marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
5 ur
V pripravljenosti:
300 ur
Tip baterije:
Li-Ion (720 mAh)
Dimenzije:
108,5 x 49,5 x 22 mm
Teža:
104 g

Tip zaslona:
4096 barvni

Stopnja sevanja SAR:
0,48 W/kg
Za

Zamenljiva ohišja, zanimive funkcije(ura, merilnik glasnosti, števec kalorij...).

Proti

Trde tipke, ne podpira pošiljanja melodij preko večpredstavnih sporočil.

Fotografije mobilnika
mobilniki
arhiv test
Nokia

Oklepnik

Nokia 5100


Nokia 5100

17.02.2003
Objavil: Andrej Bergant

Na testu smo imeli še čisto svežo Nokio 5100, ki se ponaša z barvnim zaslonom in robustnostjo, tako da je odporna na udarce in vlago.



ne podpira datum  
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
ne podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj)  
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
podpira GSM 900/1800/1900 MHz
ne podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
podpira HSCSD
ne podpira EDGE
ne podpira UMTS
ne podpira HSDPA
ne podpira Wi-Fi
ne podpira bluetooth
podpira infrardeči vmesnik
ne podpira kabel (USB, ...)
ne podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
ne podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
ne podpira radio FM

Splošen izgled (prvi vtis o telefonu, zaslon, osvetlitev, tipkovnica...)

Še posebej zanimiva in edinstvena pa je lučka na zgornjem delu ohišja. Lučka sveti z dvema dokaj močnima led diodama, ki oddajata belo svetlobo. Lučko prižgemo tako, da držimo tipko navzgor, če pa tipko dvakrat pritisnemo pa lučka gori. V prodajnem paketu sta dve različni barvni kombinaciji, črno-bela in zeleno-bela. Ohišje je prevlečeno s trdo gumo, guma varuje tudi vtičnici za polnjenje in t.i. POP port, ki je namenjen priklopu slušalk, kamere…

Zaslon je enakomerno osvetljen in se nanj kar dobro vidi tudi ko je osvetlitev ugasnjena. Tipke so nekoliko pretrde vendar mu to lahko odpustimo, saj je robustnemu telefonu težko dodati mehke tipke. Še posebej težko je pritisniti tipko, ki je namenjena vklopu, izklopu in menjavanju profilov. Meniji so tako kakor pri vseh Nokijah preprosti in obenem pregledni. Zelo zanimive pa so tudi funkcije, ki jih skriva v meniju pripomočki, to so merilnik glasnosti, termometer in števec kalorij.

Imenik (št. zapisov, posebnosti, govorno klicanje...)

V imenik lahko shranimo do 300 zapisov in k vsakemu zapisu lahko dodamo še več telefonskih številk (splošna, mobilni telefon, dom, služba in faks) in podrobnosti (elektronski naslov, spletni naslov, poštni naslov in beležko). Osmim številkam iz imenika lahko določimo še tipko za hitro klicanje. Zapise lahko razvrščamo v podskupine in jim določimo tip zvonjenja in logotip skupine. Med telefoniranjem lahko preklopimo tudi na zvočnik, ki ima dovolj občutljiv mikrofon, da nas sogovornik sliši jasno.

Sporočila

Aparat podpira pošiljanje kratkih (SMS) in večpredstavnih (MMS) sporočil. V sporočila lahko vstavljamo že narejene predloge, ki jih lahko nato dopolnjujemo in spreminjamo. Aparat ne podpira dolgih sporočil tako, da lahko zapišemo le 160 znakov. Z določeno osebo se lahko zapletemo tudi v pomenek, ki zgleda kot pogovor v klepetalnicah na internetu. V večpredstavna sporočila lahko dodajamo slike ne moremo pa dodati melodije. V aparat lahko shranimo do 150 kratkih ali 50 večpredstavnih sporočil.

Seznami klicev, števci...

V meniju zadnji klici najdemo več podmenijev in v vsakem so shranjene neodgovorjene, prejete ali klicane številke. Pri vsakem klicu si lahko ogledamo čas in trajanje klica. V posebnem podmeniju pa imamo shranjen tudi trajanje zadnjega klica, trajanje vseh prejetih, vseh odhodnih in vseh klicev skupaj. Ogledamo si lahko tudi števec GPRS podatkov, kjer najdemo koliko podatkov smo prejeli in poslal.

Nastavitve (profili, melodije, slike...)

Aparat ima možnost izbiranja profilov, ki so narejeni za skoraj vsak trenutek, tako imamo profile: splošni, tihi, sestanek, na prostem in pager. Ko pa vklopimo slušalke, ki so dodane kompletu, pa se vklopi še profil slušalke. Telefon nam zvoni z eno od 20 melodij, lahko pa jih tudi nalagamo preko povezave GPRS. Ko dobimo telefon prvič v roke je nanj naloženih 10 slik, ki jih lahko po želji tudi izbrišemo. Slike lahko nalagamo tako kot melodije in jih nato uporabimo za ozadje ali ohranjevalnik zaslona.

Pripomočki (koledar, igre, alarmi...)

V koledar lahko shranjujemo različna opravila, ki se nam nato na določen dan in ob določeni uri prikažejo. Razvrstimo jih na Sestanek, klic, rojstni dan, sporočilo ali opomink. Na telefonu so že 4 javanske aplikacije od tega so tri igra in en program. Igre, ki so naložene so Bounce, Sky Diver in Triple Pop. Naložen program pa je Converter II, ki je zelo uporaben program, saj zna preračunavati med vsemi bolj znanimi valutami in drugimi enotami. Nove igre in programe si preko povezave GPRS lahko naložimo tudi sami. Med pripomočki najdemo odštevalnik časa, štoparico, števec kalorij, termometer in merilnik glasnosti. Pri števcu kalorij izberemo kaj bomo delali, koliko časa in kako intenzivno se bomo s tem ukvarjali. Telefon pa nam nato izpiše koliko kalorij bomo porabili. Termeometer lahko nastavimo tako, da je prikazan na vrhu ekrana levo od ure. Merilec glasnosti pa nam v decibelih izmeri glasnost, vendar ne meri glasov tišjih od 50 decibelov. S telefonom lahko poslušamo tudi radio, vendar moramo imeti priključene slušalke, saj jih aparat uporablja kot anteno.

Prenos podatkov (WAP, GPRS, BT... )

Za prenos podatkov lahko uporabimo povezavo CSD ali paketni prenos podatkov GPRS. Za prenos podatkov med dvema napravama pa je vgrajen tudi infrardeči vmesnik. GPRS je razreda 4 (3+1). Zanimivo je skrit infrardeči vmesnik, saj je na desni stranici aparata pod ohišjem tako, da se ga sploh ne opazi.

Telefon je za testiranje posodil Teleray d.o.o..

Prodajalec/Uvoznik:
Teleray d.o.o.
albumfotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
Ni povezane dodatne opreme.
povezane vsebine
oprema: Nokia
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki