marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
do 7 ur
V pripravljenosti:
do 300 ur
Tip baterije:
Li-Polymer (780 mAh)
Dimenzije:
100 x 45 x 13 mm
Teža:
82 g

Tip zaslona:
barvni TFT, 65.536 barv 128 x 160 pik

Notranji pomnilnik:
2 MB
Stopnja sevanja SAR:
0,83 W/Kg

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Za in proti

Mobilnik je odlično izdelan za razred, v katerega spada, k temu doda veliko točk tudi brušen aluminij ohišja. Ima glede na ostale predstavnike istega razreda malenkost večji zaslon. Pograjati velja edinole navigacijsko tipko, ki bi lahko bila narejena bolje, manjka pa tudi potrditvena tipka za lažje delo. Sicer bi lahko želeli kako funkcijo več, predvsem bluetooth, vendar bi cena mobilnika prerasla politiko vstopnega razreda.

Priloge
Fotografije mobilnika
Fotografirano z mobilnikom
mobilniki
arhiv test
Sony Ericsson

Odličnost na dosegu prstov

Sony Ericsson T250i


Sony Ericsson T250i

03.02.2008
Objavil: Dare Gliha

Sony Ericsson T250i je še eden izmed serije vstopnih mobilnikov tega proizvajalca, ki se na pogled malenkost loči od ostalih predstavnikov tega razreda. Krasi ga predvsem odlična kakovost končne izdelave, ohišje je v kombinaciji brušenega aluminija ter kvalitetne plastike, za bolj eleganten izgled pa so na zadnji strani lasersko vgravirali logotip podjetja.ne podpira datum  
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
ne podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 0,3 Mpix VGA
Povečava: -/ni podatka
Snemanje video: brez
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
ne podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
podpira HSCSD
ne podpira EDGE
ne podpira UMTS
ne podpira HSDPA
ne podpira Wi-Fi
ne podpira bluetooth
podpira infrardeči vmesnik
ne podpira kabel (USB, ...)
ne podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
ne podpira opomniki
podpira kalkulator
ne podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
ne podpira java
podpira radio FM

Prodajni paket in baterija

Velikost prodajnega paketa je pri Sony Ericssonu nekako standardnih mer, v notranjosti pa poleg samega mobilnika najdemo še 220 V polnilec, navodila za uporabo ter slušalke za poslušanje nameščene glasbe ali radijskega sprejemnika. Baterija je standardna Li-Polymer s kapaciteto 780 mAh, zdržala pa naj bi po podatkih proizvajalca do 300 ur v stanju pripravljenosti ter do 7 ur pogovorov. Številke so seveda, kot smo že navajeni, pretirane, vendar so mobilniki Sony Ericssona znani po dobri avtonomiji, zatorej tudi T250i ne razočara.

Izgled

Kot sem že omenil, je sam izgled mobilnika precej prestižen in vsekakor nakazuje nove smernice oblikovanja vstopnih mobilnikov. Ohišje ne škripa, ravno tako se ob uporabi ne pojavljajo nadležni črički. Tipkovnica je za ta razred zelo dobra. Tipke niso pretrde, ter so dovolj odzivne. Mogoče bi lahko menijsko tipko izdelali malenkost bolje, saj se je potrebno dokaj potruditi, da pritisnemo pravo izbiro. Pograjal bi tudi to, da pri menijski tipki ni potrditvene tipke, kot jo najdemo pri dražjih modelih.

Tudi zaslon je večji, kot pri ostalih bratih te serije, saj meri 120 x 160 pik, prikazati pa zna do 65.536 barv. Malenkost je izboljšan tudi prikaz menija in slik, ki sedaj ni tako »grahast«, pač pa so slike dokaj lepe že na oko.

Na straneh telefona ne najdemo dodatnih tipk za kamero, najde se le IR ter na vrhu telefona še priključek za polnjenje. Zanimiva rešitev, saj smo bili do sedaj vajeni, da se telefon polni s spodnje strani. Na zadnji strani je še VGA kamera, ki pa je dokaj nerodno postavljena v kot. Nerodno zato, ker zaradi tega dejstva telefon na ravni podlagi ni nikoli trdno postavljen, pač pa »visi« ena stran nekoliko v zraku. Predvidevam, da se zna zato zaščita leče precej hitro uničiti.

Imenik, sporočila, zadnji klici

V samem pomnilniku telefona je prostora za do 300 kontaktov, katerim lahko priredimo do tri telefonske številke. Kontakte lahko s pomočjo telefona tudi kopiramo med vgrajenim pomnilnikom in kartico SIM,

Z T250i lahko pošiljamo SMS in MMS sporočila, pri pisanju obeh pa nam je na voljo pomoč pisanja T9. Žal je bil testni mobilnik brez slovenskega jezika, tako da trenutno ne morem potrditi, da bo T9 na tem mobilniku na voljo tudi v našem jeziku. Za SMS sporočila je na voljo 250 mest. Slike in melodije na drug telefon ali računalnik pošljemo preko MMS sporočila ali pa preko IR.

Beleženje klicev je enako kot pri ostalih modelih te serije, to je v enem seznamu, ločeni pa so z različnimi ikonami o vrsti klica. Samodejno se shrani 20 klicev v vsaki skupini (dohodni, odhodni, zgrešeni).

Kamera

Kaj veliko od kamere pri tem mobilniku nimamo, saj je vgrajena le kamera VGA ločljivosti, kar nam omogoča slikanje slik v velikosti 640 x 480 pik. Dodatnih nastavitev ni, ravno tako je odsotno snemanje video posnetkov. Kaj več od vstopnega modela niti nisem pričakoval.

Pripomočki

Vstopni model, osnovne funkcije. Vsaj tako bi na hitro opisal, kaj vse najdemo vgrajeno v ta mobilnik. Kot najbolj uporaben je vsekakor FM radijski sprejemnik, z možnostjo shranjevanja lastnih postaj. Za tiste, ki mobilnik večkrat uporabljajo v avtu so dodali prostoročno telefoniranje, ki pa je pri višjih hitrostih precej neuporaben, predvsem zaradi hrupa v kabini. Za bujenje skrbi vgrajena budilka, za dnevna opravila in sestanke koledar, za preganjanje dolgčasa pa tri vgrajene igre. Dodatno najdemo še štoparico, odštevalnik časa ter kalkulator.

Povezljivost

Telefon nam prenos podatkov ponuja preko vgrajenega IR, za dostop do spleta skrbi GPRS razreda 10, spletne strani pa se pregledujejo preko vgrajenega WAP 1.2.1 brskalnika. T250i podpira tudi HSCSD.

Posodil na test:
Svema Co. d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Svema Co. d.o.o.
Cena na dan testa:
87,42
Ni dodatnih fotografij.
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
Ni povezane dodatne opreme.
povezane vsebine
oprema: Sony Ericsson
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki