marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
do 13 ur 50 min (2G) / do 15 ur (3G)
V pripravljenosti:
do 880 ur (2G) / do 850 ur (3G)
Tip baterije:
Li-Ion (3000 mAh)
Dimenzije:
144 x 74 x 8,5 mm
Teža:
170 g

Tip zaslona:
barvni TFT, občutljiv na dotik, kapacitiven, 1080 x 1920 pik, 16 M barv, velikost 5 palcev

Procesor:
štirijedrni 2,2 GHz Krait 400
Notranji pomnilnik:
16 GB, 2 GB RAM
Operacijski sistem:
Android OS

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Sony

Neverjetno doživetje kamere

Sony Xperia Z1


Sony Xperia Z1

05.09.2013
Objavil: Dare Gliha

Sony Mobile predstavlja Xperia Z1, vrhunski vodoodporen pametni telefon, ki združuje najboljšo Sonyjevo tehnologijo, zabavo in široko paleto spremljevalnih izdelkov z edinstvenim in neverjetnim doživetjem kamere.ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 20,7 Mpix
Povečava: -/ni podatka
nočni način
panorama
samosprožilec
stabilizator slike
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
podpira TV-OUT
podpira LTE
podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
podpira radio FM

“Xperia Z1 predstavlja pomemben Sonyjev mejnik pri neprestanem trudu, da strankam prinašamo nepozabno doživetje,” pravi Kunimasa Suzuki, predsednik in CEO Sony Mobile Communications. “Ne samo da predstavlja najboljše od Sonyja v sodelovanje z našimi partnerji, ampak postavlja nove standarde pri vrhunskih pametnih telefonih.”

Na svetu vodilna kamera v pametnem telefonu
Eleganten, 12,7-cm (5”) Xperia Z1 je zadnji dodatek k Sonyjevi vrhunski seriji produktov “serija Z” in prinaša Sonyjevo dokazano na svetu najboljšo tehnologijo v pametni telefon – vključno s Sonyjevim najboljšim znanjem o kamerah. Xperia Z1 se ponaša s Sonyjevim nagrajenim objektivom Sony G s širokim kotom 27 mm, svetlo zaslonko F2,0, velikim 1/2,3-palčnim CMOS slikovnim senzorjem Exmor RS for mobile z 20,7 milijona slikovnih pik in slikovnim procesorjem BIONZ for mobile. Kombinacija teh tehnologij prinaša isto stopnjo kakovosti in delovanja, kot v običajnih kompaktnih digitalnih fotoaparatih, v tanek, vodoodporen pametni telefon. Hkrati so neodvisna testiranja potrdila, da zagotavlja Xperia Z1 najboljšo kakovost slike med vodilnimi pametnimi telefoni. To pomeni, da Xperia Z1 posname lepe, ostre in svetle slike, tudi v slabih svetlobnih pogojih. Visoka hitrost zaslonke in 3-kratna clear povečava preprečujeta, da bi bili posnetki megleni ter omogočata, da so lahko posneti z razdalje.

Inovativen paket Xperia fotografskih aplikacij
Xperia Z1 popelje običajno doživetje kamere na povsem novo stopnjo z inovativnim setom Xperia fotografskih aplikacij. Vključene aplikacije ob predstavitvi:

• Social live: Prenašajte dragocene trenutke v živo z Xperia Z1 na Facebook in imejte komentarje prijateljev na svojem zaslonu.
• Info-eye: Inovativna funkcija vizualnega iskanja, ki nudi ključne informacije o pokrajini ali o drugih objektih (knjigah, vinih), ki jih snemate.
• Funkcija Timeshift: Ujemite vedno najboljši posnetek − Xperia Z1 naredi 61 sličic v 2 sekundah – sekundo prej in po tem, ko pritisnete na gumb za snemanje – tako se lahko pomikate med slikami in najdete popolno.
• AR učinek: Povečan je izbor smešnih, prilagodljivih animacij, s katerimi ustvarite slike z uporabo Sonyjeve tehnologije SmartAR povečane realnosti (augmented reality).

To doživetje je podprto z velikim ekosistemom obstoječih in prihajajočih partnerstev z razvijalci, ki delajo na razvoju Xperia fotografskih aplikacij. Mnogo več aplikacij bo na voljo preko trgovine predlogov Sony Select po lansiranju.

Lep dizajn z veliko moči in izjemnim delovanjem
Xperia Z1 vključujte tudi vse ostale funkcije, ki jih stranke pričakujejo od Sonyjevih pametnih telefonov. Njegov osupljiv videz združuje Sonyjev poznan dizajn OmniBalance z vrhunskimi materiali in natančno izdelavo v tanek pametni telefon, ki je odporen na vodo in prah (IP55 & IP58). Trdno aluminijasto ohišje v enem kosu s kaljenim steklom na sprednji in zadnji strani zagotavlja lepoto in trpežnost, kot tudi izjemno doživetje gledanja iz vsakega kota.

Xperia Z1 ima povsem integriran 2,2-GHz štirijedrni Qualcomm Snapdragon 800 procesor CPU in 4G LTE ter tako prinaša gladko doživetje povezane zabave; skupaj z v industriji vodilnim delovanjem baterije in neverjetno hitrostjo. Procesor Qualcomm Snapdragon 800 ima najnovejši GPU in dual ISP za fantastično grafiko, 3D igre in videoposnetke. Xperia Z1 vključuje tudi baterijo s 3000 mAh. Sonyjev že poznan baterijski način STAMINA samodejno ugasne funkcije za varčevanje energije, ko jih ne potrebujete, in jih ponovno zažene, ko jih.

Neverjetna zabava s Sonyjevimi medijskimi aplikacijami in tehnologijami
Xperia Z1 vključuje PlayMemories Online, storitev za fotografije in videoposnetke, ki temelji na oblaku in je integrirana v aplikacijo Album. Nova funkcija ‘All Sync’ (sinhronizacija vsega) pa omogoča uporabnikom takojšnjo samodejno nalaganje vseh slik brez prostorske omejitve.

Sonyjevi aplikaciji WALKMAN in Filmi sta prav tako vključeni in zagotavljata dostop do več kot 22 milijonov skladb v aplikaciji WALKMAN preko storitve Music Unlimited in več kot 150 tisoč filmov in TV serij v aplikaciji Filmi preko Video Unlimited iz storitve Sony Entertainment Network.

Zahvaljujoč Sonyjevi TV tehnologiji BRAVIA se Xperia Z1 ponaša s Sonyjevim edinstvenim zaslonom TRILUMINOS for mobile, ki ustvarja širšo paleto bogatih naravnih barv za neverjetno doživetje gledanja. Izpostaviti velja tudi X-Reality for mobile – Sonyjevo inteligentno tehnologijo super ločljivosti, ki analizira vsako sliko, optimizira kakovost ter prinaša super ostre videoposnetke. Xperia Z1 prinaša hkrati avdio znanje za predvajanje s Sonyjevo tehnologijo ClearAudio+, ki samodejno optimizira avdio doživetje brez prilagajanja individualnih nastavitev.

Xperia Z1 prihaja z neverjetno ponudbo zabave, ki vključuje pet odličnih filmov in ekskluzivni dostop do poletne uspešnice Sony Pictures – Elizij, kot tudi do dvomesečnega brezplačnega pristopa k Sonyjevi storitvi Music Unlimited (Dostopnost storitev Sony Entertainment Network je odvisna od regije. Prosimo vas, poglejte www.sonyentertainmentnetwork.com za več informacij. Število skladb pravtako varira glede na državo in je lahko nižje od navedenega).

Z Xperia Z1 predstavljamo tudi novo aplikacijo imenovano TrackID TV (dostopen v Nemčiji, Veliki Britaniji, Franciji, na Japonskem in v ZDA), ki izboljša vaše doživetje gledanja televizije. Uporabnikom omogoča, da iščejo, delijo in raziskujejo informacije o TV oddajah, kot so igralska zasedba, biografije, filmografija, prikaže pa tudi povezane tvite.

Neprimerljiv ekosistem spremljevalnih izdelkov in pametnih dodatkov
Xperia Z1 podpira ekosistem inovativnih izdelkov in dodatkov. Vsi podpirajo Sonyjeve funkcije en-dotik s tehnologijo NFC, ki jo bo do konca leta imelo že približno 100 združljivih izdelkov, vključno s televizorji, slušalkami, avdio zvočniki, tabličnimi računalniki in ostali.

Xperia Z1 bo globalno dostopen v septembru 2013.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
Ni povezane dodatne opreme.
povezane vsebine
oprema: Sony
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki