marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
5 ur
V pripravljenosti:
220 ur
Tip baterije:
Li-ION (600 mAh)
Dimenzije:
86,8 x 45,8 x 19,2 mm
Teža:
78 g

Tip zaslona:
barvni TFT, 130 x 130 pik, 65.536 barv

Notranji pomnilnik:
1,5 MB
Stopnja sevanja SAR:
0,50 W/Kg

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Za

V prid aparatu štejemo že večkrat omenjeno velikost in težo, žive barve, številne pripomočke in povezljivost z internetom.

Proti

Pomankljivost je (zame osebno) predvsem v Siemensovi zgradbi menijev, saj potrebujemo precej časa, da se navadimo na njih. Prav tako zgornji pokrov ni trdno pritrjen na podlago, saj se v zgornjem delu ob odprtem aparatu kar precej premika v levo in desno stran.

Priloge
Fotografije mobilnika
mobilniki
arhiv test
Siemens

Prikupna majhnost

Siemens AL21


Siemens AL21

04.07.2006
Objavil: Nataša Gliha

Siemens se je odločil na trg poslati še enega izmed oblikovno vse bolj priljubljenih modelov aparatov. Poimenovali so ga AL21, izdelali pa v dveh razpoznavnih barvah – rdečega za nežnejši spol in črnega za uporabnike z resnejšimi obrazi.ne podpira datum  
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
podpira EMS
podpira MMS
ne podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj)  
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
ne podpira EDGE
ne podpira UMTS
ne podpira HSDPA
ne podpira Wi-Fi
ne podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
ne podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
ne podpira opomniki
podpira kalkulator
ne podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
ne podpira radio FM

S svojimi skromnimi merami in atraktivnim izgledom zna biti zanimiv tako za mlajše kot tudi starejše uporabnike predvsem v poletnem času, ko vsi iščejo aparate, ki ne zavzamejo veliko prostora.

Prodajni paket in baterija

V embalaži prodajnega paketa ne najdemo nič neobičajnega. Poleg telefonskega aparata so priloženi še baterija, omrežni polnilec in navodila za uporabo.

Za napajanje aparata so uporabili Li-Ionsko 600 mAh baterijo, ki v pripravljenosti zdrži do 220 ur, ob povprečni uporabi med testiranjem pa je zdržala približno tri dni.

Izgled

Lepo oblikovanega malčka z zaobljenimi robovi bomo brez težav lahko spravili v vsak žep. Zaradi svoje majhnosti (87 x 46 x 19 mm) in lahkosti (78 g) je model priljubljen predvsem v poletnem času, saj nam ob nekoliko pomanjkljivejši garderobi vedno zmanjka prostora za večje "brate".

Spredja stran aparata je razporejena na dva dela. Zgornji del zajema dve tretjini, zavzemata pa ga zvočnik in velik 7-vrstični zaslon, ki omogoča pregled slik velikosti 130 x 130 slikovnih točk v 65.000 barvah.

Spodnjo tretjino sestavlja pet najpomembnejših tipk. Največja in sredinsko postavljena je štirismerna navigacijska tipka, ki ima prednastavljene bližnjice: levo za pisanje SMS sporočil, dol za dostop do imenika in desno za dostop do osnovnega menija. Nad njo imamo na voljo dve izbirni tipki, pod njo pa tipko za sprejem klica in tipko za zavrnitev klica oziroma vklop ali izklop aparata. Te štiri tipke skupaj tvorijo elipso okrog navigacijske tipke.

Številčnica je skrita pod pokrov, ki je od ostalega dela aparata ločen s svetlečo srebrno obrobo. Zavzema polovico spodnjega dela aparata. Tipke so razporejene enakomerno, na spodnjem robu pa so nekoliko izbočene za lažje pritiskanje oziroma prepoznavanje. So dovolj velike in trdne za oprijem. Nekoliko izstopa zadnji del aparata, ki služi samo kot pokrov baterije, vendar pa pade v oči, ker je proizveden iz bolj plastičnih materialov, kot sprednji del in obarvan v belo barvo.

Na sredini zgornjega roba imamo na voljo še dve luknjici, skozi kateri po želji namestimo trakec za nošenje aparata okoli vratu.

Imenik, sporočila, zadnji klici

Telefonske številke izbranih oseb imamo možnost razdeliti v osem prednastavljenih skupin, ki jih lahko poljubno preimenujemo, jim dodamo simbol in melodijo zvonjenja. Številke iz SIM kartice lahko prenesemo v telefon - vsako posebej ali pa vse naenkrat.

Pošiljamo in prejemamo lahko tako SMS kot tudi MMS-sporočila. V SMS-sporočilih imamo na voljo način pisanja T9, v sporočilo pa lahko vnesemo do 760 znakov. Telefon nam poleg prejetih shranjuje tudi poslana sporočila.
Seznam klicev je razdeljen na tri skupine: neodzvani, sprejeti klici in izbrane številke. Neodzvani in sprejeti klici so prikazani z imenom klicočega, številko, datumom in uro klica. Pri odhodnih klicih nam proizvajalec ne omogoča prikaza datuma in ure klica, kar je lahko zelo moteče, če hočemo pogledati, kdaj smo klic opravili. Aparat nam prikazuje tudi čas zadnjega klica ter čase vseh odhodnih in dohodnih klicev. Na spisku prikaže zadnjih deset klicanih, prejetih in zgrešenih klicev.

Prilagajanje uporabniku

Na aparatu si lahko poljubno nastavimo profile (5 prednastavlenih + 2 poljubno dodajamo), melodijo zvonjenja, ozadje zaslona, ohranjevalnik zaslona, kontrast in svetlost zaslona. Izbiramo lahko med 21 prednastavljenimi melodijami, sedmimi ozadji in štirimi barvnimi shemami.

Pripomočki

Aparat omogoča uporabo vseh sedaj že standardnih pripomočkov kot so pretvornik valut, kalkulator, organizator, koledar, igre (MarbleCrossing, SeaBattle, Wappo), alarm (nastavljen je toliko časa, dokler ga ne izklopimo v podmeniju), štoparica (prikaz samo za eno štopanje) in odštevalnik.

Prenos podatkov

Za prenos podatkov skrbita WAP-brskalnik in GPRS-povezava z internetnimi stranmi. Igrice in ostale zabavne pripomočke lahko prenesemo preko Java aplikacije.

Posodil na test:
BenQ Mobile CEE
Prodajalec/Uvoznik:
BenQ Mobile CEE
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Siemens
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki