marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
3,5 ure
V pripravljenosti:
300 ur
Tip baterije:
Li-ION (820 mAh)
Dimenzije:
105,4 x 44,3 x 18,6 mm,
Teža:
88 g

Tip zaslona:
CSTN, 65.536 barv, 128 x 160 pik

Notranji pomnilnik:
4 MB
Stopnja sevanja SAR:
0,84 W/kg

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Za

V prid telefonu štejemo enostavno uporabo, preglednost, veliko tipkovnico ter vgrajeni radijski sprejemnik, ki je v zadnjem času pomemben dodatek pri vseh modelih.

Proti

Uporabo kvari vgrajena kamera osnovnih ločljivost, uporabljeni plastični materiali ter nekoliko manj moderna zunanja oblika.

Priloge
Fotografije mobilnika
Fotografirano z mobilnikom
mobilniki
arhiv test
Nokia

Dosegljivost na vsakem koraku

Nokia 5070


Nokia 5070

16.07.2007
Objavil: Nataša Gliha

Finska Nokia je na trg ponudil še enega v seriji rdeče belih oziroma modro belih mobilnikov. Mobilnik je navzven lahkoten in uporaben, navznoter pa ima vse potrebne funkcije za zadovoljitev potreb in želja večine uporabnikov.ne podpira datum  
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 0,3 Mpix VGA
Povečava: -/ni podatka
nočni način
samosprožilec
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
podpira HSCSD
podpira EDGE
ne podpira UMTS
ne podpira HSDPA
ne podpira Wi-Fi
ne podpira bluetooth
podpira infrardeči vmesnik
ne podpira kabel (USB, ...)
ne podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
podpira radio FM

Prodajni paket in baterija

V škatli prodajnega paketa najdemo kar nekaj sedaj že osnovnih potrebščin. To so telefonski aparat, baterija, omrežni polnilec, slušalke in navodila za uporabo. Vsi ti so skrbno zloženi tako, da ne zasedajo veliko prostora.
Baterija je Li – ionska 860 mAh, ki je med testiranjem vzdržala približno pet dni povprečne uporabe telefonskega aparata.

Izgled

Kot sem omenila že na začetku, uvrščamo telefonski aparat v serijo telefonov z barvnimi ohišji. Sprednji ter zadnji del sta odeta v belo barvo, bok pa pri našem testnem modelu obdaja modra barva.

Sprednji del je razdeljen približno na polovico. Zgornji del predstavlja zaslon velikosti 128x160 slikovnih točk in omogoča pogled slik s 65000 barvami. Obdan je s črnim robom. Nad zaslonom imamo podano ime proizvajalca in zvočnik.

Spodnji del predstavlja tipkovnica v srebrni barvi, ki je razdeljena na dva dela. Prvi del predstavljajo dve izbirni podmenijski tipki, kvadratna štirismerna navigacijska tipka in tipki za sprejem in zavrnitev klica. Drugi del predstavlja enakomerno razporejena številčnica z nekoliko izbočenimi tipkami, ki so dovolj velike in pregledno postavljene za vsako roko.

Na desnem boku aparata najdemo IR vmesnik, na spodnjem robu priključek za podatkovni kabel in slušalke ter omrežni polnilec, na levem boku tipki za uravnavanje glasnosti, zgoraj pa tipko za vklop in izklop aparata.
Zadnja stran je v beli barvi, posuta s sivimi pikicami. Na tretjini aparata je podan srebrn pas, v katerem je vsebovano zrcalo za slikanje avtoportretov, poleg njega pa VGA kamera. Nad kamero je podano še ime proizvajalca.

Sporočila, imenik, zadnji klici

Telefonski aparat nam omogoča pošiljanje SMS, MMS, zvočnih sporočil ter E pošte. Vnos si olajšamo z načinom pisanja T9, ki ga lahko poljubno izključimo. Števec sporočil nam prikazuje tako poslana kot tudi prejeta sporočila.
Imenik si lahko ogledamo iz SIM kartice ali iz telefona, lahko pa izberemo tudi ogled obeh naenkrat. Poljubno si lahko nastavimo in izbiramo skupine, v katere vnašamo poljubne telefonske številke naših prijateljev in sodelavcev.
Klice imamo prikazane s številko oziroma imenom klicatelja, datumom in uro. Razdeljeni so na neodgovorjene, prejete in klicane številke (vsakih shrani po dvajset). Trajanje klicev je prikazano posebej za zadnji, prejete, odhodne in vse klice.

Kamera

Velikost posnetkov je omejena na 640x480 slikovnih točk, lahko pa posnamemo tudi slike v velikosti 80x96 slikovnih točk. Kakovost slike si nastavimo na visoko (priporočena), normalno ali osnovno. Uporabljamo lahko nočni način slikanja, samosprožilec in zaporedje slik, ki nam posname pet slik zaporedoma. Omogočeno je tudi snemanje video posnetkov.

Pripomočki

Kot že vsi dosedanji modeli telefonskih aparatov proizvajalca ima tudi ta kar nekaj že standardnih pripomočkov. To so: budilka (nastavimo jo za enkratno bujenje, poljubno izbiramo ton bujenja, nastavimo si časovno omejen dremež – 5, 10, 15, 30 ali 60 minut), koledar (prikazan po tednih ali mesecih), opravila, beležke, kalkulator (osnovne računske funkcije, kvadrati in koreni, menjalni tečaj, ki si ga nastavimo sami), štoparica (meritev vmesnih časov in časov posameznih krogov), odštevalnik časa, igre (Club Pinball, SnakeEX2, Sudoku), snemalnik ter radio (shranimo do 20 postaj).

Povezljivost

Telefonski aparat lahko povežemo z osebnim računalnikom preko podatkovnega kabla, ki pa prodajnemu paketu ni priložen. Nudi nam možnost pošiljanja in prejemanja podatkov preko IR vmesnika ali pa preko internetne GPRS povezave in Java aplikacije.

Posodil na test:
Teleray d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Teleray d.o.o.
Cena na dan testa:
135,00
Ni dodatnih fotografij.
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
Ni povezane dodatne opreme.
povezane vsebine
oprema: Nokia
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki