marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
6 ur
V pripravljenosti:
300 ur
Tip baterije:
Li-Ion (900 mAh)
Dimenzije:
102 x 44 x 18 mm
Teža:
84.5 g

Tip zaslona:
STN, 128x128 pik, 65.536 barv

Notranji pomnilnik:
500 kB
Stopnja sevanja SAR:
0,76 W/Kg

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Za

Aparat je primeren predvsem za tiste uporabnike, ki večino časa preživijo pred radijskimi sprejemniki, saj jim poleg vseh ostalih že nepogrešljivih funkcij omogoča tudi poslušanje radijskih frekvenc. Seveda mu v prid štejemo tudi majhnost in lahkost.

Proti

Izgled kvari predvsem uporaba plastičnih materialov, saj bi uporaba kompaktnejših materialov pridobila mnogo resnejši izraz tudi za nekoliko bolj zahtevne uporabnike, ki iščejo tudi eleganco zunanjosti. Mogoče bi moral proizvajalec razmišljati tudi v smeri modernizacije radijskega sprejemanja, saj brez priključenih slušalk te funkcije ni mogoče uporabljati.

Priloge
Fotografije mobilnika
mobilniki
arhiv test
Sony Ericsson

Preženimo dolgčas

Sony Ericsson J230i


Sony Ericsson J230i

26.06.2006
Objavil: Nataša Gliha

Proizvajalec Sony Ericsson se je odločil na trg plasirati več modelov telefonskih aparatov, ki se med seboj razlikujejo le po zunanjem izgledu ter nekaterih funkcijah in pripomočkih. Eden izmed zabavnejših modelov je tudi ta, ki vam ga bom predstavila v nadaljevanju.ne podpira datum  
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
podpira EMS
podpira MMS
ne podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj)  
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
ne podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
ne podpira EDGE
ne podpira UMTS
ne podpira HSDPA
ne podpira Wi-Fi
ne podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
ne podpira kabel (USB, ...)
ne podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
ne podpira opomniki
podpira kalkulator
ne podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
ne podpira java
podpira radio FM

Prodajni paket in baterija

V skromni embalaži prodajnega paketa se skrivajo telefonski aparat, omrežni polnilec, baterija, navodila za uporabo in slušalke. Aparat poganja Ly-Polymerska 900 mAh baterija, ki ob povprečni uporabi zdrži približno šest dni. Priložene so tudi običajne slušalke, ki omogočajo spremljanje vgrajenega FM radijskega sprejemnika.

Izgled

Sprednja stran aparata je lično razdeljena na polovico. Zgornji del sestavljata lepo oblikovan zvočnik in velik, 7-vrstični zaslon, ki omogoča pregled slik velikosti 128 x 128 slikovnih točk in 65000 barv.

Spodnji del nam ponuja tipkovnico, ki je razdeljena na dva dela. Zgornji del tipkovnice sestavljajo navigacijska tipka, tipki za sprejem in zavrnitev klica (tipka za zavrnitev klica služi tudi za vklop oziroma izklop aparata), tipka za zaklepanje tipkovnice in tipka C za brisanje.

Navigacijska tipka je narejena precej bolj kompaktno, kot pri nekaterih dražjih modelih aparatov proizvajalca. Ima vnaprej nastavljene bližnjice: desno za alarm, levo za pisanje SMS sporočil, dol za dostop do imenika in gor za vklop radijskega sprejemnika, ki pa ne deluje brez priključenih slušalk.

Spodnji del tipkovnice sestavlja enakomerno razporejena številčnica, ki je narejena dovolj kompaktno in pregledno za vsakega uporabnika.

Na hrbtni strani aparata ne najdemo nič posebnega. Narejena je iz precej bolj plastičnih materialov kot prednja stran. Vsebuje zvočnik ter dve majhni luknjici za pritrditev vse bolj popularnih trakcev za nošenje okoli vratu. Seveda ne smeta manjkati niti značilni logotip in ime proizvajalca.

Imenik, sporočila, klicne lastnosti

Imenik nam omogoča hrambo 500 telefonskih številk, katere lahko razvrstimo po skupinah in jim po želji dodamo tudi poljubno sliko. Telefonske številke lahko kopiramo iz kartice SIM na telefon ali obratno. Vrstni red vpisov si izberemo po abecedi ali po zaporedju.

Aparat nam omogoča pošiljanje in prejemanje SMS in MMS sporočil. Za lažje pisanje imamo na voljo način T9. Sestavimo si lahko svoje predloge, ki jih kasneje uporabimo za hitrejše pisanje. Aparat nam sproti shranjuje tudi poslana sporočila in prikaže prazen prostor za shranjevanje v odstotkih.
V aparatu imamo shranjenih 10 klicanih in 20 neodgovorjenih in prejetih klicev. Klice nam prikaže z imenom, številko in datumom klica. Poleg tega imamo na voljo še števec zadnjega, vseh in odhodnih klicev ter poslanih SMS-sporočil.

Prilagajanje uporabniku

Prikaz menijev na zaslonu imamo nastavljen kot običajno mrežo, če želimo, pa ga lahko spremenimo v prikaz ene ikone naenkrat. Poljubno si lahko nastavimo ozadja, teme (tri prednastavljene), osvetlitev in kontrast zaslona, profile (sedem prednastavljenih, ki jih lahko urejamo po lastni presoji) in melodije zvonjenja.

Pripomočki

Aparat nam omogoča uporabo množice zabavnih pripomočkov kot so kalkulator, koledar, štoparica (časi razdeljeni po krogih), odštevalnik, alarm (nastavimo za vsak dan posebej ali pa ponavljajočega), igre (Quadra Pop, Minigolf) in radijski sprejemnik.

Prenos podatkov

Aparat nam ne omogoča IR ali bluetooth povezave z ostalimi aparati, vendar imamo na voljo WAP brskalnik za brskanje po internetnih straneh in GPRS povezavo za hitrejši pretok podatkov. Prikazuje nam trajanje zadnje seje in trajanje vseh sej.

Posodil na test:
Svema Co. d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Svema Co. d.o.o.
Cena na dan testa:
(25.920,00 SIT)
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
Ni povezane dodatne opreme.
povezane vsebine
oprema: Sony Ericsson
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki