marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
4 ure
V pripravljenosti:
250 ur
Tip baterije:
Li-Ion (630 mAh)
Dimenzije:
101 x 44 x 20 mm
Teža:
85 g

Tip zaslona:
barvni, 4096 barv, 7 vrstični

Stopnja sevanja SAR:
0,72 W/kg

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Za

Telefon je majhen, lahek in ima dober barvni zaslon ter prostoročni način telefoniranja. Zadovoljni smo bili tudi nad kakovostjo zvoka med pogovorom.

Proti

Telefon nima infrardeče povezave, ne beleži časa in datuma pri odhodnih klicih, prav tako pa je korak nazaj GPRS povezava, ki je razreda 4.

Fotografije mobilnika
mobilniki
arhiv test
Siemens

Spet nov

Siemens C62


Siemens C62

21.11.2003
Objavil: Dare Gliha

To pot smo imeli na testu telefon iz predprodukcije, Siemens C62 (zato tudi ni imel slovenskega jezika), ki je naslednik modela C60.ne podpira datum  
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
podpira EMS
podpira MMS
ne podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj)  
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
podpira GSM 900/1800/1900 MHz
ne podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
ne podpira EDGE
ne podpira UMTS
ne podpira HSDPA
ne podpira Wi-Fi
ne podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
ne podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
ne podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
ne podpira java
ne podpira radio FM

Splošen izgled (prvi vtis o telefonu, zaslon, osvetlitev, tipkovnica...)

C62 je prijetno zaobljene oblike, kar smo pri Siemensih že nekako navajeni, pozitivno pa nas je presenetila kovinska mrežasta zasčita zvočnika. Kvaliteta izdelave je na nivoju, se pa pri tem modelu ne da menjavati ohišja (na voljo imamo tri barve in sicer belo, modro in rdečo), na zaslonu pa se dokaj hitro poznajo prstni odtisi. Bolj natančne ljudi zna motiti malenkostno škripanje pokrova baterije, ki pa, roko na srce, ni tako zelo glasno.

Zaslon je pri tem modelu zelo dober, boljši kot pri modelu S ali M 55, prikazati pa zna 4096 barv, vendar pa je slabše viden, če nimamo prižgane osvetlitve. Tudi tipke so dobro odzivne ter dovolj velike, da tudi tisti z večjimi prsti ne bi smeli imeti problemov pri tipkanju, prav tako pa se niso pojavljale težave pri smerni tipki (dovolj odzivna in natančna). Še vedno pa so tipke nekako majave (česar smo pri siemensih nižjega in srednjega ranga že navajeni), vendar se da na to hitro privaditi.

Siemens C62 deluje v vseh treh frekvenčnih območjih, na voljo pa ima skupaj 1,66 MB spomina za slike, zvoke ter animacije.

Imenik (št. zapisov, posebnosti, govorno klicanje...)

Telefonski imenik v telefonu je odvisen od količine podatkov, ki jih vnesemo. Rezervirano je 50 KB pomnilnika, kar predvidevamo, da mora zadostovati za okoli 500 vnosov (telefonska številka, ime, e-mail, naslov). Telefonske številke lahko razvrščamo po skupinah (ki jim lahko priredimo različna zvonjenja), na voljo so nam štiri že pripravljene skupine (družina, prijatelji, služba ter VIP), prav tako pa lahko kontaktom dodelimo sliko, ki jo imamo shranjeno v telefonu.

C62 ne podpira govornega klicanja, imamo pa vgrajen zvočnik za prostoročno telefoniranje, ki deluje dobro.

Sporočila

S telefonom lahko pošiljamo tako kratka (SMS) kot večpredstavna (MMS) sporočila. Kratka so lahko dolga do 760 znakov, dodajamo pa jim lahko zvoke ter slikce. Pri MMS sporočilih lahko dodajamo že znane stvari (slike, zvoki), ki jih imamo shranjene v telefonu, pošiljamo pa jih lahko ali na telefonsko številko ali na elektronski naslov.

Naj še omenimo, da se vsako kratko sporočilo, ki ga napišemo, shrani v mapi poslano, dokler le tega ne zbišemo (če nam shranjevanje ne odgovarja, ga lahko izklopimo v nastavitvah SMS sporočil).

Seznami klicev, števci...

Telefon hrani po 10 neodgovorjenih, klicanih in sprejetih številk, za prejete in neodgovorjene klice pa si zapomni datum ter uro klica, ter tudi kolikokrat so nas iz te številke klicali. Žal pa boste tudi pri tem Simenesu zaman iskali datum in uro odhodnega klica.

Telefon ima tudi števec GPRS podatkov, ki se nahaja v meniju nastavitve, lažji dostop do njega pa je tako, da držimo levo smerno tipko. V njem najdemo podatke o skupnem številu prejetih in poslanih podatkov, času trajanja skupne povezave, iste podatke pa najdemo še za zadnjo vzpostavljeno sejo.

Nastavitve (profili, melodije, slike...)

V telefonu je prednastavljenih osem profilov, ki si jih lahko nastavimo po lastnih željah (dva izmed njih lahko preimenujemo in si tako ustvarimo popolnoma svoj profil). Omeniti velja profil Letalo, ki izklopi telefonske funkcije, prav tako pa izklopi vse alarme in opomnike.

Nalaganje melodij ter slik je možno preko brkljalnika WAP kot tudi preko podatkovnega kabla (ki pa ga je potrebno dokupiti). Ker programa za C62 še ni na voljo, smo uprabili kar program od C60, ki pa vseeno deluje odlično. Tako kot pri C60 je tudi pri C62 vgrajen raziskovalec, ki je razdeljen na 5 področij (animacije, kamera, barvna shema, slike ter zvoki).

Kot vsi ostali Siemensi pa tudi C62 pozna t.i. izločanje klicev. Za izbrano skupino nas bo zvočno opozarjal, za ostale pa samo vizuelno.

Pripomočki (koledar, igre, alarmi...)

Med pripomočki najdemo budilko, kalkulator, štoparico, odštevalnik, zvočne beležke ter koledar. Budilko lahko, kot smo pri Siemensu že navajeni, nastavljamo za vsak dan posebej, za zvonjenje pa si lahko priredimo katerokoli melodijo, ki jo imamo shranjeno v telefonu. Budilka deluje pa tudi pri ugasnjenem telefonu.

Ponovno so pri Siemensu vgradili koledar (C60 ga ni imel) ter opomnik, ki omogoča, da si zabeležimo vse pomembne sestanke ter klice, ki jih ne smemo izpustiti. Nastavimo si lahko začetek in konec opomnika ter alarm, ki nas obvešča o dogodku (lahko se aktivira ob dogodku ali do ene ure pred dogodkom).

V telefonu najdemo tudi dve igri in sicer Falling ter Achevo, dodatnih iger pa žal ne moremo nalagati, saj telefon ne podpira jave.

Prenos podatkov (WAP, GPRS, BT...)

Prenos podatkov je možen preko GPRS povezave, ki je razreda 8 (deluje po sistemu 4+1). Ker ni nobene izmed možnosti brezžičnega prenosa podatkov, si je za povezavo z računalnikom potrebno pomagati s podatkovnim kablom (ki ni priložen). Telefon ima vgrajen tudi WAP brskalnik različice 1.2.1.

albumfotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
Ni povezane dodatne opreme.
povezane vsebine
oprema: Siemens
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki