marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
do 4 ure 20 minut
V pripravljenosti:
do 225 ur
Tip baterije:
Li-Ion (BP-6MT) (1050 mAh)
Dimenzije:
112 x 50,2 x 17,3 mm, 90 cc
Teža:
114 g

Tip zaslona:
TFT, 16 mio. barv, 240 × 320 pik

Notranji pomnilnik:
100 MB
Operacijski sistem:
Symbian

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Nokia

Večpredstavni računalnik s 5MP kamero in Xenon bliskavico

Nokia N82


Nokia N82

16.11.2007
Objavil: Dare Gliha

Nokia predstavlja model Nokia N82, najnovejši multimedijski računalnik optimiziran za snemanje, navigacijo in povezovanje preko interneta. Zahvaljujoč orodjem, ki omogočajo odkrivanje krajev in trenutkov vrednih posnetkov in zmožnostim za njihovo takojšnje ovekovečenje in deljenje, Nokia N82 ljubiteljem fotografije ponuja izboljšano snemalno izkušnjo.ne podpira datum microSD
TransFlash
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 5 Mpix
Povečava: 20x
nočni način
panorama
samosprožilec
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
podpira radio FM

Odkrijte, posnemite in delite
Nokia N82 omogoča, da raziščete svojo okolico in s pomočjo navigacije in načrtovanja poti poiščete pravo pot; dokumentirate svoje dogodivščine s pomočjo visoko kakovostnih snemalnih zmogljivosti; in nemudoma delite svoje izkušnje zahvaljujoč možnosti nalaganja na internet z enim klikom.

Ob sistemu A-GPS, digitalni kameri z ločljivostjo 5 milijonov pik, bliskavici Xenon, optiki Carl Zeiss in možnosti internetnega povezovanja, Nokia N82 premore tudi vse funkcije multimedijskih računalnikov značilnih za paleto Nokia Nseries. Tako kot predhodni model Nokia N95, je tudi Nokia N82 najnovejši primer resnično konvergenčne naprave, ki ne predstavlja ene same, temveč več naprav.

"Razvoj snemalnih zmogljivosti mobilnih naprav je bil v minulih letih izjemno hiter. Z modelom Nokia N82 smo dosegli tako visoko raven kakovosti posnetkov, hitrosti in enostavne uporabe, da ne prekaša zgolj ostalih telefonov s kamero, ki so trenutno na voljo na trgu, temveč predstavlja zelo verodostojno zamenjavo tudi enonamenskim digitalnim fotoaparatom," pravi Satu Ehrnrooth, vodja oddelka Nokia Nseries Cameras Category pri poslovni skupini Multimedia, Nokia. "Ob visoko kakovostni kameri Nokia N82 prinaša še navigacijo in odkrivanje novih krajev, uživanje v poslušanju glasbe, brskanje po internetu, igranje iger, spletno klepetanje in sodelovanje v globalnih spletnih skupnostih kjerkoli se že nahajate. Zahvaljujoč brezžičnim širokopasovnim povezavam, konvergenci in ponovno izboljšanem delovanju je Nokia N82 edino, kar morate imeti v žepu!"

Odkrivajte svet
Zmogljivi sistem A-GPS in prednaložena aplikacija Nokia Maps sta v pomoč pri raziskovanju in iskanju novih krajev, bodisi v drugih državah ali za naslednjim ovinkom. Vsi standardni prodajni paketi Nokia N82 omogočajo brezplačni preizkus glasovno vodene navigacije, ob tem pa je možno dokupiti dodatke, kot so mestni vodniki in podaljšati naročnino na navigacijo.

Zahvaljujoč možnosti dostopa do več kot 15 milijonov interesnih točk lahko poiščete in navigirate do najzanimivejših znamenitosti, barov in restavracij kjerkoli se že nahajate. Obenem lahko prijateljem pošljete izvleček zemljevida in opis poti preko sporočila MMS ali shranite posnetek zaslona z zemljevidom v galerijo.

Posnemite svoja doživetja
Zahvaljujoč digitalni kameri z ločljivostjo 5 milijonov pik, zmogljivi bliskavici Xenon in optiki Carl Zeiss, Nokia N82 omogoča izdelavo izjemno kakovostnih fotografij, tudi v pogojih slabe svetlobe. Hitro aktiviranje kamere, samodejno ostrenje z namensko pomožno lučko, hitro ponovno polnjenje med posnetki in zajem slike v DVD kakovosti pomenijo priročno in zanesljivo orodje, s katerim lahko posnamete in pripovedujete svoje življenjske zgodbe.

Pomnilniška kartica 2 GB microSD, priložena standardnemu prodajnemu paketu Nokia N82 omogoča, da na napravo shranite do 900 fotografij visoke ločljivosti ali do 84 minut visoko kakovostnih video posnetkov.

"Nokia N82 prinaša doslej najboljšo snemalno in navigacijsko izkušnjo v eni sami elegantni vrhunski napravi. Samo predstavljajte si, kakšne možnosti to pomeni in koliko bogatejše bodo poslej izkušnje v vašem vsakdanjem življenju! Prefinjena oblika in privlačni videz bosta pritegnila tako moške kot ženske, ki se zavedajo lastnega sloga in želijo narediti vtis z najnovejšo tehnologijo," nadaljuje Satu Ehrnrooth.

Delite svoje zgodbe
Zahvaljujoč visoko hitrostni Wi-Fi povezavi in možnosti nalaganja na spletne skupnosti z enim samim klikom Nokia N82 omogoča enostavno deljenje doživetij in odkritij. Med ogledovanjem fotografije ali video posnetka en sam preprost pritisk na tipko sproži njuno nalaganje, medtem ko vi lahko nadaljujete z uporabo naprave v druge namene.

Lahko pa na prijatelje naredite vtis z multimedijskimi predstavitvami - opremljenimi z glasbo in učinki - na zaslonu visoke ločljivosti ali na združljivem TV sprejemniku.

Nokia N82 se ponaša z novim vsebinskim 3D multimedijskim menijem in priročnim orientacijskim senzorjem, ki samodejno preklaplja med horizontalnim in pokončnim načinom uporabe uporabniškega vmesnika. Za hiter in enostaven dostop do zabavnih vsebin Nokia N82 podpira družino internetnih storitev Ovi, ki vključujejo spletno trgovino Nokia Music Store, igre N-Gage in aplikacijo Nokia Maps.

Predvidena cena za Nokia N82 je 450€, prodajati pa naj bi se zaleža že v letošnjem letu.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Nokia
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki