali ljubice.

Pripomočki (koledar, igre, alarmi...)

V telefon je vgrajen koledar, ki je presenetljivo pregleden, sploh, če vemo, kako majhen je zaslon in celoten mobilni telefon. Za vse športnike bo verjetno dobrodošlo dejstvo, da je v mobilni telefon vgrajen odštevalnik časa ter štoparica. Za vse zaspance pa bo poskrbel ali navaden alarm ali pa posebni alarm, kjer določimo, katere dneve v tednu naj zvoni. V telefon je vgrajen še kalkulator ter pet iger, ki bodo poskrbele, da bo čas hitreje minil.

Prenos podatkov (WAP, GPRS, BT... )

Telefon ima vgrajen WAP brskalnik, a smo bili zelo razočarani nad dejstvom, da gre za nov izdelek, ki pa nima vgrajene podpore GPRS tehnologiji, ki jo danes vgrajujejo že v skoraj vse mobilne telefone. Tako wapanje ne bo tako poceni, saj le to mogoče početi le preko CSD povezave (9600 ali 14400 bps). Prav tako ni v telefon vgrajenega infrardečega očesca, kaj šele Bluetootha.

Prodajalec/Uvoznik:
Svema Co. d.o.o.
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
Ni povezane dodatne opreme.
povezane vsebine
oprema: Sony Ericsson
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki