marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
do 2 uri
V pripravljenosti:
do 200 ur
Tip baterije:
Li-Ion (800 mAh)
Dimenzije:
99 x 50 x 16 mm
Teža:
97 g

Tip zaslona:
barvni TFT, 262.144 barv, 240 x 320 pik
Zunanji zaslon:
barvni TFT, 262.144 barv, 128 x 160 pik

Notranji pomnilnik:
14 MB

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Za

Telefon je narejen kompaktno in z dovolj nazornim menijem, velikim zaslonom in tipkovnico, tako da je primeren za vse starosti. Omogočena je tudi razširitev spominskega prostora z dodatkom Micro SD kartice.

Proti

Nekoliko moti uporaba istega konektorja za priklop omrežnega polnilca in slušalk, saj ne moremo uporabljati obojega hkrati. Za nekatere bo mogoče moteča uporaba svetleče plastike na srednji strani, saj se na njej poznajo vse vrste umazanij in prstni odtisi.

Fotografije mobilnika
Fotografirano z mobilnikom
mobilniki
arhiv test
LG

Preklopni šarmer za starejše

LG KF300 Wine


LG KF300 Wine

23.12.2008
Objavil: Nataša Gliha

Dobili smo urejenega svetlečega preklopnika, ki je po mnenju mnogih enostaven za uporabo, vendar nekoliko okornejši za spravilo po žepih. Všeč je predvsem starejšim uporabnikom, ki od telefonskega aparata zahtevajo veliko tipkovnico in na zaslonu prikaz velikih znakov, ki jim omogočajo enostavnejšo uporabo.ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
podpira EMS
podpira MMS
ne podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 1,9 Mpix
Povečava: -/ni podatka
samosprožilec
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
podpira GSM 900/1800/1900 MHz
ne podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
ne podpira UMTS
ne podpira HSDPA
ne podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
podpira radio FM

Prodajni paket in baterija

Embalaža prodajnega paketa je nekoliko večja od embalaž konkurenčnih proizvajalcev, tako da so v njej udobno nameščeni telefonski aparat, baterija, omrežni polnilec in slušalke. Baterija ima moč 800 mAh in zdrži do 200 ur pripravljenosti. Na testu pa smo telefon brez polnjenja uporabljali približno tri dni.

Izgled

Preklopni telefon z merami 99 x 50 x 16 mm ni prav majhen, zato ga ne moremo spraviti v vsak žep. Sprednja stran je narejena iz svetleče črne plastike z vgrajenim srebrnim trakom okrog kamere. Na desnem robu je konektor za vklop omrežnega polnilca in slušalk, na levem robu pa tipki za nastavitev glasnosti. Rob je obrobljen s srebrnim trakom v imitaciji kovine.
Na sredini sprednje strani je zunanji zaslon velikosti dobrih treh centimetrov, ki prikazuje uro in datum, ob odprtem telefonu pa znak proizvajalca. Pod zaslonom sta še logotip in ime proizvajalca.

Zadnja stran je narejena iz nedrseče gume, kar pride prav pri postavitvi na nekoliko manj ravne površine. Služi samo kot pokrov baterije, vrezan ima logotip proizvajalca, zgoraj pa je postavljen zvočnik.

Ko telefon odpremo, se nam prikaže velik zaslon, ki prikazuje slike 240 x 320 slikovnih točk. Nad njim je podolgovat zvočnik, pod njim pa logotip proizvajalca in štiri tipke z bližnjicami. Prva je za nastavitev budilke, druga za koledar, tretja za mapo s slikami in četrta za nastavitev poljubnih dvanajstih bližnjic. Na spodnjem delu predstavlja zgornja tretjina sedem tipk, ki predstavljajo dve izbirni tipki, tipko za vklop kamere, tipko za brisanje, tipki za prevzem in zavrnitev klica oziroma vklop in izklop telefona ter iz dveh tipk sestavljeno štirismerno navigacijsko tipko. Pod njimi je velika, enakomerno razporejena številčnica, ki omogoča enostavno uporabo vsem generacijam uporabnikov.

Imenik, sporočila, zadnji klici

V telefonu je na voljo sedem skupin od katerih so štiri prednastavljene, vseh sedem pa lahko poljubno spreminjamo, jim dodajamo melodijo zvonjenja, ikono, jo preimenujemo… Številke lahko kopiramo iz SIM kartice na telefon in obratno. V spomin telefona pa lahko vnesemo do tisoč številk prijateljev, sorodnikov in poslovnih partnerjev.

Za besedilna sporočila imamo na voljo pošiljanje do 160 znakov. Telefon nam shrani tako prejeta, kot tudi poslana sporočila, ponuja pa nam tudi šest prednastavljenih predlog za hitrejše pisanje.

V telefonu so v štirih zavihkih shranjeni vsi, zgrešeni, odhodni in prejeti klici. Vsi so prikazani s številko oziroma imenom klicatelja, uro in datumom klica. Zbrišemo lahko vsakega posebej ali pa vse klice naenkrat. Prikazano imamo še trajanje zadnjega, vseh, odhodnih in prejetih klicev.

Pripomočki

Tudi proizvalajec telefonov LG v svojem repertuarju ponuja vse standardne pripomočke kot so koledar, beležka, opravila, predvajalnik glasbe, diktafon, pretvornik enot, štoparica (meritve potekajo po krogih, možno je merjenje do 20 krogov), igre, fotoaparat z možnostjo snemanja video posnetkov, radio (12 postaj nastavimo ročno ali se shranijo avtomatsko, poslušanje je omogočeno preko slušalk ali preko zvočnika) in kalkulator (uporaba osnovnih računskih funkcij in kotnih funkcij).

Kamera

Izbiramo lahko med štirimi ločljivostmi slik: 320 x 240, 640 x 480, 1280 x 1024 ali 1600 x 1200 slikovnih točk. Nastavimo kvaliteto slike, samosprožilec (3, 5 ali 10 sekund), slikanje več posnetkov zaporedoma, učinke (sepija, mono in negativ), nivo beline in zvoke sprožilca. Izbiramo lahko tudi med dvema velikostima video posnetkov in sicer 176 x 144 in 320 x 240 slikovnih točk. Tudi pri videu si lahko nastavimo učinke in uravnavamo belino posnetkov.

Povezljivost

Za povezavo telefona z ostalimi lahko uporabimo možnost brezžične bluetooth povezave, podatke pa preko spleta dobimo z možnostjo GPRS povezave. Telefonski aparat ima možnost priklopa na osebni računalnik preko USB priklopa, vendar kabel v paketu ni priložen.

Posodil na test:
Vama Trade Povšič & co d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Vama Trade Povšič & co d.o.o.
Cena na dan testa:
199,00
Ni dodatnih fotografij.
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
Ni povezane dodatne opreme.
povezane vsebine
oprema: LG
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki