marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Tip baterije:
Li-Po (4870 mAh)
Dimenzije:
164,1 x 74,5 x 9,3 mm
Teža:
214,9 g

Tip zaslona:
AMOLED, 1B barv, 120Hz, HDR10+, 1260 x 2800 pik, velikost 6.78", 453 ppi, razmerje stranic 20:9

Procesor:
osemjedrni (3,05 GHz Cortex-X3 in 3 x 2,85 GHz Cortex-A715 in 4 x 1,80 GHz Cortex-A510) - Mediatek Dimensity 9200 (4 nm)
Notranji pomnilnik:
256 GB, 8 GB RAM ali 256 GB, 12 GB RAM ali 512 GB, 12 GB RAM
Operacijski sistem:
Android OS

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Zadnji testi mobilnikov
HONOR 90
22.10.2023

HONOR 70
04.10.2022

HONOR 50
10.12.2021

Nokia 6310 (2021)
16.11.2021

Wiko Power U30
21.08.2021

Alcatel 1S (2020)
05.07.2020

Alcatel 3L (2020)
13.06.2020

Samsung Galaxy Fold (SM-F900F)
28.01.2020

Samsung Galaxy Note10 (SM-N970F)
16.09.2019

Wiko View3
21.07.2019

mobilniki
arhiv predstavitev
Vivo

Vivo X90 Pro


Vivo X90 Pro

22.04.2023
Objavil: Dare Gliha

Vivo je na slovenskem trgu predstavil mobilnik X90 Pro. Najnovejši pametni telefon vivo serije X prinaša najsodobnejši slikovni sistem vivo x ZEISS, zasnovan v sodelovanju med podjetjema, in se ponaša s kamero z 1-palčnim tipalom, največjim fotografskim senzorjem trenutno na voljo v mobilni napravi.ne podpira datum  
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 50 Mpix
Povečava: 2x
nočni način
panorama
samosprožilec
stabilizator slike
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
ne podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
podpira TV-OUT
podpira LTE
podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
ne podpira java
ne podpira radio FM

»Navdušeni smo, da lahko v Sloveniji predstavimo naš najnovejši, pri fotografiranju vodilni pametni telefon vivo X90 Pro in izpolnjujemo obljubo, da bomo potrošnikom omogočili posneti popolno fotografijo ali video. Naprava tretje generacije je plod globalnega slikovnega partnerstva podjetij vivo in ZEISS ter prinaša pomemben napredek pri kakovosti slik, zajetih v tem formatu. Prepričani smo, da bo novi član serije X enako toplo sprejet med uporabniki kot njegov predhodnik, ki so ga številni ključni mediji označili za najboljši pametni telefon s sistemom Android za fotografiranje na trgu,« je dejal Dušan Kuzmanović, direktor prodaje v regionalnem predstavništvu podjetja vivo.

Vivo X90 Pro prinaša številne nadgradnje strojne opreme in izboljšave programske opreme, ki odpirajo široko paleto scenarijev za raziskovanje fotografij in videov, tako podnevi kot ponoči. Glavna poslastica trojnega sklopa kamer je 1-palčna kamera ZEISS s 50 milijoni slikovnih pik, uporabniki pa bodo lahko ustvarjali nepozabne posnetke tudi s 50-milimetrsko portretno kamero z velikim tipalom ter zajemali posnetke panoram s širokokotno kamero z 12 milijoni slikovnih pik.

Fotografije in videi Zeissove profesionalne kakovosti zaradi pomembnih tehnoloških nadgradenj
Z izjemno kakovostjo fotografij želi X90 Pro okrepiti položaj podjetja vivo kot vodilne blagovne znamke pri fotografiranju s pametnimi telefoni. Nov, pri fotografiranju vodilni pametni telefon uvaja tudi posebno tehnologijo optične stabilizacije slike (OIS), premaz ZEISS T* na sistemu treh kamer pa je pika na i, ki drastično zmanjša odbojnost, kar pripomore k ustvarjanju slik z minimalnimi učinki razpršene svetlobe in bleščanja. Vivo X90 Pro zagotavlja izjemno kakovost fotografiranja in snemanja s pametnim telefonom tudi v težkih razmerah, kot so posnetki pri šibki svetlobi ali ponoči. Novi čip V2 z algoritmom, vgrajenim v strojno opremo, in funkcijami umetne inteligence zagotavlja vse prednosti naknadne obdelave slik, kar prispeva k vodilnemu položaju telefona vivo X90 Pro med fotografskimi navdušenci.

Popolni posnetki v slabih svetlobnih razmerah
Zajemanje nočnih fotografij in videov je močna točka pametnega telefona vivo X90 Pro. Pri fotografiranju vodilni telefon odlično izkorišča velike zaslonke vseh tipal kamer in uporabnikom omogoča zajemanje nočnih video vsebin v kakovosti 4K HDR z realno reprodukcijo barv. Scenski način AI Night View oživi tudi najmanjše podrobnosti v skoraj popolnoma temnih okoljih, zato je telefon idealen spremljevalec vseh navdušencev nad astrofotografijo. Tudi fotografiranje portretov še nikoli ni bilo preprostejše. Portreti v načinu ZEISS, ki prinašajo značilen videz portretnih objektivov ZEISS, zaradi tesnega sodelovanja med podjetjem vivo in pionirjem na področju optike in optoelektronike uporabnikom omogočajo zajemanje kreativnih portretnih fotografij. Druga povsem nova značilnost telefona, vodilnega pri fotografiranju, je način ZEISS Miniature Effect, ki poustvarja miniaturizacije s premikom nagiba ter tako ljubiteljem fotografij mestnih pokrajin in arhitekture odpira povsem novo dimenzijo.

Vrhunsko zmogljivost dopolnjujejo dovršene rešitve za učinkovitost
Vivo X90 Pro je več kot le vrhunska naprava za slikanje; je vodilni telefon z dvema čipoma, ki ga poganja prilagojena mobilna platforma MediaTek Dimensity 9200 z vgrajenim čipom V2, razvitim v podjetju. Skupaj zagotavljata odlično zmogljivost, vključno s poglobljenim igranjem iger na zaslonu AMOLED s frekvenco osveževanja 120 Hz.

Zaradi misli na zdravje uporabnikov ima X90 Pro ukrivljen 6,78-palčni zaslon in zaščitni zaslon za oči Ultra Vision, ki zagotavlja napredno zaščito oči s filtriranjem škodljive modre svetlobe in znatno manjšim utripanjem, za kar je prejel certifikat SGS.

Baterija, ki zagotavlja hitrost in varnost
Pri lansiranju novih izdelkov je ključno poznavanje želja potrošnikov. Glede na rezultate raziskave »Digital Consumer Trends report from 2022« podjetja Deloitte so potrošniki ob izbiri pametnega telefona pri nakupni odločitvi ob ceni naprave najbolj pozorni na podaljšano življenjsko dobo baterije. Da bi še bolje razumeli, kaj uporabnike spodbuja k izbiri določenega modela pametnega telefona, je ekipa vivo v Avstriji izvedla lastno tržno raziskavo , ki je bila objavljena januarja letos z jasnimi ugotovitvami glede nomofobije – občutka nervoze, kadar je napolnjenost baterije (pre)nizka. 61 % anketirancev je v raziskavi priznalo, da postanejo zaskrbljeni, kadar napolnjenost telefona pade pod 10 %, več kot 8 od 10 pa jih je navedlo, da je nujno biti dosegljiv. Le približno tretjina vprašanih je povedala, da so zadovoljni z življenjsko dobo baterije svoje naprave, 87,4 % pa jih je jasno izjavilo, da si želijo, da bi se proizvajalci pametnih telefonov bolj posvetili življenjski dobi baterije in hitrosti polnjenja.

S tako močnimi uporabniškimi vpogledi so strokovnjaki v podjetju vivo oblikovali vodilno napravo X90 Pro z veliko baterijo zmogljivosti 4870 miliamperskih ur, ki s priloženim polnilnim 120-vatnim adapterjem Dual-Cell FlashCharge omogoča izjemno hitro polnjenje in daljšo življenjsko dobo baterije. V načinu hitrega polnjenja lahko baterija doseže 50 % zmogljivosti v samo osmih minutah in 10 sekundah, medtem ko način uravnoteženega polnjenja zagotavlja 100 % zmogljivosti v 29 minutah.

Taki dosežki niso mogoči le zaradi zasnove baterije in tehnologije polnjenja, temveč tudi zaradi nenehnih izboljšav, tudi pri hlajenju pametnega telefona. Pametni telefon vivo X90 Pro uporablja hladilni sistem s parno komoro s površino 4002 kvadratna milimetra. Ta je za tretjino večja kot pri predhodniku, kar omogoča boljši nadzor temperature tudi med hitrim polnjenjem. Segrevanje med intenzivnim igranjem iger, ko čipovje trdo dela za najboljšo grafično zmogljivost, je bolje obvladano zaradi pozlačenega podokvirja, ki zunanjo temperaturo naprave, zlasti na okvirju, kjer jo držimo, zmanjša za približno dve stopinji Celzija.

V Sloveniji na voljo od 21. aprila
Najnovejši vodilni telefon vivo X90 Pro prihaja s triletno garancijo proizvajalca (dve leti tovarniške garancije in eno leto podaljšane garancije) in tremi meseci dodatne garancije proti razbitju zaslona. Garancija velja ob predložitvi računa/pogodbe kot dokazila o nakupu, brez dodatne registracije. Vivo X90 Pro bo v Sloveniji na voljo z 12-gigabajtnim pomnilnikom in 256-gigabajtno konfiguracijo za shranjevanje v brezčasni barvi Legend Black, ki jo dopolnjuje zadnji pokrov iz trajnostnega veganskega usnja, od 21. aprila 2023 pri uradnih partnerjih viva in vseh operaterjih mobilne tehnologije. Priporočena maloprodajna cena za vivo X90 Pro je 1.199 €.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki