marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
5 ur
V pripravljenosti:
250 ur
Tip baterije:
Li-Ion (700 mAh)
Dimenzije:
103 x 46 x 21,5 mm
Teža:
84 g

Tip zaslona:
sivinski, do 5-vrstični

Stopnja sevanja SAR:
0,56 W/kg

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Za

Telefon marsikoga preseneti s preprosto uporabo, kar je ciljni skupini, ki ji je telefon tudi namenjen, zelo pomembno. Ponuja večino osnovnih funkcij, ki jih nezahteven uporabnik potrebuje, obenem pa ponuja tudi nekaj zabave in omogoča menjavo ohišij.

Proti

Telefonu, ki je namenjen nezahtevnim uporabnikom, lahko štejemo v minus odsotnost (vsaj) opomnikov.

mobilniki
arhiv test
Siemens

Poceni...

Siemens A55


Siemens A55

14.06.2003
Objavil: Aleš Tomšič

Siemens A55 je telefon nižjega razreda, zatorej od njega ne gre preveč pričakovati, saj je namenjen predvsem tistim uporabnikom, ki mobilni telefon uporabljajo v največji meri za govorno telefonijo in pa pošiljanje ter prejemanje SMS sporočil. Vendar pri Siemensu niso pozabili niti na nekaj zabavnega pridiha.ne podpira datum  
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
podpira EMS
ne podpira MMS
ne podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj)  
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
ne podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
ne podpira GPRS
ne podpira HSCSD
ne podpira EDGE
ne podpira UMTS
ne podpira HSDPA
ne podpira Wi-Fi
ne podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
ne podpira kabel (USB, ...)
ne podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
ne podpira koledar  
podpira budilka
ne podpira opomniki
podpira kalkulator
ne podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
ne podpira java
ne podpira radio FM

Splošen izgled (prvi vtis o telefonu, zaslon, osvetlitev, tipkovnica...)

Sam izgled telefona zelo spominja na jajčasto obliko, kar je nekaterim všeč, drugim spet ne. Sivinski zaslon je obrobljen s kromirano obrobo, ki se trudi telefon narediti vsaj malo resnejši. Žal se na tej obrobi hitro poznajo prsti odtisi. Tipke in zaslon so enakomerno osvetljeni v oranžni barvi. Tipke so plastične in dovolj odzivne, obenem pa dovolj narazen, da se redkokdaj zgodi, da bi utegnili pritisniti napačno. Edino tipka, ki služi za pomik po menijih gor/dol, bi morda znala komu malček ponagajati. Mekoliko bi pograjali tudi pokrov baterije. Le-ta bi lahko bil bolj trdno na svojem mestu. Res je, da se ni nikoli odprl, a vendarle ni potrebno veliko sile, da se sname. Če vam kupljeno ohišje ne ustreza, ga lahko z nakupom drugega sami tudi zamenjate.

Imenik (št. zapisov, posebnosti, govorno klicanje...)

V samem pomnilniku telefona je na voljo prostora za do 50 telefonskih številk. Žal posameznim vnosom ni mogoče dodajati nobenih drugih podrobnosti. Osebe iz imenika lahko razvrstimo v štiri skupine in jim prilepimo poljubno melodijo. Dodajanje novih skupin ni možno. Na tipke od 1-9 lahko med drugim prilepimo bližnjice za hitro klicanje (ali kakšno drugo funkcijo). V imeniku so skupaj vidne vse telefonske številke, med seboj pa so ločene s pomočjo ikon, ki nam povedo, kje se številke nahajajo (spomin telefona, SIM kartica…), lahko pa jih pregledujemo tudi po skupinah. Kopiranje oz. prenašanje številk med imenikom v telefonu in tistim na SIM kartici je možno posamezno. Vsaki izmed 50 številk pa lahko prilepimo še animacijo oz. emocijsko ikono, ki poskrbi za nekaj zabavne plati.

Sporočila

Za marsikoga bo dobrodošlo dejstvo, da Siemens A55 omogoča pisanje dolgih sporočil in sicer vse tja do 760 znakov. V pomoč pri pisanju sporočil je lahko tudi T9, a se bomo Slovenci raje posluževali ročnega pisanja, saj T9 ne pozna slovenskega jezika. V telefonu se nahaja že nekaj v naprej vpisanih predlog, sami pa lahko dodajamo nove. Telefon omogoča tudi pošiljanje SMS sporočila večim uporabnikom iz iste skupine hkrati. V telefonu je dovolj prostora za 25 SMS sporočil. Komur se zdi pisanje navadnih SMS sporočil dolgočasno so mu na voljo tudi EMS sporočila, ki jim lahko dodajamo še slikice in zvok, možno pa je celo kopiranje telefonskih številk iz imenika v sporočilo in dodajanje URL povezav na spletne strani.

Seznami klicev, števci...

Telefon vse klice vestno zabeleži in jih loči po treh skupinah, neodgovorjeni, sprejeti klici ter izbrane (klicane) številke. Vsakih si zapomni po deset in pa po kolikokrat nas je dotična oseba klicala, kar zna včasih priti zelo prav. Žal se pri Siemensu še vedno niso odločili, da bi se beležili časi klicev tudi pri klicanih številkah in ne samo pri neodgovorjenih ter sprejetih klicih. Telefon beleži tudi vsa trajanja klicev (zadnji, vsi dohodni ter vsi odhodni).

Nastavitve (profili, melodije, slike...)

Za različne priložnosti nam je na voljo osem profilov, dva si lahko priredimo popolnoma na novo ali pa nastavitve prekopiramo iz katerega izmed obstoječih profilov. Vsakemu izmed profilov lahko spreminjamo nastavitev pozivnika (vključeno, izključeno, pisk), vibraklic, glasnost zvonenja, izločanje klicev, kjer izberemo, za katero skupino iz imenika naj telefon zvoni, tone tipk, opozorilne tone, stil grafike, velikost črk ter vklop oz. izklop osvetlitve.

V telefon je vgrajenih veliko melodij, nekaj je celo večglasnih. Telefon namreč podpira tudi 16-kanalne večglasne melodije. Vgrajeni so trije ohranjevalniki zaslona, lahko pa za to namembnost uporabimo katero izmed animacij oz. slik. Slike in melodije lahko nalagamo tudi sami s pomočjo vgrajenega WAP brskalnika. Nastavljamo lahko tudi kontrast, velikost pisave in ostalo, kar je poznano že iz prejšnjih Siemensovih mobilnih telefonov.

Pripomočki (koledar, igre, alarmi...)

Telefon žal nima vgrajenih niti opomnikov. Edino, kar premore, je budilka, kjer lahko določimo, za katere dneve v tednu naj zvoni. Na srečo so budilka oglasi tudi ob ugasnjenem telefonu.

Za zabavo so vgrajene štiri bolj ali manj zabavne igre (Stack Attack, Balloon Shooter, Premakni škatlo ter Wacko).

Od bolj 'resnih' funkcij so se pri Siemensu v A55 odločili vgraditi kalkulator ter pretvornik valut.

Prenos podatkov (WAP, GPRS, BT... )

V telefon je vgrajen WAP brskalnik (1.2.1), ki pa za svojo delovanje lahko izkoristi le počasno CSD povezavo, saj se inžinerji niso odločili za katero izmed hitrejših možnosti prenosa podatkov (GPRS, HSCSD). Pri wapanju je olajševalna okoliščina povečanje črk na zaslonu.

Telefon je za testiranje posodil Mobitel d.o.o.

Prodajalec/Uvoznik:
Siemens d.o.o.
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
Ni povezane dodatne opreme.
povezane vsebine
oprema: Siemens
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki