marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
263 ur
V pripravljenosti:
3 ure
Tip baterije:
Li-Ion (760 mAh)
Dimenzije:
92,4 x 48,2 x 20,7 mm
Teža:
104 g

Tip zaslona:
CSTN, 266.144 barv, 128 x 160 pik

Notranji pomnilnik:
5 MB
Stopnja sevanja SAR:
0,90 W/Kg

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Za

Prednost je predvsem majhnost, živahne barve in modra osvetlitev številčnice. Gumijast "ovoj" nam pomaga do manjše opraskanosti telefona.

Proti

Zaslon bi lahko bil večje ločljivosti, plastika kot osnovni uporabljeni material, zvočnik na hrbtni strani telefona.

Priloge
Fotografije mobilnika
Fotografirano z mobilnikom
mobilniki
arhiv test
Nokia

Živahna zunanjost

Nokia 5200


Nokia 5200

15.02.2007
Objavil: Nataša Gliha

Priozvajalec mobilnih telefonov Nokia se je odločil, da bo na tržišče plasiral linijo nekoliko bolj živahnih mobilnikov, med katere uvrščamo tudi model 5200. Živahnost se kaže v barvni kombinaciji zunanjosti in sicer belo rdeča za nežnejši in belo modra za resnejši del populacije.



ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
ne podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 0,3 Mpix VGA
Povečava: 4x
nočni način
panorama
samosprožilec
efekti
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
podpira GSM 900/1800/1900 MHz
ne podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
podpira HSCSD
podpira EDGE
ne podpira UMTS
ne podpira HSDPA
ne podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
ne podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
podpira radio FM

Prodajni paket in baterija

Prodajni paket je nekoliko večji od paketov, ki vsebujejo enakovrstne telefonske aparate. V notranjosti nam ponuja telefonski aparat, Li – ionsko baterijo, omrežni polnilec, slušalke, navodila za uporabo in kratki priročnik.
Baterija z 760 mAh v pripravljenosti zdrži do 4 dni, čas pogovorov pa je omejen na približno tri ure. Slušalke so po zunanjosti skladne s telefonom. So bele barve z možnostjo pričvrstitve na obleko ter gumbom za menjanje skladb oziroma radijskih postaj. V kratkem priročniku so opisane najpomembnejše funkcije telefona: vstavljanje SIM kartice, sprejem in zavrnitev klica, vklop in izklop telefona, opis tipk in osnovnih delov telefona, kratek opis funkcij in uporaba predvajalnika glasbe.

Izgled

Zaradi barvne kombinacije zunanjosti je privlačen predvsem za mlajšo generacijo populacije. Telefon je v bistvu bele barve, vendar pa ga v velikosti zaslona obkroža rdeča oziroma modra črta. Kot material so sicer uporabili plastiko, barvna črta pa je iz nekakšne gume, ki nekoliko poživi enostavnost uporabljene plastike.

Sprednjo stran poleg že omenjenega zaslona sestavlja še pet tipk (dve izbirni, tipki za prevzem in zavrnitev klica ter štiri smerna navigacijska tipka). Zaslon v velikosti 31x42 mm nam omogoča pregled slik velikosti 128x160 slikovnih točk z 256000 barvami. Na njegovi levi strani leži tipka za vklop in izklop predvajalnika glasbe, na desni pa velik napis proizvajalca.

Na levem robu aparata je vhod za slušalke, na zgornjem robu tipka za vklop in izklop aparata ter vhoda za omrežni polnilec in podatkovni kabel, na desnem robu pa nam ponuja tipki za nastavitev glasnosti in tipko za vklop in izklop kamere ter IR vmesnik.

Na zgornjem delu zadnje strani opazimo VGA kamero, ki omogoča posnetke z 640x480 slikovnimi točkami, pod njo pa že skoraj standardno ogledalce za slikanje avtoportretov. Na sredini nam proizvajalec še enkrat ponuja svoje ime, na spodnjem delu aparata pa zvočnik. Pod pokrovom zadnjega dela imamo še vhod za microSD spominsko kartico, ki pa paketu ni priložena.
Ko telefon s pomočjo drsnika odpremo, se nam prikaže modro osvetljena, sicer bela tipkovnica, ki ima enakomerno razporejene tipke, katere so dovolj velike tudi za bolj močne prste uporabnikov. Na zadnji strani drsnika je proizvajalec nekako vgraviral svoje ime in model aparata.

Osnovni meni lahko izbiramo po svojih željah – kot mrežo ali kot seznam, podmenije pa lahko razporedimo po poljubnem vrstnem redu. Poleg tega si lahko nastavimo profile (5 prednastavljenih, ki jih poljubno spreminjamo ter 2 lastna), teme, tone zvonjenja, sporočil in budilke, ozadja, barvo pisave, ohranjevalnik zaslona, velikost pisave za sporočila, imenik in spletni brskalnik, kontrast zaslona, bližnjice, jezik telefona ter samozaklepanje tipkovnice.

Imenik, sporočila, zadnji klici

Za izvor imenika imamo na voljo SIM kartico ali pomnilnik telefona. Seznam imamo podan v treh oblikah: po imenih, ime in številka ali ime in slika. Vnose lahko razvrstimo po imenih ali pa po priimkih. Nastavimo lahko velikost pisave: zelo majhna, majhna ali velika. Pomnilnik telefona je prikazan v odstotkih, pomnilnik SIM pa količinsko. Poljubno si lahko določimo skupine. Vizitke premikamo ali kopiramo iz telefona na SIM kartico in obratno.
Telefon nam omogoča pošiljanje SMS, MMS, zvočnih sporočil in brzojavk. Na voljo imamo enajst predlog. Brišemo lahko posamezna sporočila, sporočila v določeni mapi ali vsa sporočila naenkrat. Nastavimo lahko velikost pisave ter uporabo slikovnih smeškov.

V dnevniku imamo prikazane vse klice po datumu in uri klica. V podmenijih so posebej razporejeni na neodgovorjene, prejete in klicane številke. Prikazane imamo tudi prejemnike sporočil, ki so prav tako razporejeni po datumu in uri poslanega sporočila. Trajanje klicev je prikazano posebej za zadnji klic, prejete, odhodne in vse klice. Dnevnik sporočil je razdeljen na poslana in prejeta SMS in MMS sporočila.

Kamera

Izbiramo lahko med tremi velikostmi slik: 640x480, 320x240 in 160x120 slikovnih točk in med dvema velikostima videa: 176x144 in 128x96 slikovnih točk. Predogled slike nastavimo na tri, pet, deset sekund, lahko pa ga sami ročno prekinemo vsakič, ko posnetek naredimo. Zvoke imamo lahko vključene ali izključene. Mapo za shranjevanje posnetkov si poljubno izberemo na pomnilniku telefona ali pa na pomnilniški kartici. Izbiramo lahko kakovost slike (osnovna,običajna, boljša), različne učinke (lažne barve, sivine, sepija, negativ in osončenje) ter uravnavamo belino (dnevna svetloba, volframova žarnica in fluorescenčna luč). Nastavimo si lahko samosprožilec, ki se vklopi po desetih sekundah.

Pripomočki

Telefon ima vse nepogrešljive pripomočke: budilka, koledar, opravila, beležke, kalkulator, odštevalnik, štoparico, igre, predvajalnik glasbe, snemalnik in izenačevalnik, za boljšo zabavo pa so mu dodali še radijski sprejemnik. Kalkulator je posodobljen, tako da ima poleg osnovnih računskih operacij tudi tiste bolj "zakomplicirane", kot so kotne funkcije, kvadrati, koreni, ... Štoparica nam prikazuje posebej čase krogov ali pa vmesne čase.

Prenos podatkov

Za prenašanje podatkov iz telefona in obratno imamo kar nekaj možnosti: IR vmesnik, bluetooth povezava, podatkovni kabel za PC (mini USB vhod na telefonu, kabel ni priložen kompletu) in GPRS povezava.

Posodil na test:
Teleray d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Teleray d.o.o.
Cena na dan testa:
(44.333,00 SIT)
Ni dodatnih fotografij.
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Nokia
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki