marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
8 ur
V pripravljenosti:
300 ur
Tip baterije:
Li-Poly (900 mAh)
Dimenzije:
103 x 46 x 16,7 mm
Teža:
82 g

Tip zaslona:
barvni STN, 128 x 128 pik, 65.536 barv

Notranji pomnilnik:
2 MB
Stopnja sevanja SAR:
0,91 W/Kg

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Za

Mobilnik je precej majhen, vendar ima vseeno dobro in veliko tipkovnico. Tudi glasnost zvonjenja in pogovora je dobra. Odlično se je izkazala tudi baterija in s tem avtonomija mobilnika.

Proti

Na menijski tipki ne moremo nastaviti lastnih bližnjic, tudi manjka potrditveni korak na sami tipki. Velik minus je tudi, da kamera ne omogoča lastnih nastavitev. Če je mobilnik namenjen mladostnikom nekako odbija tudi odsotnost predvajanja mp3 datotek.

Priloge
Fotografije mobilnika
Fotografirano z mobilnikom
mobilniki
arhiv test
Sony Ericsson

Posnemite in poglejte

Sony Ericsson K200i


Sony Ericsson K200i

14.07.2007
Objavil: Dare Gliha

Proizvajalci nas skorajda dnevno zasipajo z novimi mobilniki, ki pa pravzaprav niso nič drugega kot predelava nekega modela z dodano funkcijo ter drugačnim imenom. Na ta trend ni imun niti Sony Ericsson. Tako smo na test dobili osnovni mobilnik k200i, ki poleg vgrajene digitalne kamere ne ponuja naprednih rešitev.ne podpira datum  
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
podpira EMS
podpira MMS
ne podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 0,3 Mpix VGA
Povečava: -/ni podatka
Snemanje video: brez
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
ne podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
ne podpira EDGE
ne podpira UMTS
ne podpira HSDPA
ne podpira Wi-Fi
ne podpira bluetooth
podpira infrardeči vmesnik
ne podpira kabel (USB, ...)
ne podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
ne podpira opomniki
podpira kalkulator
ne podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
ne podpira java
ne podpira radio FM

Izgled in uporaba…

K200i je klasični tablični telefon, velikosti 103 x 46 x 16,7 mm in teže 82 g, ki ne skriva svojega porekla. Uporabljeni material je plastika, vendar precej kvalitetna, tako da pri rokovanju ne poslušamo čričkov zvijanja ohišja. Tipkovnica je ponovno odlična. Tipke dovolj velike za preprosto uporabo, ter osvetljene v moderni modri barvi. Graja gre na račun »menijske« tipke, ki pravzaprav to ni. V stanju pripravljenosti je na njej nastavljen dostop do štirih najpogosteje uporabljenih funkcij, lastnih bližnjic pa si ne moremo nastaviti. Največja zamera pa gre temu, da tipka ne omogoča potrditve, tako kot smo navajeni iz dražjih modelov tega proizvajalca. Tako moramo za potrditev vedno uporabiti levo funkcijsko tipko pod zaslonom. Ko smo že pri zaslonu. Le-ta je za današnje razmere precej majhen, dimenzije so 128 x 128 pik, na njem pa se slike prikazujejo v 65.536 barvah. Da je to osnovni model je vidno že po zaslonu, saj slike na njem izgledajo precej ubogo. Poleg že naštetega na telefonu najdemo le še IR za brezžični prenos slik, na zadnji strani mobilnika pa še zvočnik in digitalno VGA kamero, a o njej malenkost več kasneje.

Imenik in sporočanje

V imenik lahko shranimo do 300 kontaktov, katerim lahko priredimo do tri telefonske številke. Ker smo navajeni v imenik vpisovati razno razne podatke je to precej skopo s strani proizvajalca. Ker ima k200i vgrajeno kamero, je tako poleg standardnega pošiljanja SMS in EMS sporočil omogočeno še pošiljanje MMS sporočil. S tem lahko posnete slike pošljete vašim prijateljem. Pri pisanju nam je v pomoč tudi predvidevanje pisanja T9.

Fotoaparat

Ločljivost 0,3 MP pomeni slike velikosti VGA, 640 x 480 pik. Žal pa se je tu Sony Ericssonu malenkost ponesrečilo, kajti kamera nima lastnih nastavitev. Tako smo »obsojeni« na največjo ločljivost in na vse ostale parametre, ki so jih nastavili v tovarni. »Dobra stvar« pri fotoaparatu je le IR, ki nam omogoča brezplačen prenos slik na računalnik ali drug telefon. Slike lahko po zajemu pregledamo z vgrajenim pregledovalnikom slik ali funkcijo »slide show«. Mobilnik žal ne omogoča video posnetkov. Skupaj imamo na voljo 2 MB pomnilnika.

Uporabniške pritikline

Presenetljivo je, da so vgradili kar nekaj dodatnih funkcij v ta osnovni model. Tako najdemo vgrajeno budilko, koledar, kalkulator, odštevalnik časa, štoparico ter igre. Za personalizacijo so dodali teme ter možnost nastavitve lastnega ozadja in zvonjenja. Le-ta so polifonična, mp3 datotek pa mobilnik ne podpira. Tudi profilov sicer ni, a so poskrbeli, da telefon hitro prilagodimo trenutni situaciji, ne glede ali je to šola, služba ali zdravstveni dom. Tudi na prostoročno uporabo niso pozabili. Bližnjica do te funkcije nas čaka na menijski tipki. Kot plus mobilniku štejem precej glasno zvonjenje in slišnost v slušalki.

Povezljivost in dodatki

Za povezovanje z drugimi napravami skrbi vgrajeni IR, za dostop do spleta pa GPRS razreda 8, kar pomeni hitrosti 32 do 40 kb/s. Vgrajen je tudi brskalnik WAP 1.2.1.

Baterija je standardna Li-Polymer, kapacitete 900 mAh, z njo pa je avtonomija precej velika. Po specifikacijah naj bi v stanju pripravljenosti mobilnik zdržal do 300 ur, ter do 8 ur pogovora. V praksi to pomeni, da boste mobilnik ob zmerni uporabi polnili do dvakrat tedensko. Poleg baterije je v prodajnem kompletu še 220 V polnilec ter navodila za uporabo.

Posodil na test:
Svema Co. d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Svema Co. d.o.o.
Ni dodatnih fotografij.
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
Ni povezane dodatne opreme.
povezane vsebine
oprema: Sony Ericsson
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki