marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
do 260 minut
V pripravljenosti:
do 225 ur
Tip baterije:
Li-Polymer (BP-6MT) (1050 mAh)
Dimenzije:
112 x 50,2 x 17,3 mm, 90 cc
Teža:
114 g

Tip zaslona:
TFT, 16 mio. barv, 240 × 320 pik

Notranji pomnilnik:
100 MB
Stopnja sevanja SAR:
0,62 W/kg
Operacijski sistem:
Symbian
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Nokia

Razglednice so preteklost

Nokia N82 Black


Nokia N82 Black

18.03.2008
Objavil: Thomas Bergant

Nokia je danes predstavila multifunkcionalno komunikacijsko napravo Nokia N82 v črni barvi, ki jo krasijo oblikovna in slikovna dovršenost, integrirana navigacija in hitro časovna internetna povezljivost.ne podpira datum microSD
TransFlash
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 5 Mpix
Povečava: 20x
nočni način
panorama
samosprožilec
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
podpira radio FM

Smolno črni multimedijski računalnik omogoča uporabnikom geografsko določanje (“geotag”) zbranih vizualnih vsebin – poleg kronološkega shranjevanja lahko uporabnik vsebine določa tudi glede na geografski položaj. Zanimiva naprava vsebuje izjemno kamero z ločljivostjo petih megapikslov, optiko Carl Zeiss in bliskavico Xenon. V Nokii napovedujejo, da bodo njihovo N82 Black ponudili na trgu v nekaj mesecih, ocenjena maloprodajna cena pred davki in subvencijami pa naj bi znašla okoli 400 evrov.

»Nokia N82 je bila narejena za pripovedovanje zgodb,« je povedal Jonas Geust, ki je pri Nokii zadolžen za naprave serije N. »Z napredno kamero Nokie N82 lahko uporabnik obeleži svoja potovanja in odkritja. Vgrajen A-GPS sistem pa ljudem pomaga poiskati nove zanimive kraje. Z združevanjem informacij o prostoru in s širokim naborom različnih brezžičnih povezav, kot sta Wi-Fi in HSDPA, uporabniki lahko na enostaven in hiter način izmenjujejo vsebine, ki so jih le nekaj trenutov pred tem zabeležili. Da bi tudi v praksi ponazorili uporabnost našega izdelka, smo štiri raziskovalce napotili na popotovanje po svetu, družbo pa jim je delala Nokia N82.«

Če govorimo o zmožnostih kamere, ki je vgrajena v sijoče črno Nokio N82, le-ta navdušuje tako svetovne popotnike kot tudi fotografske navdušence. Poleg petih megapikslov ločljivosti, močne Xenonove bliskavice in optike Carl Zeiss, se nova Nokia ponaša z izredno hitro aktivacijo kamere, avtomatskim fokusom s podporo posebne luči, kratkimi časovnimi intervali polnjenja med posameznimi posnetki in možnostjo snemanja videa z DVD kakovostjo. Uporabniku omogoča, da posebne trenutke ujame v »popolno sliko« celo pri šibki svetlobi.

Z izkoriščanjem prednosti integriranih A-GPS funkcij in visokoresolucijske kamere, Nokia N82 avtomatsko določi in poveže želene vsebine (slike, video, ipd.) z metapodatki o lokaciji, na kateri so bile omenjene vsebine zabeležene. Tako omogoča ogled lokacij na zemljevidu, ki se lahko nahaja ali na internetu ali pa kar v aparatu samem. Če želi uporabnik zbrane vsebine deliti z drugimi, lahko to stori z neposrednim prenosom omenjenih podatkov iz Nokie N82 na spletna mesta kot so Share on Ovi, Flickr in You Tube. Z ekskluzivno in prosto dostopno Nokiino aplikacijo Sports Tracker pa lahko uporabniki izmenjujejo zaznamke in različne popotniške poti skupaj s privlačnimi slikami posameznih lokacij, ki so jih posneli. Informacije, kot so hitrost, razdalja in čas, se avtomatsko shranjujejo, prav tako pa jih je mogoče deliti tudi z drugimi ljudmi. Sports Tracker je zasnovan na GPS tehnologiji in deluje na vseh Nokiinih pametnih telefonih.

Ljudje raziskujejo svet

Da bi najlažje predstavili delovanje omenjene zanimive aplikacije, je Nokia na popotovanje po svetu poslala več raziskovalcev, ki jim je družbo delala komunikacijska naprava N82 z aktiviranim GPS sistemom. Ljubiteljski avanturisti so s pomočjo naprave N82 beležili svoje dogodivščine in jih skoraj v »resničnem času« posredovali in delili z obiskovalci spletnega mesta www.nseries.com/urbanistadiaries. To jim je omogočala aplikacija Sports Tracker, ki služi sledenju in zaznamovanju mest na zemljevidu, ki ga nenehno nadgrajujejo in dopolnjujejo. Danes je omenjena aplikacija vsakodnevni spremljevalec mnogih blogov in internetnih strani za socialno mreženje.

Nokia bo v kratkem ponudila tudi mobilno različico Sports Tracker za obstoječe in nove mobilni naprave iz serije S60 ter s s tem novemu krogu svojih uporabnikov ponudila možnost, da spremljajo in izmenjujejo zabeležena potovanja, zanimive poti, prijetne trenutke in neverjetne dogodivščine.

Nokia N82 je pravi družabnik in sopotnik, ki podpira uporabo microSD pomnilniških kartic vse do velikosti spomina 8GB. Uporabniku omogoča shranjevanje do 3.600 visokoresolucijskih fotografij, do 5 ur visokokakovostnega videa, do 6.000 melodij ali vseh regijsko dostopnih vsebin aplikacije Nokia Maps.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Nokia
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki