marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
5 ur
V pripravljenosti:
380 ur
Tip baterije:
Li-ION (900 mAh)
Dimenzije:
104 x 44 x 17 mm
Teža:
80 gramov

Tip zaslona:
monokromatski, 96 x 68 pik

Stopnja sevanja SAR:
0,78 W/Kg

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Za

Majhnost, lahkost (80 gramov) in enostavna uporaba omogočajo nakup tako mlajšim kot tudi starejšim uporabnikom, saj ponuja velike črke in pregledno tipkovnico. Velik plus je tudi nastavitev opomnikov, saj imamo v današnjem času vedno več stvari v glavi in se hitro zgodi, da na kaj pozabimo.

Proti

Edina napaka telefona je neizpopolnjena govoreča ura, ne le zaradi skorajšnje neuporabe sklonov, temveč tudi zaradi hreščanja ob koncu napovedi ure.

Priloge
Fotografije mobilnika
mobilniki
arhiv test
Nokia

Priročni malček

Nokia 1110


Nokia 1110

30.09.2005
Objavil: Nataša Gliha

Nokia je po modelu 1100 dodala na tržišče še en enostaven mobilnik - 1110, ki je oblikovno veliko elegantnejši in na pogled lepši od predhodnika. Tudi 1110 je namenjen manj zahtevnim uporabnikom, saj poleg telefoniranja in pošiljanja SMS sporočil omogoča le nekaj dodatne zabave.



ne podpira datum  
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
ne podpira MMS
ne podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj)  
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
podpira GSM 900/1800/1900 MHz
ne podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
ne podpira GPRS
ne podpira HSCSD
ne podpira EDGE
ne podpira UMTS
ne podpira HSDPA
ne podpira Wi-Fi
ne podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
ne podpira HTTP (spletne strani)
ne podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
ne podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
ne podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
ne podpira java
ne podpira radio FM

Prodajni paket in baterija

Vsebina prodajnega paketa je precej skromna, saj poleg telefona, 900 mAh Li-ion baterije in polnilca vsebuje samo še navodila za uporabo. Po pravici povedano, več stvari tudi ne bi mogli spraviti v tako majhno embalažo. Pri opremi sem pogrešala edino kabel za prenos podatkov na osebni računalnik. Baterija je enaka kot pri funkcijsko dosti zmogljivejših nokiinih telefonih, zato telefon brez napajanja vzdrži teden dni uporabe ali celo več.

Izgled in rokovanje

Štirikotna, rahlo zaobljena oblika se dobro prilega v roki vsakega uporabnika. Zunanji materiali so na pogled sicer bolj plastični kot ne, vendar pa srebrna barva osrednjega dela in tipkovnice doda resnejši izgled in elegantnost. Pokrovčke telefonu lahko tudi poljubno menjamo in s tem poživimo videz našega telefona.

Nokiina novost je govoreča ura, ki jo enostavno vklopimo z daljšim pritiskom na samo eno tipko. Jezik napovedi ure je polomljena slovenščina, nekoliko pa moti tudi hreščanje ob koncu napovedi.

Zanimivost je tudi črno-bel oziroma črno-zelen zaslon, ki ima barve obrnjene obratno kot ostali nokiini modeli. Prikazuje nam namreč zeleno pisavo na črnem ozadju. Ta sprememba se dobro obnese predvsem pri dnevni sončni svetlobi, saj nam ni potrebno osvetliti zaslona, da bi z njega prebrali informacije, ki nam jih ponuja.

Zame najbolj fascinantna je vsekakor grafična demonstracija uporabe nekaterih najbolj pogostih funkcij uporabe telefona (način klicanja, sprejemanje klicev, pošiljanje SMS sporočil, nastavitev budilke in izbira melodij zvonjenja).

Pri telefonu najpogosteje uporabljamo štirismerno navigacijsko tipko, ki nam poleg pomikanja med meniji telefona nudi tudi bližnjice do pogleda imenika, pisanja SMS sporočil, pregleda zadnjih klicev in demonstracije uporabe telefona.

Telefon deluje v vseh treh frekvenčnih območjih (900, 1800 in 1900 MHz).

Imenik, sporočila, zadnji klici

V imenik telefona lahko dodamo do 200 telefonskih številk naših bližnjih in daljnih prijateljev in sorodnikov, seveda pa imamo številke lahko shranjene tudi na SIM kartici. Napaka proizvajalca je edino ta, da nam telefon ne omogoča uporabe številk z obeh mest.

Za pisanje sporočil imamo na voljo do 918 znakov. Pri pisanju nam je v veliko pomoč slovenski slovar T9. Pošiljamo in prejemamo lahko tudi slikovna sporočila. Poljubno si lahko nastavimo do šest seznamov prejemnikov sporočil z največ desetimi uporabniki. Dobra lastnost telefona je tudi ta, da šteje tako poslana kot tudi prejeta sporočila.

Seznam klicev je razdeljen na tri kategorije – prejeti, neodgovorjeni in klicane številke. Vsi klici so opremljeni z datumom in uro klica. Telefon nam prikazuje tudi trajanje posameznih kategorij klicev. Iz seznama lahko brišemo posamezen klic, kategorijo klicev ali pa vse klice naenkrat.

Profili, melodije, slike

Telefon ima prednastavljenih pet profilov in enega namenjenega našemu slogu. Vse profile lahko kljub vnaprejšnji nastavitvi preoblikujemo po svojih željah in zahtevah.

Na voljo imamo 32 melodij zvonjenja, lahko pa si ustvarimo ali prenesemo na telefon do pet poljubnih melodij.

Telefon nam ponuja tudi 30 slik za različne priložnosti, ki jih lahko pripnemo k slikovnim sporočilom. Poleg tega imamo na voljo pet ohranjevalnikov zaslona, ki jih lahko uporabimo namesto prikaza ure.

Pripomočki in igre

Na voljo imamo kar nekaj standardnih pripomočkov, kot so kalkulator, pretvornik, odštevalnik časa, štoparica ter skladatelj. Pri štoparici me moti edino to, da moramo za vsako meritev ponovno nastaviti štetje, saj vmesnih časov ne shranjuje. Telefon nam ponuja tudi vedno bolj iskan pripomoček, imenovan opomnik. Nastavimo ga lahko z zvočnim opozorilom ali brez njega. Drug najpomembnejši pripomoček je vsekakor budilka. Nastavimo jo lahko z možnostjo napovedi ure ali pa z izbrano melodijo zvonjenja.

Telefon nam omogoča zabavo s tremi igricami (Pocket Carrom, Dice Games in legendarna, nekoliko predrugačena Snake Xenzia).

Telefon je za test posodil Teleray d.o.o..

Prodajalec/Uvoznik:
Teleray d.o.o.
albumfotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
Ni povezane dodatne opreme.
povezane vsebine
oprema: Nokia
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki