marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
2,5 ure
V pripravljenosti:
250 ur
Tip baterije:
Li-ION (840 mAh)
Dimenzije:
88 x 43 x 23 mm
Teža:
104 g

Tip zaslona:
TFT. 240 x 320 pik, 262.144 barv

Notranji pomnilnik:
8 MB
Stopnja sevanja SAR:
0,73 W/Kg

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Za

V prid gre mobilniku majhnost, kamera, velike tipke, predvajalnik glasbe, radio, odpiranje v obe smeri.

Proti

Svetleč sprednji del, pri poklopljenen telefonu je napis proizvajalca obrnjen na glavo, ne da se ga poklopiti z eno roko, zapreti ga moraš v obratni smeri odprtja

Priloge
Fotografije mobilnika
Fotografirano z mobilnikom
mobilniki
arhiv test
Nokia

Nova lepotica v "stari" kolekciji

Nokia 7373


Nokia 7373

08.01.2007
Objavil: Nataša Gliha

Pa smo dobili še eno lepotico v Nokiini kolekciji telefonskih aparatov imenovani L´Amour. Po zunanjosti zelo spominja na predhodni model, notranjost pa je nekoliko spremenjena. Izbiramo lahko med dvema barvnima različicama: črno za moški del in roza za ženski del populacije.



ne podpira datum microSD
TransFlash
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 1,9 Mpix
Povečava: 8x
nočni način
samosprožilec
efekti
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
podpira GSM 900/1800/1900 MHz
ne podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
podpira HSCSD
podpira EDGE
ne podpira UMTS
ne podpira HSDPA
ne podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
ne podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
podpira radio FM

Prodajni paket

Glede na velikost telefonskega aparata, je prodajni paket precej velik. Seveda velja k temu dodati, da se v njem skriva kar nekaj dodatnih, tudi lepotnih pripomočkov. Poleg telefonskega aparata nam tako paket ponuja nekoliko prenovljen omrežni polnilec AC-3E, Li-ionsko 840 mAh baterijo BL-4B, microSD spominsko kartico velikosti 128 MB, stereo slušalke, ki jih zaradi dobre prilagodljivosti lahko vedno nosimo okoli vratu in dva "lepotna" pripomočka: srebrni pašček za nošenje telefona okoli vratu in torbico iz blaga, ki bolj skrbi za lepotni oklep, kakor za varnost telefona.

Izgled

Elegantnost telefona se kaže v izbranih materialih, ki jih je proizvajalec izbral za izdelavo tega modela. Sprednji del je izdelan iz svetleče plastike, ki je moteča predvsem zato, ker se na njej pozna najmanjši prah oziroma prstni odtis. Zadnji del je prekrit s kakovostno gumo, ki služi proti drsenju telefona po različnih površinah. Telefon se odpira na obe strani, tako levo, kot tudi desno, vendar pa ga moramo zapreti v obratni smeri, kot smo ga odprli.
Prepriča nas s svojimi merami, saj poklopljen meri 88x43x23 mm, teža 104 g pa je pravšnja, da ga lahko brez težav nosimo po žepih ali okrog vratu.
Tri četrtine sprednje strani predstavlja zaslon velikosti 320x240 slikovnih točk, ki omogoča prikaz slik z 265 tisoč barvami. Obrača se skladno z lego pokrovčka tako, da nam ni potrebno obračati celotnega telefona.

Na levem boku najdemo tipko, ki jo uporabljamo za več namenov: nastavitev glasnosti zvonjenja in radia ali pa kot zoom tipko pri uporabi kamere. Na desnem boku najprej opazimo etiketo iz blaga, na kateri je predstavljen zaščitni znak kolekcije. Pod njo je tipka za vklop oziroma izklop telefona, ki jo uprabljamo tudi za preklop med profili delovanja. Pod njo najdemo še tipko za vklop fotoaparata, ki nam omogoča uporabo tudi pri poklopljenem telefonu.
Ko telefon odpremo, se nam prikaže belo osvetljena tipkovnica, ki predstavlja celotno spodnjo stran telefona. Svetloba osvetlitve prehaja iz notranjosti proti robu. Sestavljena je iz dveh sklopov. Prvi sklop predstavljajo štiri smerna navigacijska tipka, dve podmenijski tipki ter tipki za vzpostavitev in prekinitev pogovora. Drugi sklop je sestavljen iz enakomerno razporejene številčnice, ki je dovolj velika, da jo lahko uporablja tudi robustnejša moška roka. Nad tipkovnico najdemo še dva do polovice zakrita zvočnika, ki zmoreta oddajati zvok 100 decibelov na razdalji desetih centimetrov.

Na polovici zadnje strani najdemo vgrajeno kamero, ki omogoča slikanje z ločljivostjo dveh milijonov slikovnih točk. Poleg tega ima vgrajeno 8 kratno digitalno povečavo. Za lastne portrete imamo na voljo tudi nekoliko izbočeno majhno ogledalce. Seveda pa ne sme manjkati niti obvezen logotip proizvajalca.

Telefon nam omogoča tri vrste prikaza glavnega menija: seznam, mreža in zavihki, vendar pa nam animirane menije omogoča samo mrežni prikaz. Poljubno si lahko nastavimo bližnjice, teme, melodije in načine zvonjenja, profile, melodijo budilke, zaklepanje tipkovnice, v podmenijih pa imamo predstavljene razlage izbrane funkcije (po nekaj trenutkih).

Imenik, sporočila, klicne lastnosti

Nastavimo si lahko poljubne skupine, katerim določimo imena do 50 znakov, sliko in ton zvonjenja. Za pomnilnik izberemo telefon, SIM kartico ali pa oboje hkrati. Stanje pomnilnika je prikazano posebej za telefon (v %) in SIM kartico (v mestih). Izbrane številke lahko kopiramo ali premikamo iz SIM kartice v telefon in obratno.

Pošiljamo lahko besedilna in večpredstavnostna sporočila, ter sporočila preko E-pošte. Za lažji vnos nam je na voljo način pisanja T9, ki je že standarden pri večini proizvajalcev telefonskih aparatov. Če želimo, si lahko shranimo tudi poslana sporočila. Najbolj privlačni so posebej pri mlajši populaciji slikovni smeški. Naenkrat lahko z besedilnim sporočilom pošljemo do 1000 znakov oziroma 297 kB podatkov preko MMS sporočila. Omogočeno imamo tudi pošiljanje glasovnih sporočil. Prednastavljenih je enajst predlog, ki pa se ne razlikujejo od predlog iz prejšnjih modelov aparatov.

Dnevnik klicev nam prikazuje vse klice po datumih in urah. Posebej so razdeljeni na neodgovorjene, prejete in klicane številke. Prikaže nam vsakih po 20. Posebej je prikazan tudi čas klicev (zadnji, prejeti, odhodni in vsi klici). Tu imamo še števec podatkov prejetih in poslanih v zadnji in vseh sejah paketnih povezav. Poleg tega imamo prikazan tudi dnevnik poslanih in prejetih SMS in MMS sporočil.

Kamera

Omogoča nam slikanje fotografij in video posnetkov. Ločljivost slik je maksimalno 1200x1600, videa pa 176x144 slikovnih točk. Video posnetke lahko snemamo z ali brez zvoka. Nastavimo si lahko čas predogleda slike in sicer 3, 5, 10 sekund, lahko pa ga ročno prekinemo. Določimo lahko tudi kam naj se nam slike shranjujejo. Na voljo imamo pomnilnik telefona, pomnilniško kartico, seveda shranjujemo v poljubno mapo, ki jo izberemo iz podmenijskega seznama. Za približevanje želenih predmetov nam je v pomoč 8 kratna digitalna povečava, vendar pa so slike takrat manj kvalitetne in precej zamegljene. Možnost imamo vključiti nočni način slikanja, samosprožilec (sproži se po 10 sekundah), zaporedje slik (posnamemo 3 slike v zaporedju), različne učinke (lažne barve, sivine, sepije, negativ in osončenje), uravnavanje beline (izbiramo med samodejnim, dnevno svetlobo, volframovo žarnico in fluorescenčno lučjo) ter kakovost slike (boljša, običajna ali osnovna).

Pripomočki

Na voljo imamo sedaj že standardne pripomočke kot so budilka, koledar, opravila, beležke, kalkulator (od ostalih modelov se razlikuje v tem, da ima poleg osnovnih funkcij še dodatne: odstotki, kotne funkcije), odštevalnik, štoparica (izbiramo med merjenjem vmesnih časov in časov krogov) in igre. Poleg teh ima dodan še predvajalnik glasbe, radio, snemalnik, izenačevalnik in možnost stereo zvoka.

Prenos podatkov

Podatke lahko iz in na telefon preko osebnega računalnika prenašamo preko kabla ali bluetooth povezave. Za prenos podatkov iz medmrežja pa imamo na voljo GPRS povezavo in Java aplikacijo MIDP 2.0.

Posodil na test:
Teleray d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Teleray d.o.o.
Cena na dan testa:
276,00 € (66.140,60 SIT)
Ni dodatnih fotografij.
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Nokia
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki