marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
7 ur
V pripravljenosti:
127 ur
Tip baterije:
127 ur (740 mAh)
Dimenzije:
107 x 45 x 19,5 mm
Teža:
93 g

Tip zaslona:
barvni, 128 x 160 pik, 65.536 barv

Stopnja sevanja SAR:
0,88 W/kg

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Za

Prijetno nas je presenetil velik zaslon z zelo dobro ločljivostjo, prav tako pa je velik plus vgrajena kamera, ki podpira VGA ločljivost (640 x 480).

Proti

Pri telefonu pogrešamo brezžično povezovanje, smerne tipke so premajhne, precej moteča pa je tudi odsotnost števca GPRS podatkov.

Fotografije mobilnika
Fotografirano z mobilnikom
mobilniki
arhiv test
Motorola

Poslovnejši izgled...

Motorola E365


Motorola E365

09.12.2003
Objavil: Dare Gliha

Tokrat smo na testu imeli Motorolin telefon E365, ki že na prvi pogled deluje resnejši, saj je kovinske barve in se tako spogleduje s poslovnim razredom.ne podpira datum  
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
podpira EMS
podpira MMS
ne podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 0,3 Mpix VGA
Povečava: -/ni podatka
nočni način
samosprožilec
Snemanje video: brez
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
ne podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
ne podpira EDGE
ne podpira UMTS
ne podpira HSDPA
ne podpira Wi-Fi
ne podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
ne podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
ne podpira opomniki
podpira kalkulator
ne podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
ne podpira java
ne podpira radio FM

Splošen izgled (prvi vtis o telefonu, zaslon, osvetlitev, tipkovnica...)

Kot prvo opazimo velik ekran (enako velik kot pri telefonu Sony Ericsson T610), ki zmore prikazati 65.536 barv, slike, posnete z vgrajeno kamero, pa na njem izgledajo odlično (škoda le, da Motorola ni priložila boljših slik v sam telefon). Pod zaslonom so dokaj velike tipke, ki sicer niso kovinske (razen menijske tipke), čeprav tako na prvi pogled delujejo. Pohvalimo lahko dokaj dobro odzivnost tipk, potrebno pa se je navaditi na smerne tipke, ki so majhne in jih moramo zato pritisniti s konicami prstov, kar zna za marsikoga biti zelo moteče.

Ob strani telefona imamo tipko za vklop vgrajene kamere, drugi pritisk nanjo pa zajame sliko in shrani v pomnilnik (prej je seveda še potrebno odpreti lečo na zadnji strani telefona, ki je zaščitena s pokrovčkom, na katerem se nahaja tudi ogledalce za samoportrete), na drugem boku pa se nahaja vtič za slušalke. Če pogledamo telefon od zgoraj, opazimo še odprtino, kamor lahko pritrdimo pasček za nošenje.

Telefon deluje v dveh frekvenčnih območjih in sicer 900 in 1800 MHz (glede na to, da je Motorola ameriško podjetje, je to kar tvegana odločitev), na voljo pa ima 2 MB pomnilnika za posnete slike.

V kompletu dobimo telefon, 220V polnilec ter navodila za uporabo.

Imenik (št. zapisov, posebnosti, govorno klicanje...)

V imenik telefona lahko shranimo 300 kontaktov, katerim lahko dodamo glasovno klicanje (lahko ga posnamemo le, če je kontakt shranjem v pomnilnik telefona), elektronski naslov, skupino (na voljo imamo pet skupin in sicer home, parents, classmates, sports in work, ki začuda niso prevedeni v slovenščino) ter fotografijo. Če se zapis podvoji (četudi samo telefonska številka), nas telefon opozori in dodatno vpraša, če želimo zapis vseeno shraniti, kar lahko samo pohvalimo.

Glasovno klicanje deluje dobro, saj nam je v prvem poskusu uspelo shraniti ime v razpoznavni obliki, prav tako pa tudi poklicati kontakt (če želimo aktivirati glasovno klicanje, samo držimo tipko za imenik).

Sporočila

Telefon podpira kratka sporočila (SMS), obogatena sporočila (EMS) ter večpredstavna sporočila (MMS), le-ta pa lahko pošljemo samo eni osebi ali pa celi skupini. Pri MMS sporočilih lahko dodajamo že znane stvari (sliko, zvok), ki jih imamo shranjene v telefonu, pošiljamo pa jih lahko ali na telefonsko številko ali na elektronski naslov. Motilo nas je predvsem daljše čakanje, ko želimo napisati, npr. dve enaki črki. Na voljo je tudi predvidevanje vnosa T9 z imenom iTAP, ki pa žal ne podpira slovenskega jezika.

Naj še omenimo, da se vsako kratko sporočilo, ki ga napišemo, shrani v mapo izhodna sporočila, hranijo pa se toliko časa, dokler iz telefona ne vzamemo baterije in kartice SIM.

Seznami klicev, števci...

Telefon hrani po 20 neodgovorjenih, klicanih in sprejetih številk (ki so ločene), za vse klice pa si zapomni datum ter uro klica. Pri neodgovorjenih klicih iz iste številke se prikažejo vsi, ne glede na število klicev (če jih le ni več kot 20). Telefon prikazuje tudi čase klicev (in sicer čas za zadnji klic, vse klice ter življensko dobo) in stroške klicev.

Žal pa Motorola E365 kljub GRPS povezavi nima števca GPRS podatkov.

Nastavitve (profili, melodije, slike...)

V telefonu imamo prednastavljenih pet profilov (običajni, sestanek, na prostem, slušalke in pozivnik), preimenujemo lahko vse razen običajnega, pri vsakem izmed njih pa lahko spreminjamo barvni odtenek (zimzelen, kovinski, jesen, modra ter citrus), slog in način zvonjenja, zvok tipkovnice, opozorilne zvoke ter način odgovora.

Telefon podpira večglasno zvonjenje (v telefonu je že prednaloženih 27 melodij), dodatne melodije pa si naložimo preko WAP-a (največ 32 melodij). Kot je pri Motoroli že v navadi, si lahko zvonjenja spremenimo tako pri klicih kot tudi pri kratkih sporočilih in alarmih.

Fotografiranje

E365 ima vgrajeno digitalno kamero, ki se nahaja na zadnji strani, zaščitena pa je s pokrovčkom, ki poleg zaščite omogoča še slikanje portretov, saj ima na vrhu nameščeno ogledalce.

Kamera podpira tri velikosti slike, in sicer 640 x 480, 320 x 240 in 160 x 120 pik, omogoča pa nam tudi nočno slikanje (vendar je pri tem priporočljivo imeti zelo mirno roko). Posnete slike izgledajo na ekranu telefona zelo dobro, k temu pa verjetno pripomore tudi 24-bitna barvna globina posnetih slik. Na telefonu se hranijo v formatu .jpg, na računalnik pa jih lahko prenesemo preko MMS sporočil, kar zna biti precej drago (možen je prenos tudi preko podatkovnega kabla, ki pa ni priložen in ga je potrebno dokupiti). Posnete slike lahko uporabimo za ozadje telefona, za slike kontaktov ter tudi za slike skupin.

Pripomočki (koledar, igre, alarmi)

Telefon ima vgrajene standardne pripomočke, kot so koledar, kalkulator, budilko (zvoni tudi, če je telefon ugasnjen) ter igre (teh je pet in sicer Magic II, Pacific Storm, Bubble Tea, Bowling in Big2Garden). V opomnik lahko vnašamo dogodke, katerim nastavimo začetek, trajanje in ponavljanje (žal pa se je pojavila napaka, saj se dvakrat ponovi četrtek, sobote pa zato sploh ni). Za lažje dostopanje do nekateroh funkcij imamo tudi meni bližnjice, kjer so zbrane najpogosteje uporabljene funkcije.

Za delo s slikami imamo na voljo večpredstavnostni center, kjer lahko pregledujemo slike in animacije, poslušamo melodije in glasovne oznake, ter preverimo količino prostega pomnilnika.

Na voljo pa imamo tudi beležko, v katero lahko shranimo naprimer telefonske številke, katere nam posreduje sogovornik.

Prenos podatkov (WAP, GPRS, BT...)

Telefon ima vgrajen WAP brskalnik, za hitrejše brskanje po spletu pa je na voljo hitrejša povezava GPRS. Povezovanje preko računalnika je možno le preko podatkovnega kabla, ki ni priložen, saj telefon ne omogoča ostalih oblik povezovanja (IR, bluetooth).

Telefon nam je za testiranje posodilo podjetje Ram2, d.o.o..

Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
Ni povezane dodatne opreme.
povezane vsebine
oprema: Motorola
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki