marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
do 8 ur
V pripravljenosti:
do 300 ur
Tip baterije:
Li-Poly (900 mAh)
Dimenzije:
103 x 46 x 16 mm
Teža:
82 g

Tip zaslona:
barvni STN, 128 x 128 pik, 65.536 barv

Notranji pomnilnik:
2 MB
Stopnja sevanja SAR:
0,90 W/Kg

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Za

S svojo majhnostjo in estetsko izdelavo navdušuje predvsem predstavnice ženskega spola. Izdelan je iz močne plastike, ki prenese blažje udarce. Tipkovnica je enakomerno razporejena in dovolj velika tudi za uporabnike z debelejšimi prsti.

Proti

Vgrajene ima le najnujnejše funkcije kot so klicanje, pisanje sporočil in fotografiranje z VGA kamero. Glede na moderno obliko in uporabljene materiale bi mu proizvajalec lahko privoščil nekoliko več funkcij.

Priloge
Fotografije mobilnika
Fotografirano z mobilnikom
mobilniki
arhiv test
Sony Ericsson

Majhen, pa vendar uporaben

Sony Ericsson K220i


Sony Ericsson K220i

20.01.2008
Objavil: Nataša Gliha

Telefonski aparat je še eden izmed mnogih ˝običajnih˝aparatov proizvajalca Sony Ericsson. Uporabljamo ga za telefoniranje, pošiljanje besedilnih in večpredstavnostnih sporočil ter ˝zasilno˝ fotografiranje.ne podpira datum  
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
podpira EMS
podpira MMS
ne podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 0,3 Mpix VGA
Povečava: -/ni podatka
Snemanje video: brez
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
ne podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
ne podpira EDGE
ne podpira UMTS
ne podpira HSDPA
ne podpira Wi-Fi
ne podpira bluetooth
podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
ne podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
ne podpira opomniki
podpira kalkulator
ne podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
ne podpira java
podpira radio FM

Prodajni paket in baterija

Iz zunanjih mer prodajnega paketa nam je kmalu jasno, da notranjost ne ponuja nič posebnega. Prodajni paket tako vsebuje telefonski aparat, baterijo, omrežni polnilec, slušalke ter navodila za uporabo. Baterija je Li – Polymer z 900 mAh, ki zdrži do 300 ur pripravljenosti in 8 ur pogovora.

Izgled

Na sprednji strani estetsko izdelanega telefona najdemo pod zgornjim robom majhen podolgovat zvočnik, pod njim je napis proizvajalca, sledijo pa zaslon, tipkovnica in izpis modela aparata. Izdelana je iz biserno bele plastike, ki je prekrita z brezbarvno prozorno plastično ploščico.

Zaslon nam v stanju pripravljenosti prikazuje jakost omrežja, napolnjenost baterije, uro in datum ter operaterja. Obrobljen je s temno zelenim okvirjem. Velikost zaslona je 128 x 128 slikovnih točk in prikazuje 65000 barv.

Pod zaslonom je velika kvadratna štirismerna navigacijska tipka, ki jo obkrožata dve izbirni tipki srebrne barve, tipka za prevzem klica in tipka za zavrnitev klica. Navigacijska tipka ima prednastavljene bližnjice: gor kamera, desno radio, dol imenik in levo sporočila. Pod njimi so enakomerno razporejene tipke številčnice, ki so dovolj velike za vsakega uporabnika. Za lažji oprijem so rahlo izbočene. Osvetlitev tipkovnice je v modri barvi.

Na robovih telefona ni posebnih tipk ali funkcij, razen IR vmesnika na levem robu zgoraj in konektorja za polnjenje in priklop slušalk na spodnjem robu.

Na telefonu si lahko nastavimo prikaz menija (mreža ali vsaka ikona posebej), teme (štiri prednastavljene), ozadja in načine zvonjenja ob klicu ali bujenju.

Imenik, sporočila, zadnji klici

V telefonski aparat lahko vnesemo do 300 telefonskih številk želenih oseb. Številke lahko naenkrat kopiramo iz SIM kartice na telefon in obratno.

Omogočeno je pošiljanje besedilnih in večpredstavnostnih sporočil. Za lažje pisanje imamo na voljo način hitrega pisanja T9. Sporočilu lahko dodamo sliko, zvok, animacijo ali melodijo. Brišemo vsako skupino sporočil posebej ali pa vse naenkrat – posebej za SMS in MMS sporočila. Telefon nam shrani tako prejeta kot tudi poslana sporočila in sicer skupaj do 250 kosov.

Klici so prikazani vsi v enem seznamu vendar z različno ikono pred klicem. Vsak klic je prikazan s številko in imenom. Telefon samodejno shrani 20 klicev v vsaki skupini (prejeti, klicani in neodgovorjeni klici).

Kamera

Uporabljamo jo lahko samo za snemanje fotografij. Omogočena je izdelava posnetkov 640 x 480 slikovnih točk. Uporaba približevanja kadra ni možna. Slike gledamo vsako posebej ali kot diaprojekcijo.

Pripomočki

Telefon nam nudi uporabo vseh najpogostejših pripomočkov kot so koledar (prikaz po mesecih), odštevalnik, štoparica (merimo čas po krogih), kalkulator (obvlada osnovne računske funkcije), igre (Black Deal, Honey Cave 2 in QuadraPop) in radio.

Na radiu si lahko shranimo do dvajset radijskih postaj, ki jih nastavimo sami ali pa jih avtomatsko najde telefon. Poslušamo ga preko priloženih slušalk ali preko zvočnika, vendar morajo biti slušalke med poslušanjem vedno nameščene. Ima vgrajeno funkcijo RDS, ki jo lahko izključimo (prikaz imen postaj). Preklapljamo med stereo in mono zvokom.

Povezljivost

Z osebnim računalnikom ga najlažje povežemo s podatkovnim kablom, ki pa paketu ni priložen. Telefon nam ponuja tudi prenos podatkov preko infrardečega vmesnika in GPRS povezave z internetom.

Posodil na test:
Svema Co. d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Svema Co. d.o.o.
Cena na dan testa:
89,90
Ni dodatnih fotografij.
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
Ni povezane dodatne opreme.
povezane vsebine
oprema: Sony Ericsson
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki