marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
4
V pripravljenosti:
300
Tip baterije:
Li-Ion (830 mAh)
Dimenzije:
140,5 x 46 x 20 mm
Teža:
112 g

Tip zaslona:
barvni

Stopnja sevanja SAR:
0,54 W/kg
Za

Ohišje iz titana, prestižnost, zelo dobra baterija, izjemno veliko funkcij.

Proti

Nima večglasnih melodij, slaba osvetlitev tipkovnice.

mobilniki
arhiv test
Nokia

Prestiž

Nokia 8910i


25.03.2003
Objavil: Andrej Bergant

Tokrat smo s ponosom testirali Nokiin trenutno najbolj prestižen telefon, Nokio 8910i. Prestižnega ga naredi njegov izgled, ohišje iz titana ter cena, ki je seveda temu primerna. Ohišje iz titana nam da takoj vedeti, da aparat ni namenjen širši populaciji, saj je titan dokaj drag, odlikujeta pa ga trdnost in hkrati lahkost.



ne podpira datum  
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
ne podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj)  
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
ne podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
ne podpira GPRS
podpira HSCSD
ne podpira EDGE
ne podpira UMTS
ne podpira HSDPA
ne podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
ne podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
ne podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
ne podpira radio FM

Splošen izgled (prvi vtis o telefonu, zaslon, osvetlitev, tipkovnica...)

Morda boste rekli, da smo razvajeni vendar smo najprej opazili, da je ekran aparata nekoliko majhen, vendar smo se na to hitro privadili. Aparat ima na strani ohišja tipki, kateri istočasno pritisnemo in aparat se elegantno pripelje iz ohišja. Ko prvič vidimo tipke, ki so srebrne barve, se nam zdijo nekoliko majhne, vendar je njihova odzivnost zelo dobra. Pograjali bi lahko le osvetlitev, ki je nekoliko preslaba, saj so tipke osvetljene le po sredini. Zaslon lahko prikaže 4096 barv, njegova osvetlitev pa je ravno pravšnja.
Nokia 8910i se od drugih Nokij razlikuje tudi po načinu odpiranja prostora za baterijo in kratico SIM, saj moramo s svinčnikom pritisniti na gumb, ki nato odpre zadnji pokrovček telefona, kjer se skrivata baterija in SIM kartica.

Imenik (št. zapisov, posebnosti, govorno klicanje...)

V Nokio 8910i lahko shranimo do 500 zapisov + kartica SIM. Vsakemu zapisu lahko določimo glasovno oznako, teh je lahko 10, določimo pa lahko tudi tipko za hitro klicanje. Zapise lahko urejamo tudi v podskupine (Družina, VIP, Prijatelji, Služba in Drugi), vse podskupine lahko po svojih potrebah preimenujemo, jim določamo svoj tip zvonjenja, določimo pa jim lahko tudi logotip, ki se prikaže, ko nas nekdo iz te skupine kliče. Zapisom, ki so shranjeni v pomnilniku telefona lahko dodamo tudi več številk, ter jim določimo tip (Splošna, Mobilni telefon, Dom, Služba ali Faks)

Sporočila

Pošiljamo lahko kratka (SMS) in večpredstavna (MMS) sporočila. V kratka sporočila lahko vstavljamo že narejene predloge, ki pa jih po svojih željah ustvarjamo tudi sami. Z neko osebo lahko začnemo tudi pomenek, ki je uporaben takrat ko se z nekom dalj časa redno dopisujemo. V večpredstavna sporočila ne moremo vstavljati melodij, lahko pa vstavljamo slike. Tako kratka kot večpredstavna sporočila lahko pošiljamo tudi na elektronski naslov, Nokia 8910i pa seveda podpira tudi dolga kratka sporočila.

Seznami klicev, števci...

V meniju zadnji klici najdemo klice razvrščene v treh podmenijih (neodgovorjeni klici, prejeti klici in klicane številke). V vsakem od podmenijev je seznam številk ali imen. Pri vsakem klicu si lahko ogledamo čas klica, pri prejetih in klicanih številkah pa še trajanje. V meniju zadnji klici je tudi podmeni števec GPRS podatkov, ter merilnik trajanja povezave. V obeh najdemo podatke za zadnjo sejo ter za vse podatke skupaj.

Nastavitve (profili, melodije, slike...)

Med profile, tako kot pri vseh Nokiah, najlažje preklapljamo tako, da pritisnemo tipko za vklop in izklop in izberemo enega izmed profilov (Splošni, Tiho, Diskretno, Glasno, Moj slog 1 in Moj slog 2). Vse profile lahko omejimo, prav tako pa lahko vsa imena profilov, razen profila Splošno, preimenujemo. Vse slike so shranjene v meniju galerija, ter nato v mapi Grafike. V tem meniju lahko mape tudi preimenujemo in jih dodajamo.

Pripomočki (koledar, igre, alarmi...)

V organizator si lahko shranimo veliko opomnikov, ki jih opredelimo glede na njihov namen (sestanek, opomnik, klic, sporočilo ali rojstni dan). Pri vsakem opomniku lahko določimo, kako naj nas opozori (melodija, tiho ali brez opozorila). Aparat podpira tehnologijo java, tako da lahko nanj nalagamo java igre in aplikacije. Igri, ki sta ob nakupu že naloženi na aparat, sta Backgammon in Sky diver. Igra Backgammon je igra na srečo, saj moramo kockati. V igri Sky diver pa skočimo iz letala ter poskušamo pasti skozi čim več obročev, ki so na poti, na koncu pa poskusimo pasti na določeno točko.

Prenos podatkov (WAP, GPRS, BT... )

S telefonom se lahko povezujemo na vse možne načine. To povezovanje je lahko med različnimi napravami ali pa prenos podatkov. Z drugo napravo se lahko povežemo z infrardečim vmesnikom ali pa preko bluetooth povezave. Povežemo se lahko tudi z našim računalnikom in nato z uporabo Nokiinega PC suita prenašamo elemente (slike, tone, aplikacije…) iz telefona ali v telefon. Za prenos podatkov pa lahko izbiramo med različno hitrimi vrstami povezav – GPRS, HSCSD ali CSD.

Telefon je za testiranje posodil Teleray, d.o.o..

Prodajalec/Uvoznik:
Teleray d.o.o.
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
Ni povezane dodatne opreme.
povezane vsebine
oprema: Nokia
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki