marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
6 ur
V pripravljenosti:
230 ur
Tip baterije:
Li-Ion (750 mAh)
Dimenzije:
90 x 47,5 x 25 mm
Teža:
111 g

Tip zaslona:
barvni, 4096 barv, 9-vrstični

Stopnja sevanja SAR:
0,93 W/kg
Za

Velik barvni zaslon in hiter GPRS sta zagotovo aduta tega telefona, dodaten digitalni fotoaparat pa mu prinese še nekaj "plus" točk.

Proti

Še vedno pogrešamo kakšno vrsto brezžične povezave, v minus pa Motoroli štejemo predvsem to, da so modelu T720i odvzeli dober odjemalec elektronske pošte.

Fotografije mobilnika
mobilniki
arhiv test
Motorola

Dodanih samo nekaj funkcij...

Motorola T720i


Motorola T720i

16.06.2003
Objavil: Mojca Giacomelli

Tokrat bo test telefona precej krajši kot ponavadi, saj je Motorola T720i po izgledu popolnoma enaka svoji predhodnici T720, le pri funkcijah je nekaj malenkostnih razlik, zato bomo opisali samo te.ne podpira datum  
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj)  
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
podpira GSM 900/1800/1900 MHz
ne podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
ne podpira EDGE
ne podpira UMTS
ne podpira HSDPA
ne podpira Wi-Fi
ne podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
ne podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
ne podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
ne podpira radio FM

Po zunanjosti telefonov ne moremo ločiti, vse dokler jih ne odpremo, saj se na dnu novejšega modela bohoti napis T720i. Še vedno ima dva zaslona, notranji je barvni in zna prikazati 4096 barv.

Imenik je v novejši različici izboljšan (vendar ne glede na število zapisov - sedaj max 100), saj lahko posameznim zapisom dodajamo podrobnosti: več telefonskih številk (domača, službena, mobilna, fax,ipd) ali elektronskih naslovov. V seznamu imen v imeniku so te številke prikazane kot samostojne, kar je dobrodošlo, saj že v prvem koraku izberemo številko, ki jo želimo poklicati. In zakaj bi vpisali elektronski naslov, ko pa so T720i vzeli odjemalec elektronske pošte? Zato, da bomo lahko pošiljali večpredstavna sporočila na e-poštni naslov vsem tistim prijateljem, ki nimajo mobilnega telefona s podporo tej vrsti sporočil (MMS). Nekaj številkam (petim) lahko dodamo tudi govorno izbiranje.

Kratkim (SMS) in obogatenim (EMS) sporočilom so dodali tudi možnost pošiljanja in sprejemanja večpredstavnih sporočil (MMS), odvzeli pa odjemalca elektronske pošte. Pri sprejemanju večpredstavnih sporočil lahko nastavimo, kako velika sporočila bomo sprejemali - do 10, 20 ali 30 KB, kar je precej nizka omejitev v primeru, da nam nekdo pošlje sliko, posneto z drugim mobilnim telefonom. Večpredstavnim sporočilom lahko priložimo samo sliko, ki smo jo posneli s fotoaparatom, ki je priložen telefonu.
Znane Motoroline nastavitve avtomatičnega brisanja sporočil so ostale, tako da moramo biti pozorni, da se kakšno starejše sporočilo po pomoti ne zbriše.

Seznami klicev in števci ostajajo nespremenjeni, malce moteče je le dejstvo, da so prejeti in neodgovorjeni klici skupaj v eni mapi, ločeni pa so z ikono. Tudi števec podatkov svoje delo opravlja odlično.

Glede osebnih prilagoditev telefona je T720i v celoti enaka svoji predhodnici.

Koledar in kalkulator ostajata med pripomočki, enako tudi budilka, ki pa ima to pomanjkljivost, da ne zvoni ob ugasnjenem telefonu, kar je že znana pomanjkljivost nekaterih Motorol. Podpora Javi je ostala, vendar so razpoložljiv prostor za podatke (imenik, slike, ipd.) zmanjšali na 512 KB. Za telefon, ki smo ga imeli na testu, je to pomenilo, da ob prednaloženih programih Camera (ki je potreben za delo s fotografijami in pošiljanje večpredstavnih sporočil) in MotoGP ni za dodatne programe ostalo nič.

Ob nakupu telefona dobimo tudi digitalni fotoaparat s priloženo lično torbico za prenašanje. Fotoaparat nataknemo na spodnji del telefona, in je eden redkih, ki ima vrtljiv lečo oz. tisti del, ki zajema sliko. Fotoaparat je namreč možno zavrteti okrog svoje osi, kar se izkaže za krasno rešitev, saj namesto, da premikamo celoten telefon, obrnemo samo fotoaparat. Slikamo s pomočjo priloženega programa Camera, ki pa žal ni preveden v slovenski jezik. Nastavimo lahko velikost slike (Normal, Small), pri čemer je normalna slika velikosti 320 x 240 pik. Za slikanje v slabših svetlobnih pogojih lahko izberemo posebno nastavitev. Za pregledovanje slik uporabimo Photo Album, zaženemo pa lahko tudi t.i. SlideShow. Večpredstavna sporočila lahko pošiljamo samo s pomočjo tega programa, in sicer tako, da izberemo sliko, prejemnika, dodamo sporočilo in pošljemo. Slike lahko prenesemo na svoj računalnik le tako, da si jih pošljemo preko večpredstavnih sporočil, kar pa nas zna stati precej (glede na ceno sporočila MMS).

Glede prenosa podatkov in brezžične povezave ostaja Motorola zvesta svoji tradiciji - precej hiter GPRS (4+1) in odsotnost brezžičnega povezovanja, ki bi v tem primeru, ko je telefonu priložen še fotoaparat, bila precej dobrodošla možnost.
Velik barvni zaslon in hiter GPRS sta aduta, ki bosta pripomogla k udobnemu wapanju.

Telefon s kamero je za testiranje posodilo podjetje RAM2 d.o.o.

Prodajalec/Uvoznik:
Ram 2 d.o.o.
albumfotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
Ni povezane dodatne opreme.
povezane vsebine
oprema: Motorola
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki