marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
90 x 45 x 24 milimetrov
Teža:
110 gramov

Tip zaslona:
176 x 220 pik, 262.144 barv
Zunanji zaslon:
96 x 96 pik, 65 tisoč barv

Notranji pomnilnik:
32 MB

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Siemens

Znana oblika, drug proizvajalec

Siemens SFG75


Siemens SFG75

19.09.2005
Objavil: Marko Likar

Če se sprašujete ali ste že videli to obliko prej, potem vam lahko pritrdim da je tako, saj je ta aparat drugače znan kot Benq S80 in je bolj razširjen na azijskem trgu.Z odličnim razmerjem funkcij in cene cilja Siemens s tem aparatom predvsem na nižji oz. srednji cenovni segment. 90 x 45 x 24 milimetrov so njegove mere, 110 gramov pa njegova teza. S štrlečo zunanjo anteno ne bo navdušil uporabnikov v Evropi, saj je bolj priljubljena integrirana antena, vendar pa nekatere to ne moti. V prid pa mu govori delovanje v GSM ter UMTS omrežju.

Z dvema vgrajenima kamerama nam je omogočeno opravljati video klice. Sprednja integrirana kamera, ki je namenjena prav temu, je CIF ločljivosti. Z zadnjo kamero ločljivosti 1,3 milijona pik pa lahko naredimo kvalitetne slike, pri čemer nam je v pomoč tudi vgrajena lučka.

Slike in filmčki so prikazani na zaslonu ločljivosti 176 x 220 z 262 tisočimi barvami. Kadar je aparat zaprt, pa nam takoj v oči pade 96 x 96 velik ekran, ki zmore prikazati 65 tisoč barv. Prikaže pa nam vse potrebne informacije.

Poleg predvajanja glasbe v MP3 formatu, se omogoča prevajanje AAC, AAC+ ter AMR formatu. Večjo količino podatkov je možno hitro prenesti s pomočjo UMTS-a ter seveda tudi stremanje filmčkov. Da bodo filmčki in glasba dosegljivi na en dotik, je temu namenjen poseben hitri gumb. S prostorom ne bo problemov saj ima aparat integriranih 32 MB pomnilnika, v kolikor pa to ne bi bilo dovolj pa je se vedno možno razširiti pomnilnik z spominsko kartico, ki mora biti RS MMC formata.

S priloženimi slušalkami lahko poslušate vašo glasbo, ki jo lahko z ostalimi podatki prenesete na telefon prek priloženega USB kabla.

Naprodaj bo aparat od novembra 2005, na voljo pa bo v srebrno-črni barvni kombinaciji.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Siemens
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki