marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
do 4 ure
V pripravljenosti:
do 300 ur
Tip baterije:
Li-ION (860 mAh)
Dimenzije:
106,5 x 45,4 x 12 mm
Teža:
83 s

Tip zaslona:
Barvni TFT, 16M barv, 240 x 320 pik

Notranji pomnilnik:
32 MB
Stopnja sevanja SAR:
1.03 W/kg

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Za

Telefonski aparat je estetsko izdelan, tanek in lahek za nošenje na okoli. Ima vse funkcije, ki jih običajni uporabnik potrebuje za 24 urno dosegljivost in zabavo.

Proti

Ob sončnem vremenu se zaradi uporabljene svetleče plastične prevleke na zaslonu bolj malo vidi, saj se svetloba od njega odbija. Prav tako smo na testu imeli težave s priloženim dodatnim ohišjem, ki je med namestitvijo zablokiralo tipkovnico.

Priloge
Fotografije mobilnika
Fotografirano z mobilnikom
mobilniki
arhiv test
Nokia

Za dame

Nokia 7310 Supernova


Nokia 7310 Supernova

02.09.2008
Objavil: Nataša Gliha

Nokia je na tržišče plasirala novo serijo mobilnih telefonov imenovano Supernova, ki se od prejšnjih razlikuje po novem, bolj prefinjenem zunanjem videzu, značilni novi temi, vrnila pa so se tudi zamenljiva ohišja.ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 1,9 Mpix
Povečava: 4x
samosprožilec
efekti
nastavljanje beline
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
podpira GSM 900/1800/1900 MHz
ne podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
ne podpira UMTS
ne podpira HSDPA
ne podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
podpira radio FM

Prodajni paket in baterija

Prodajni paket je nekoliko večji, kot smo ga navajeni pri ostalih telefonih te velikosti. Vsebuje telefonski aparat, baterijo, omrežni polnilec, slušalke, dodatno ohišje v roza ali zeleni barvi in navodila za uporabo. Baterija je 860 mAh in ob povprečni uporabi telefonskih pogovorov zdrži približno štiri dni.

Izgled

Kot sem omenila že na začetku, so pri Nokii izdelali nekoliko bolj ženski telefon, saj celotno površino zaslona prekriva svetleča srebrna plastika, ki jo v skrajnem primeru lahko uporabimo namesto žepnega ogledalca. Zaslon je velikosti 240x320 slikovnih točk in nam prikazuje 16 milijonov barv.

Pod njim je sklop petih tipk, ki ga predstavljajo dve podmenijski tipki, tipka za prevzem klica, tipka za vklop in izklop telefona ter zavrnitev klica in kvadratna štirismerna tipka, sestavljena iz dveh delov. Pod njimi je srebrna svetleča tipkovnica z belo osvetlitvijo, ki dopolnjuje videz zaslona. Tipke so enako velike in enakomerno razporejene po tri skupaj v vrsti. Nekoliko moti edino to, da med njimi ni označenega prehoda.

Na zgornjem robu najdemo konektor za priklop slušalk in micro USB konektor za prenos podatkov na osebni računalnik – kabel ni priložen paketu. Na desnem robu sta tipki za nastavitev glasnosti slušalke ali radijskega sprejemnika, na levem robu pa najdemo konektor za omrežni polnilec.

Zadnja stran ima funkcijo pokrova baterije, vendar na zgornjem delu vseeno najdemo štirikotno kamero ločljivosti dva milijona slikovnih točk. Pod baterijo s strani najdemo še režo za spominsko kartico tipa microSD, ki pa paketu ni priložena.

Imenik, sporočila, zadnji klici

Za prikazni imenik lahko izberemo pomnilnik telefona ali SIM kartice, lahko pa tudi oba naenkrat. Zasedenost prostora v telefonskem aparatu je izražena v odstotkih. Nastavimo si poljubne skupine. Vsaki skupini dodamo sliko, ton in poljubno ime. Številke premikamo in kopiramo iz SIM kartice na telefon in obratno.

Telefon nam sproti šteje prejeta in poslana sporočila. Pošiljamo lahko besedilna, zvočna in večpredstavnostna sporočila – pošljemo lahko sliko, video posnetek, predlogo, vizitko ali koledarsko beležko. V telefonu je prednastavljenih enajst standardnih nokiinih predlog. Sporočilo brišemo vsako posebej ali pa vsa naenkrat.

Klici so prikazani z imenom oziroma številko klicočega, datumom ter uro klica. Razdeljeni so na neodgovorjene, prejete in klicane številke. Brišemo lahko vse naenkrat ali vsako izmed skupin posebej. Trajanje je prikazano za zadnji klic, sprejete, odhodne in vse klice.

Kamera

Vgrajena kamera z dvema milijonoma slikovnih točk je v današnjem času že nepogrešljiv pripomoček. Zbiramo lahko med sedmimi velikostmi slik in sicer 1200x1600, 1024x1280, 960x1280, 600x800, 480x640, 240x320 in 120x160 slikovnih točk. To nam omogoča pošiljanje slik tudi uporabnikom starejših modelov telefonskih aparatov. Omogočeno je tudi snemanje posnetkov v velikosti 176x144 in 128x96 slikovnih točk. Poljubno si izberemo mapo, v katero bomo vse posnetke shranjevali, nastavimo pa si tudi samosprožilec (3,5 ali 10 sekund), različne učinke (lažne barve, sivine, sepija, negativ in osončenje) ter uravnavanje beline (dnevna svetloba, volframova žarnica in fluorescenčna luč). Z opcijskim TV kablom lahko slike prikažete kar na TV sprejemniku.

Pripomočki

Kot vsi ostali modeli Nokiinih telefonov ima tudi ta vse do sedaj priljubljene pripomočke kot so predvajalnik glasbe, snemalnik, igre, budilka, koledar, opravila, beležke, kalkulator in štoparica, še posebno med mladimi pa je nepogrešljiv tudi radijski sprejemnik. Nastavitev frekvenc izberemo samodejno ali ročno. Glasbo poslušamo v stereo ali mono načinu, preko slušalk ali zvočnika, na voljo pa imamo tudi RDS, ki ga po želji izklopimo. Nekoliko moti edino to, da nam telefon shrani samo šest radijskih postaj.

Povezljivost

Za prenos podatkov med telefoni poskrbi vgrajeni bluetooth vmesnik, za pobiranje podatkov in iger s spleta pa Java aplikacija in GPRS povezava. Podatke na osebni računalnik prenašamo preko micro USB kabla.

Posodil na test:
Teleray d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Teleray d.o.o.
Cena na dan testa:
179,00
Ni dodatnih fotografij.
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
Ni povezane dodatne opreme.
povezane vsebine
oprema: Nokia
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki