marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
do 8,5 ur
V pripravljenosti:
do 400 ur
Dimenzije:
93 x 46.5 x 22.5 mm

Tip zaslona:
Barvni zaslon LCD - 262.144 barv, 176 x 220 slikovnih pik


zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Sony Ericsson

Nov Sony Ericcsonov "Walkman"

Sony Ericsson W550i


Sony Ericsson W550i

09.08.2005
Objavil: Thomas Bergant

Sony Ericsson je predstavil novega člana družine Walkman™ telefonov. W550 je mobilni telefon z dostopno ceno, ki omogoča predvajanje stereo glasbe odlične kakovosti, snemanje z vgrajeno kamero z 1.3 milijona slikovnih pik in brskanje po internetu, poleg tega pa lahko služi tudi kot prava igralna konzola.Novi, kompaktno in moderno oblikovan Walkman telefon z vrtljivim odpiranjem bo zanimal predvsem vse, ki ljubijo zabavo, uživajo življenje in ne morejo brez glasbe.

“W550 je vznemirljiv izdelek, ki združuje glasbo, slike in igre in tako ponuja uporabnikom zabavo in užitek ne glede na to, kje so, obenem pa ostaja odličen mobilni telefon,” je povedal Steve Walker, vodja produktnega trženja pri Sony Ericssonu. “Novi Walkman telefon je namenjen vsem, ki uživajo v dobri zabavi in radi delijo prijetne trenutke s prijatelji. V tem majhnem, elegantnem telefonu je toliko zabavnih funkcij, da vedno zadosti vsem željam po zabavi.”

W550 ima vgrajen napreden digitalen glasbeni predvajalnik z odlično kvaliteto zvoka, ki ga uporabniki lahko poslušajo prek dveh zunanjih zvočnikov visoke kakovosti ali pa prek stereo slušalk, ko so priložene telefonu. Nalaganje glasbe na telefon je nadvse preprosto po zaslugi programske opreme za računalnik Disc2Phone® PC in notranjega pomnilnika velikosti 256 MB, ki zadostuje za shranjevanje od 60 do 120 standardnih MP3 ali AAC glasbenih datotek na telefonu (odvisno od bitne hitrosti). W550 je s svojim modernim oblikovanjem in preprostostjo uporabe resnično idealen nov član družine Sony Ericsson. Telefon je zdržljiv prav tako kot njegova baterija, ki omogoča do 30 ur predvajanja glasbe, ko so funkcije telefona izključene.

Če uporabnik posluša glasbo na W550 prek slušalk, ne bo nikoli zamudil nobenega klica, saj se glasba samodejno prekine, ko prejme klic. Po zaključku klica se predvajanje glasbe spet nadaljuje. Poseben glasbeni gumb omogoča neposreden dostop do Walkman glasbenega predvajalnika, ki ga je možno uporabljati tudi neodvisno od telefona, kar omogoča poslušanje glasbe v posebnem načinu z izključenimi radijskimi funkcijami celo na letalu, kjer sicer telefoni niso dovoljeni.

W550 pa v svoji obliki skriva tudi igralno konzolo. Igre lahko uporabniki igrajo na vodoravno postavljenem zaslonu, pri čemer dva posebna gumba na levi in desni strani zaslona služita za dvoročni nadzor. Igralci lahko uživajo v številnih že nameščenih igrah: 3D različico Worms™Forts: Under Siege 3D, ki jo je razvilo podjetje THQ Wireless; Extreme Air Snowboarding™, ki ga je razvilo podjetje Digital Chocolate, in različico za več igralcev igre Midway’s Gauntlet™, razvite pod licenco podjetja TKO Software. Način igranja na vodoravnem zaslonu lahko igralec po želji spremeni v igranje na navpičnem zaslonu ali pa igra v L-načinu, pri katerem lahko uporablja tipkovnico. W550 podpira tudi igre za več igralcev prek Bluetooth™ tehnologije.

W550 ima vgrajeno kamero z 1,3 milijona slikovnih pik, s katero lahko uporabnik posname fotografije in video posnetke z do 4-kratno povečavo. Posnetke lahko nato shrani, pošlje prek MMS ali Bluetooth tehnologije ali pa prenese na osebni računalnik prek kabla USB.

Uporabniki s pomočjo spletnega brskalnika zlahka preverijo tudi vse informacije o dogodkih, filmske sporede in spletno pošto. Pri prikazu si lahko uporabnik izbere način pomika po celotni strani ali pa predstavitve informacij v enem stolpcu. V obeh primerih omogoča 1,8-palčni zaslon z 262.144 barvami izjemno ostre slike.
W550 ponuja številne možnosti prilagajanja lastnim zahtevam in željam. Uporabnik lahko izbira med številnimi dodatnimi pokrovčki Style-Up™, ki so lahko usklajeni z ozadji, temami in animacijami, ki jih je možno naložiti s spletnega mesta Zabava in prenosi. Pri temu modernemu in zabavnemu telefonu res nikoli ni razloga za dolgčas.

W550i je GPRS telefon, ki deluje na treh frekvenčnih pasovih 900/1800/1900MHz. Na voljo bo v 4. četrtletju.

albumfotografije
Sony Ericsson W550i Sony Ericsson W550i Sony Ericsson W550i Sony Ericsson W550i Sony Ericsson W550i
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Sony Ericsson
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki