marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
do 9 ur
V pripravljenosti:
do 330 ur
Tip baterije:
Li-Poly (950 mAh)
Dimenzije:
104 mm x 47 mm x 15 mm
Teža:
95g

Tip zaslona:
TFT, 256 tisoč barv, 240 x 320 pikslov, 2 palčni

Notranji pomnilnik:
32 MB
Stopnja sevanja SAR:
0,96 W/kg

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Za in proti

Mobilni aparat Sony Ericsson K660i izstopa s svojim izgledom ter vgrajeno HSDPA tehnologijo za prenos podatkov, tukaj pa se izstopanje konča. Je povsem povprečen mobilni telefon, ki je solidno izdelan, žal pa mu manjka nekoliko boljša kamera. Priložena spominska kartica bi tudi lahko imela večjo kapaciteto.

Priloge
Fotografije mobilnika
Fotografirano z mobilnikom
mobilniki
arhiv test
Sony Ericsson

Mladostno všečen

Sony Ericsson K660i


Sony Ericsson K660i

03.02.2009
Objavil: Sašo Mlakar

Mobilni aparat Sony Ericsson K660i je namenjen predvsem mlajši populaciji, saj njegova igriva oblika z okroglimi tipkami in vpadljiva belo-zelena barvna kombinacija poudarjata mladostnost.ne podpira datum Memory Stick Micro (M2™)
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
podpira EMS
podpira MMS
ne podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 2 Mpix
Povečava: 4x
nočni način
panorama
samosprožilec
efekti
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
dve kameri
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
ne podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
podpira radio FM

Prodajni paket in baterija

Sony Ericsson poleg mobilnega aparata Sony Ericsson K660i v prodajnem paketu ponuja tudi večino dodatkov, ki jih potrebujemo za uporabo mobilnega aparata. Tako je v prodajnem paketu poleg mobilnika, priložen tudi polnilec, USB kabel, M2 spominska kartica s kapaciteto 256 MB, kar je občutno premalo, glede na to, da so priložene tudi stereo slušalke za poslušanje glasbenih datotek, ki so sestavljene iz dveh delov. Priložena so tudi navodila za uporabo in seveda baterija, ki je tokrat 950 mAh in ohranja mobilni aparat pri življenju okoli 3 dni ob povprečni uporabi.

Zunanjost in izgled

Sony Ericsson K660i je tablični mobilnik, ki meri 104 × 47 × 15 mm in tehta 95 gramov. Velikost in teža sta ravno pravšnji, da mobilnik lepo sede v dlan. Ohišje je narejeno kvalitetno in ob stisku ne povzroča nikakršnih nevšečnih zvokov. Na ohišju iz plastike se ne poznajo prstni odtisi, razen na steklu, ki prekriva zaslon.

Na prednjem delu mobilnika se na vrhnjem desnem robu nahaja sekundarna kamera, ki je namenjena video klicem ter zvočnik. Nižje se nahaja TFT zaslon, ki v diagonalo meri 2 palca in ima ločljivost 240 × 320 točk, zmožen pa je prikazati 256 tisoč barv. Zaslon je dovolj velik in je zmožen prikazati do 8 vrstic teksta in 3 servisne vrstice naenkrat. Zaslon je dobro viden tudi na sončni svetlobi in branje informacij z njega poteka brez težav. Pod zaslonom se nahaja tipkovnica, na kateri so vse tipke majhne in okrogle, a je uporaba le-teh enostavna in tipkovnica ponuja dovolj povratnih informacij. Poleg numeričnih tipk so na voljo še 2 funkcijski tipki, 5 smerna navigacijska tipka, tipka C, tipka za bližnjice, hitra tipka za dostop do sporočil ter tipka za dostop do spleta. Tipke so osvetljene enakomerno z belo osvetlitvijo in so dovolj mehke, tako da vas ne bodo začeli boleti prsti tudi ob pošiljanju velikega števila sporočil. Okoli celotnega sprednjega dela je mobilni aparat Sony Ericsson K660i »oblečen« v aluminij, podobno kot Nokia 6120 Classic.

Na desni strani mobilnika se nahaja tipka, ki prikliče fotoaparat, višje zgoraj pa se nahaja tudi dvosmerna tipka za uravnavanje glasnosti, ki ponuja nekoliko premalo povratnih informacij ob pritisku.

Na levi strani Sony Ericssona K660i se nahaja vhod za spominske kartice tipa M2, tako da je dostop do spominske kartice hiter in enostaven.

Na zadnji strani mobilnika se nahaja prostoročni zvočnik, ki je dovolj glasen, kamera mobilnika z ločljivostjo 2 MP in majhno zrcalo za samo portretiranje. Žal Sony Ericsson K660i nima vgrajene bliskavice, tako da nočni posnetki ne bojo uporabni. Na zadnji strani se nahaja tudi plastičen pokrov, pod katerim se skriva baterija.

Na zgornjem delu mobilnika se nahaja tipka za vklop in izklop mobilnika, s katero tudi preklapljamo med profili, na spodnji strani pa je vhod za polnilec.

Funkcije in pripomočki

Sony Ericsson K660i ponuja kar precej uporabnih funkcij, ki jih uporabniki potrebujejo. Tako ponuja urejevalnike slik, videov ter glasbe (PhotoDj, VideoDJ, MusicDJ), upravljalnik naprav preko povezave bluetooth, snemalnik zvoka, tri igre (JS Does Texas, QuadraPop in RollerCaster Rush 3D) in javanski aplikaciji. Prva poskrbi za obilo zabave s spreminjanjem slik in se imenuje Face Warp ter aplikacijo AccuWeather, preko katere preverimo vreme. Ponuja tudi odličen koledar, ki ponuja dnevni, tedenski ali mesečni prikaz dogodkov. Omogoča tudi ponovitev dogodkov, katerim pa lahko nastavimo čas, kraj, opozorilo in drugo. Poleg koledarja nas K660i lahko opozarja na dogodke s pomočjo To-do seznama in beležk, za jutranje bujenje pa skrbi vgrajena budilka. Za športne privržence ponuja tudi štoparico in odštevalnik časa, za večpredstavnost pa skrbita predvajalnik videov in predvajalnik glasbe. Če se boste svoje glasbe naveličali, pa lahko vklopite radio, ki podpira informacije RDS ter je zmožen shraniti do 20 različnih radijskih postaj. Predvajalnik videa lahko prikazuje videe v QVGA ločljivosti in s 30 sličicami na sekundo, ter jih je zmožen predvajati v celozaslonskem načinu. Predvajalnik glasbe zna predvajati datoteke tipa MP3, AAC, AAC+, E-AAC+, Wav, WMA in m4a.

Fotoaparat

Fotoaparat, katerega ponuja Sony Ericsson K660i ima ločljivost 2 MP in v dobrih svetlobnih pogojih dela solidne fotografije. Žal fotoaparat ne ponuja samodejnega ostrenja slike, manjka pa mu tudi bliskavica. Fotoaparat ponuja kar precej različnih nastavitev fotoaparata, kot je zvok med slikanjem, nastavljanje beline, efektov in različne načine slikanja. Fotoaparat, navkljub pomanjkanju ostrenja in bliskavice, služi svojemu namenu, kar pa nikakor ne morem trditi za video posnetke. K660i namreč omogoča snemanje le-teh z najvišjo ločljivostjo zgolj 176 × 144 slikovnih točk ali celo z nižjo, 128 × 96 slikovnih točk ob 15 sličicah na sekundo. To pa je občutno premalo, da bi bili posnetki uporabni. Snemanje video posnetkov ni časovno omejeno, kar je praktično edina pozitivna stvar le-teh.

Povezljivost

Sony Ericsson K660i se zna v omrežje povezati preko štirih frekvenčnih pasov in sicer 900/1800/1900 in 2100 MHz. Za prenos podatkov skrbi GPRS, UMTS ali HSDPA, brskanje po internetu pa je enostavno, zahvaljujoč vgrajenemu brskalniku NetFront. Ta zna prikazati HTML in xHTML spletne strani, vendar zgolj tiste, ki so velike do 500kb. Povezava z računalnikom poteka preko USB kabla ali preko tehnologije bluetooth 2.0, ki podpira tudi AD2P profil, to je prenos stereo zvoka na brezžične slušalke.

Zaključek

Sony Ericsson K660i je mobilni aparat srednjega razreda, ki ponuja v všečnem in mladostnem ohišju HSDPA prenos podatkov, sprejemljivo kamero in še nekaj dobrot. Mobilnik cilja na povprečno zahtevne in predvsem mlajše uporabnike in v ta segment se tudi uvršča.

Posodil na test:
Sony Ericsson
Prodajalec/Uvoznik:
Sony Ericsson
Cena na dan testa:
209,00
Ni dodatnih fotografij.
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Sony Ericsson
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki