marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
2 uri
V pripravljenosti:
300 ur
Tip baterije:
Li-Ion (950 mAh)
Dimenzije:
118 x 42 x 18 mm
Teža:
105 g

Tip zaslona:
grafični, 5-vrstični

Stopnja sevanja SAR:
0,66 W/kg
Za

Hitri prenos podatkov GPRS, zmogljivost in funkcionalnost imenika ter koledarja, večglasne melodije, možnost menjave pokrovčkov, zmogljiva baterija.

Proti

Za popoln mobilni telefon srednjega razreda manjka podpora Javi.

mobilniki
arhiv test
Nokia

Velik zaslon...

Nokia 3510


Nokia 3510

18.08.2002
Objavil: Mojca Giacomelli

Tudi Nokia 3510 je podobno kot 3410 naslednica modela 3310, ki pa ima seveda svoje posebnosti. Razpored tipk je enak kot pri 3410. Pod zaslonom tako najdemo šest tipk, ki nadomeščajo delo prejšnjih štirih - med drugim ni več t.i. navy tipke.



ne podpira datum  
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
ne podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj)  
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
podpira GSM 900/1800/1900 MHz
ne podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
ne podpira EDGE
ne podpira UMTS
ne podpira HSDPA
ne podpira Wi-Fi
ne podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
ne podpira kabel (USB, ...)
ne podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
ne podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
ne podpira java
ne podpira radio FM

Za hitri dostop do imenika sedaj uporabljamo dve tipki za pomikanje navzgor/navzdol, za dostop do menijev levo izbirno tipko, desna pa je rezervirana za dostop do imenika. Zaslon je petvrstični, od tega je ena statusna vrstica.

Meniji so že znani. Tipkovnica se pri pisanju SMS sporočil dobro odziva, pogrešamo morda možnost vstavljanja smeškov v sporočilo. Kot večina novejših telefonov tudi ta Nokia podpira dolga SMS sporočila. V sporočila lahko vstavljamo tudi slike, prejemamo pa lahko tudi MMS sporočila, in sicer največ tri. V arhiv telefona lahko shranimo do 150 besedilnih sporočil, 50 slikovnih sporočil ali kombinacijo obojih. Sporočila lahko razvrščamo v mape, ki jih ustvarimo in poimenujemo sami. Sprejem MMS sporočil se sicer sliši vabljivo, vendar v praksi lahko postanete razočarani, še posebej, če vam bo kdo poslal kakšno fotografijo z dopusta. Le-ta bo zaradi premajhne ločljivosti zaslona komaj prepoznavna, v najslabšem primeru pa boste videli samo skupek pikic. Tudi prejemanje MMS sporočil z zvokom je omejeno samo na prejemanje MIDI datotek.

V imenik telefona lahko shranimo do 500 imen (+SIM kartica). Vsakemu imenu lahko določimo do 5 številk: splošna, mobilna, domača, službena in faks ter en dodaten zapis, ki je lahko naslov elektronske pošte, spletni naslov, poštni naslov ali beležka. Nokia 3510 ima dinamični pomnilnik, kar posledično pomeni to, da se z večanjem števila imen, katerim smo npr. dodali vseh pet številk in en zapis, manjša prostor za vpis drugih imen. Številke, ki pripadajo določenemu imenu, se pri klicanju ločijo z ikono. Štirinajstim številkam lahko dodamo oznako za glasovno klicanje, posameznemu imenu v imeniku pa lahko določimo ton zvonjenja, ki je drugače od tistega, ki je določen v profilu.

V seznamu klicev najdemo neodgovorjene, prejete in klicane številke, vse opremljeno z datumom in časom klica, ter pregledujemo čase trajanja za zadnji klic ter vseh, odhodnih ali prejetih klicev. Prav tako bomo v tem meniju našli števce za GPRS povezavo, in sicer se ločijo na prejeto in poslano količino podatkov v zadnji seji ter na prejeto in poslano količino podatkov v vseh sejah.

Za hitrejšo prilagoditev okolju, v katerem se gibljemo, imamo na voljo 6 profilov, v katerih si nastavimo tone zvonjenja in druge načine opozarjanja na klic in prejeta sporočila. Na voljo nam je 35 pripravljenih melodij, od tega je 20 klasičnih in 15 večglasnih. Preko wapa ali SMS sporočila lahko naložimo na telefon tudi svojo melodijo, vendar mora biti ta v formatu MIDI, hkrati pa tako prepišemo že nastavljene melodije. Z večglasnimi (polifoničnimi) melodijami boste v družbi prav gotovo zbudili pozornost.

Za boljšo organizacijo časa je vgrajen koledar z opomniki, kamor lahko zapišemo od 100 do največ 500 zapisov. Število zapisov je odvisno od dolžine posameznih zapisov in pomnilnika, ki je na voljo. Poleg tega najdemo še kalkulator, štoparico, odštevalnik časa, budilko, ohranjevalnik zaslona ter pet iger (Kart Racing, Dance2Music, Space Impact 2, Bumper in Link5)

Wapanje bo z Nokio 3510 hitrejše, saj lahko aktiviramo hitri prenos podatkov GPRS. Brskalnik WAP je različice 1.2.1, v zaznamke pa lahko shranimo kar 50 naslovov wap strani.

Telefon je za test posodilo podjetje Teleray.

Prodajalec/Uvoznik:
Teleray d.o.o.
fotografije
Ni dodatnih fotografij.
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
Ni povezane dodatne opreme.
povezane vsebine
oprema: Nokia
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki