marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
do 5 ur 30 min
V pripravljenosti:
do 372 ur
Tip baterije:
Li-ION BL-6F (1200 mAh)
Dimenzije:
110 x 49 x 15 mm
Teža:
97 g

Tip zaslona:
barvni TFT, 16M barv, 240 x 320 pik

Notranji pomnilnik:
50 MB
Operacijski sistem:
Symbian

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Nokia

Izjemna spojitev tehnologije in stila

Nokia N79


Nokia N79

23.09.2008
Objavil: Dare Gliha

Nokia je predstavila novo mobilno napravo Nokia N79, ki v sklopu družine Nseries združuje pametno in prilagodljivo obliko z zmožnostmi polno opramljenega večpredstavnega računalnika. Za zglajeno zunanjostjo Nokie N79 se skriva tehnološka naprednost, ki omogoča doživetje vrste večpredstavnih vsebin.ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 5 Mpix
Povečava: 8x
nočni način
panorama
samosprožilec
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
podpira radio FM

Med drugim vključuje vgrajeno navigacijo, glasbo z FM sprejemnikom, visoko-hitrostno povezljivost, napredni internetni brskalnik, deset prednaloženih N-Gage iger in napredno kamero 5MP z optiko Carl Zeiss.

»Nokia N79 vsebuje najnaprednejšo tehnologijo – kar je značilnost naprav serije N –, ki ljudem omogoča medsebojno odkrivanje, ustvarjanje in izmenjavo vsebin,« je povedal Juha Kokkonen, direktor Nokia Nseries. »Oblikovana je bila za tiste, ki želijo privlačno in tehnološko napredno napravo, prav tako pa tudi zamenljivo ohišje, ki se mu avtomatsko prilagajajo teme zaslona. Ravnovesje kakovosti in stila vodi v izjemno delovanje in predstavlja korak naprej v primerjavi s priljubljenima in zelo uspešnima modeloma Nokia N72 in Nokia N73.«

Nokia N79 je idealna za modne zanesenjake, saj prinaša Xpress-On smart ohišja, ki so na voljo v petih svežih barvah: svetlo morsko modri, kavno rjavi, olivno zeleni, belo in koralno rdeči. Z vsako Nokio N79 je uporabniku na voljo kombinacija treh omenjenih barv.

Vključujoč kamero, glasbo in navigacijo skupaj z visokohitrostno povezljivostjo 3,5G HSDPA in Wi-Fi, Nokia N79 predstavlja hiter in preprost način za izmenjavo vsebin na spletnih straneh, v blogih ali znotraj spletnih skupnosti.

Izkusite nova odkritja
Inovativna tehnologija, ki je na voljo v tej izjemno barviti ponudbi, pomeni dostopanje do polnega nabora storitev, ki povečuje posameznikovo izkustvo. Uporabniki se lahko vpišejo v spletne skupnosti, kot so Friendster, Flickr ali YouTube, lahko pa uporabljajo storitve Nokie, kot so Nokia Music Store, N-Gage, Nokia Maps in Share on Ovi, posebno spletno storitev za izmenjavo osebnih fotografij in videa iz mobilnih naprav.

Kamera s 5MP in z optiko Carl Zeis, dvojna LED bliskavica in video luč omogočajo snemanje ostrih in čistih podob ter videa, ki jih lahko uporabniki nemudoma objavijo brez uporabe osebnega računalnika.
Posebna zaščita poskrbi, da so omenjene visokokakovostne leče, ko jih ne uporabljamo, primerno zaščitene. Posnetim vsebinam lahko z uporabo funkcije geografskega določanja »Geotag« določimo lokacijo zajema. Poleg tega je v paketu Nokie N79 priložena še microSD spominska kartica velikosti 4GB, ki omogoča shranjevanje okoli 3.000 glasbenih datotek, približno 2.500 slik in do štiri ure videa DVD kakovosti. Vse to lahko urejamo po naslovih albumov ali glede na shranjene opise, prav tako pa jih lahko naložimo na Share on Ovi ali druge podobne storitve.

S storitvijo Nokia Maps lahko na preprost način raziskujemo nova okolja in se v njih usmerjamo preko dostopa do posebnih interesnih točk (points of interest – POI). Z A-GPS navigacijo, ki je uporabna tako za hojo kot tudi vožnjo, pa je v napravi Nokia N79 vgrajena brezplačna trimesečna licenca.

Storitev Friendster, s katero lahko pregledujemo objavljene vsebine prijateljev, objavljamo svoje vsebine, nalagamo fotografije, pregledujemo fotoalbume, pa bo v prihodnje mogoče uporabljati tudi na napravah Nokia N79. Tako bomo lahko učinkovito komunicirali s prijatelji tudi takrat, ko nismo pri osebnem računalniku in imamo pri sebi le Nokio N79. Novi uporabniki se lahko registrirajo na Friendster celo neposredno s pomočjo svoje mobilne naprave preko povezave na spletno stran Friendster, ki je posebej namenjena mobilnim uporabnikom (m.friendster.com). S tem pričnemo neposredno sodelovati v Friendsterjevi globalni skupnosti.

Uporabniki mobilnih naprav so med seboj različni, zato je tudi vsako Nokio N79 mogoče individualizirati z uporabo storitve Nokia Download!, ki je že vključena v naprave Nokia Nseries. Preko Nokia Download! lahko uporabniki oblikujejo edinstveno doživetje in izkustvo, saj jim omenjena storitev ponuja mnogo priljubljenih tonov zvonjenja, zabavnih vsebin, najnovejše mobilne igre in aplikacije za personaliziranje mobilnih naprav glede na želje uporabnika.

V Nokii napovedujejo, da bodo N79 ponudili na trgu oktobra 2008, ocenjena maloprodajna cena pred davki in subvencijami pa naj bi znašla okoli 350 evrov.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
Ni povezane dodatne opreme.
povezane vsebine
oprema: Nokia
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki