marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
do 11 ur (2G) / do 14 ur (3G)
V pripravljenosti:
do 710 ur (2G) / do 750 ur (3G)
Tip baterije:
Li-Ion (2700 mAh)
Dimenzije:
129 x 65 x 9.5 mm
Teža:
135 g

Tip zaslona:
barvni IPS LCD, 720 x 1280 pik, 16 M barv, velikost 4,6 palca, 319 ppi

Procesor:
šestjedrni (4 x 1,4 GHz Cortex-A53 in 2 x 1,8 GHz Cortex-A72), Snapdragon 650
Notranji pomnilnik:
32 GB, 3 GB RAM
Operacijski sistem:
Android OS

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Sony

Novi kompakt

Sony Xperia X Compact


Sony Xperia X Compact

01.09.2016
Objavil: Dare Gliha

Sony Mobile predstavlja nov neverjeten dodatek k svoji novi seriji pametnih telefonov, seriji X. Z nadaljevanjem vizije, zastavljene na MWC-ju februarja letos, nudi Xperia X Compact še bolj inteligentno in personalizirano doživetje.ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 23 Mpix
Povečava: 5x
nočni način
panorama
samosprožilec
stabilizator slike
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
ne podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
podpira TV-OUT
podpira LTE
podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
podpira radio FM

“Z Xperio vam želimo pomagati, ko in kjer najbolj potrebujete ter tako narediti vaše življenje priročnejše, preprostejše in bolj spontano,” pojasni Hideyuki Furumi, izvršni podpredsednik globalne prodaje in marketinga pri Sony Mobile Communications. “S pametnim telefonom Xperia X Compact lahko ujamete vsak trenutek, kot ga vidite, s slikami brez zamegljenosti tako podnevi kot ponoči in z realnimi barvami, zahvaljujoč novi tehnologiji trojnega zaznavanja slike.”

Ujemite akcijo izjemno hitro z realnimi barvami
Sonyjev vrhunski Xperia X Compact prinaša novo in izboljšano tehnologijo kamere ter nudi najboljše slike Xperie do zdaj. Odličnost kamere se nanaša na Sonyjevo dediščino, zaradi sodelovanja z našimi strokovnjaki za digitalno fotografiranje pa se nova modela ponašata z eno najbolj naprednih kamer v pametnem telefonu. Maksimiziranje Sonyjevega slikovnega senzorja in dva dodatna senzorja za pomoč sta bila dodana k Sonyjevi tehnologiji trojnega zaznavanja slike. To vam omogoča zajemanje lepih slik v gibanju z realnimi barvami v vseh pogojih. Tehnologijo sestavlja Sonyjev originalen senzor Exmor RS for mobile, ki zagotavlja izjemno mešanico visokokakovostnih slik in hitrosti samodejne izostritve (AF) s hibridno samodejno izostritvijo s predvidevanjem za inteligentno predvidevanje in sledenje objektom v gibanju za nezamegljene rezultate. Dodatek k temu je senzor Laser AF s tehnologijo zaznavanja oddaljenosti, ki ujame lepe nezamegljene fotografije v pogojih z malo svetlobe. In še več, uživali boste v izjemnih realnih barvah, zahvaljujoč senzorju RGBC-IR s tehnologijo zaznavanja barve, ki natančno prilagodi ravnovesje beline, ki temelji na viru svetlobe v okolju.

Glavna kamera s 23 milijoni slikovnih pik ne zagotavlja zgolj čiste posnetke, ampak tudi izjemno hiter zagon iz stanja pripravljenosti do posnetka v zgolj 0,6 sekunde z dotikom na namenski gumb za kamero. To vam omogoča, da ste vedno pripravljeni na popoln posnetek.

Napredne funkcije so bile dodane za tiste, ki si želijo več fleksibilnosti z ročnimi nastavitvami za dodatno izboljšanje doživetja snemanja in kreativnih možnosti, kot je na primer hitrost zaslonke in kontrole fokusa.

Videoposnetki postajajo vse bolj popularni za zajemanje in deljenje edinstvenih trenutkov na družabnih omrežjih; Xperia X Compact prinaša znatne napredke v evoluciji stabilizacije slike, z razvojem Sonyjevih kamer Handycam s Sonyjevo funkcijo SteadyShot z načinom Intelligent Active, ki omogoča izjemne videoposnetke. Sedaj lahko s 5-osno stabilizacijo snemate mirnejše videoposnetke, tudi med hojo ali snemanjem posnetkov od blizu.

Vrhunski dizajn, ki ustreza vašemu življenju
Z dodatkom priljubljenega dejavnika Sony oblike v serijo X združuje Xperia X Compact zmogljivo tehnologijo v manjšem ohišju. Z 11,7-cm (4,6”) zaslonom in zaobljenim površjem je izjemno udoben za držanje v dlani in idealen za enoročne operacije. Vrhunski dizajn pametnega telefona Xperia X Compact se lahko jasno vidi skozi visokosijajni zaključek in kompakten občutek. Pravo tako sledi naši novi prepoznavni modri barvi z barvnim odtenkom megleno modra, skupaj z brezčasno vesoljsko črno in stilsko belo.

Prepoznavanje, kdo drži telefon v rokah zagotovi senzor prstnega odtisa na gumbu za vklop/izklop. Intuitivno je postavljen na stranico telefona, tako lahko telefon pograbite in varno odklenete z enim samim gibom, hkrati pa doda udobno prilagajanje vaši dlani.

Učenje vaših navad za izboljšanje vašega doživetja
V naš pametni telefon smo vključili inteligentne funkcije, ki vam pomagajo vzpostaviti vaš vsakdan bolj priročen, učinkovit in prijeten. Telefon imat novo funkcijo Battery Care, ki dopolnjuje Qnovo adaptive charging. Ta deluje v harmoniji za ohranjanje vaše baterije in podaljšanje življenjske dobe do dvakrat. Qnovo adaptive charging nadzoruje in prilagaja tok polnjenja in se tako izogiba škodi baterije za daljšo življenjsko dobo le-te, medtem ko Battery Care nadzoruje polnjenje, temelječ na naučenih navadah, in se izogiba presežnemu polnjenju z zaustavitvijo polnjenja na 90 % in nadaljevanjem takrat, ko je potrebno. Xperia Tips prepoznajo uporabniške navade za zagotavljanje personaliziranih nasvetov in priporočil ter vam tako pomagajo optimizirati vaše osebno uporabniško doživetje. Smart Cleaner pa samodejno maksimizira zmogljivost s čiščenjem cacheja iz trenutnih aplikacij, temelječ na učenju uporabe, da je optimalna zmogljivost dosežena vsakokrat.

Dodatna oprema
Xperia X Compact ima ujemajoče se ovitke v različnih barvah, vključno s Stilskim ovitkom na dotik (SCTF10/20), ki vam omogoča dostop do priljubljenih gradnikov na pametnem telefonu preko pametnega zaslona, ne da bi morali odpreti ovitek. Za enostavno gledanje videoposnetkov je tukaj stilski ovitek s stojalom (SCSF10/20), ki ima funkcijo samodejnega vklopa/izklopa s prilagodljivim kotom gledanja. Mobilnik bo opremljen z novim polnilcem z Type-C USB-jem za enostavno polnjenje.

Dostopnost
Xperia X Compact bo globalno na voljo od septembra 2016.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Sony
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki