marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
7 ur
V pripravljenosti:
390 ur
Tip baterije:
Li-Ion (700 mAh)
Dimenzije:
102 x 44,1 x 17,5 mm
Teža:
77 g

Tip zaslona:
črno bel, 96 x 68 pik

Notranji pomnilnik:
4 MB
Stopnja sevanja SAR:
0,91 W/Kg

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Za

Za nakup telefona se bodo odločali tisti uporabniki, ki v telefonu iščejo predvsem sredstvo za enostavno komuniciranje. Zaradi oblike in majhnosti bo zlahka zasedel vse še tako majhne žepe.

Proti

Nekoliko okorno izdelana tipkovnica kvari izgled igrivega malčka, ki bi mu kljub enostavnosti lahko dodali vsaj IR vmesnik ali bluetooth povezavo, saj bi bil tako zanimiv za večji odstotek populacije.

Priloge
Fotografije mobilnika
mobilniki
arhiv test
Nokia

Govori in piši

Nokia 1200


Nokia 1200

22.10.2007
Objavil: Nataša Gliha

Proizvajalec telefonskih aparatov je na trgu predstavil še eno najenostavnejšo različico telefonskih aparatov, ki so jo poimenovali s številko 1200. Telefon je namenjen vsem tistim, ki ga uporabljajo za pogovarjanje in pisanje SMS sporočil.



ne podpira datum  
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
ne podpira MMS
ne podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj)  
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
ne podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
ne podpira GPRS
ne podpira HSCSD
ne podpira EDGE
ne podpira UMTS
ne podpira HSDPA
ne podpira Wi-Fi
ne podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
ne podpira kabel (USB, ...)
ne podpira HTTP (spletne strani)
ne podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
ne podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
ne podpira java
ne podpira radio FM

Prodajni paket in baterija

Škatla prodajnega paketa je verjetno ena izmed najmanjših škatel, v katerih so zapakirani telefonski aparati. Kljub njeni majhnosti pa v njej najdemo vse potrebne sestavine: telefonski aparat, baterijo, omrežni polnilec in navodila za uporabo.

Priložena baterija je Li - ionska 700 mAh, ki ob povprečni uporabi zdrži dober teden in sedem ur nenehnih pogovorov.

Izgled

Pri velikosti telefonskega aparata 102 x 44,1 x 17,5 mm in teži 77g zlahka pozabimo, da imamo aparat sploh s sabo. Z zaobljeno obliko in nekoliko vbočenimi stranskimi stranicami se hitro uleže v vsako roko. Uporabljena materiala sta plastika in guma, vendar za to ceno in uporabnost aparata kar kvalitetno izbrana.

Gumijasta tipkovnica bi lahko bila narejena malo bolj kompaktno in z ločenimi tipkami, so pa tipke vsaj nekoliko izbočene, da jih lahko začutijo pod prsti tudi slabše videči uporabniki (npr. starejši ljudje). Tipkovnica je sicer sestavljena iz dveh delov – zgornji predstavlja pet tipk: 2 podmenijski, štiri smerno navigacijsko tipko, tipko za sprejem klica in tipko za zavrnitev klica oziroma vklop in izklop aparata. Številčnica je enakomerno razporejena v štiri pasove po tri tipke. Vse so enake velikosti in nekoliko ločene s podolgovatimi črtami (vbočenimi in izbočenimi).

Zaslon ima zeleno barvno osvetlitev s črnimi črkami – enako kot prve serije telefonskih aparatov proizvajalca. Prikazuje nam slike velikosti 96 x 68 slikovnih točk.

Sicer na telefonu ne najdemo posebnih dodatkov. Na zgornjem robu je svetilka, ki od sebe da kar nekaj svetlobe, tako da nam z lahkoto služi za lažje iskanje ključavnic v temi. Na desnem robu najdemo še zvočnik, na spodnjem pa konektorje za omrežni polnilec in slušalke.

Zadnja stran služi samo kot pokrov baterije, na njej pa najdemo samo napis proizvajalca.


Imenik, sporočila, zadnji klici

V imenik telefona zlahka shranimo do 200 telefonskih številk. Telefonske številke si lahko skopiramo iz SIM kartice na telefon in obratno. Za pomnilnik lahko naenkrat izberemo pomnilnik telefona ali SIM kartice. Poljubno si nastavimo tudi blokirane telefonske številke.

Poleg prejetih nam telefon shrani tudi poslana SMS sporočila. Omogočeno je pošiljanje slikovnih sporočil, za katere imamo prednastavljenih 30 slik za različne priložnosti. V kolikor isti skupini prejemnikov hkrati pošiljamo enaka sporočila, si lahko sestavimo seznam prejemnikov. Prikazan je števec za prejeta in poslana sporočila. Imamo osem prednastavljenih predlog in pet smeškov (tri si dodamo sami). Za lažje pisanje imamo na voljo način pisanja T9 v angleškem, nemškem, slovenskem, hrvaškem in makedonskem jeziku, lahko pa ga tudi povsem izklopimo.

V telefonu imamo shranjenih 20 prejetih, neodgovorjenih in klicanih številk. Prikazane so z imenom, datumom in uro klica. Trajanje klicev je prikazano posebej za zadnji, prejete, odhodne in vse klice.

Pripomočki

Poleg že dobro poznanih pripomočkov pri vseh proizvajalcih telefonskih aparatov je pretežno nova samo svetilka, ki se jo v popolni temi precej dobro vidi. Med nepogrešljive pripomočke se tako uvrščajo še kalkulator z osnovnimi računskimi operacijami, pretvornik (pretvarjamo lahko temperaturo, težo, dolžino, površino, prostornino in valuto), odštevalnik, koledar, štoparica (merimo čas samo enega kroga), igre (Rapid Roll, Soccer league in Snake Xenzia) in skladatelj, s pomočjo katerega sestavimo svojo poljubno melodijo zvonjenja.

Povezljivost

Telefonski aparat lahko povežemo s podatkovnim kablom z osebnim računalnikom, vendar ta paketu ni priložen. Ne nudi nam možnosti pošiljanja in prejemanja podatkov preko IR vmesnika ali bluetooth povezave, prav tako podatkov nanj ne moremo pridobiti preko internetne GPRS povezave.

Posodil na test:
Teleray d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Teleray d.o.o.
Cena na dan testa:
53,00
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Nokia
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki