marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
do 14,6 ur
V pripravljenosti:
do 330 ur
Tip baterije:
Li-ion (1.300 mAh (BL-4J))
Dimenzije:
115,4 x 61,1 x 11 mm
Teža:
127 g

Tip zaslona:
TFT, kapacitivni, na dotik občutljivi zaslon, 480 x 800 pik, 3,8"

Notranji pomnilnik:
8GB, 512MB RAM
Operacijski sistem:
Windows Phone OS

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Nokia

Še posebej privlačen za mlajše uporabnike

Nokia Lumia 620


Nokia Lumia 620

05.12.2012
Objavil: Thomas Bergant

Nokia je danes predstavila Nokio Lumia 620, tretji in cenovno najbolj dostopen pametni telefon med napravami Nokia z operacijskim sistemom Windows Phone 8. Tako kot paradni konj Nokia Lumia 920 in telefon srednjega cenovnega razreda Nokia Lumia 820 tudi Nokio Lumia 620 odlikuje kompaktna oblika, ki bo pritegnila predvsem mlade.ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 5 Mpix
Povečava: 4x
nočni način
panorama
samosprožilec
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
ne podpira radio FM

Nokia Lumia 620 se lahko pohvali z novo dvoslojno barvno tehniko, ki prinaša nabor privlačnih barv in zanimive vizualne učinke. Postopek dvoslojnega ulivanja drugo, prozorno ali prosojno plast polikarbonata nanese na temeljno plast ter tako ustvari mešanice barv in globinski učinek. S sedmimi izmenljivimi pokrovčki lahko uporabniki videz Nokie Lumia 620 prilagodijo svojemu osebnemu okusu in stilu.

»Nadaljujemo z izpolnjevanjem naše strategije doseganja novih uporabnikov in trgov,« je dejala Jo Harlow, izvršna podpredsednica Nokie za področje pametnih telefonov. »Z inovativno obliko, najnovejšim operacijskim sistemom Windows Phone 8 ter za Nokio značilnimi izkušnjami – na primer lečami Nokia, Nokia Zemljevidi in storitvijo Nokia Music – je Nokia Lumia 620 zelo konkurenčen telefon v svojem cenovnem razredu.«

Poleg glavne kamere z ločljivostjo 5 milijonov slikovnih pik in sprednje kamere VGA Nokia Lumia 620 prinaša tudi prednosti fotografskih leč, kot jih imata že Nokia Lumia 920 in Nokia Lumia 820. Leča Cinemagraph uporabniku omogoča, da zajetim fotografijam dodaja animacije, medtem ko lahko z lečo Smart Shoot tudi s pomočjo odstranitve neželenih elementov na fotografiji iz več zajetih posnetkov uporabnik naredi en popoln posnetek.

Pametni telefon Nokia Lumia 620 ponuja najboljšo izkušnjo uporabe lokacijskih in navigacijskih storitev, kot so Nokia Zemljevidi, Nokia Drive in Nokia Transport, ter ekskluzivno aplikacijo Nokia City Lens. Slednja omogoča, da uporabnik skozi iskalo kamere pridobiva natančnejše informacije o svoji okolici in bližnjih stavbah.

Storitev Nokia Music omogoča neomejeno uživanje v glasbi brez vmesnih oglasnih sporočil, registracije ali sklenitve naročnine. Obenem omogoča prenos seznama skladb za poslušanje brez povezave z internetom.
Pametni telefon Nokia Lumia 620 podpira tehnologijo NFC, zato ga lahko uporabnik preprosto združi z dodatki s podporo tehnologiji NFC, na primer s prenosnim zvočnikom JBL PlayUp Portable Speaker for Nokia. Odprto in varno povezovanje prek tehnologije NFC omogoča pošiljanje in prejemanje vsebin zgolj z dotikom združljivih naprav ter varno plačevanje z uporabo aplikacije Wallet za operacijski sistem Windows Phone 8.

Nokia Lumia 620 z operacijskim sistemom Windows Phone 8 omogoča bolj osebno izkušnjo uporabe pametnega telefona. Prilagodljive žive ploščice se posodabljajo neposredno na začetnem zaslonu. Aplikacija People Hub na enem mestu združi stike iz več imenikov in informacije z družbenih omrežij. Tako uporabnik lažje ostane v stiku s prijatelji in ustvari skupine stikov ali zasebne sobe za deljenje vsebin. Prek žive ploščice Me lahko uporabnik označi svojo lokacijo, objavi posodobitev statusa, določi status v klepetu ter spremlja novosti in obvestila na družbenih omrežjih Facebook, LinkedIn in Twitter. Operacijski sistem Windows Phone 8 vključuje tudi aplikaciji Xbox Live in Microsoft Office, 7 GB brezplačnega prostora v okviru storitve SkyDrive ter brskalnik Internet Explorer 10 za varnejše in hitrejše brskanje po spletu.
Delovanje vseh omenjenih funkcij in značilnosti omogoča procesor Qualcomm’s SnapdragonTM S4 Plus.

»Ljudje lahko počnejo več stvari, ki so jim všeč, če izberejo mobilno napravo s procesorjem Qualcomm Snapdragon,« pravi Enrico Salvatori, izvršni podpredsednik in predsednik podjetja Qualcomm Europe. »Procesor Snapdragon S4 Plus je srce pametnega telefona Nokia Lumia 620, ki omogoča večopravilnost, predvajanje pretočnih videov v visoki ločljivost in zelo hitro deljenje vsebin.«

Pametni telefon Nokia Lumia 620 bo na voljo v različnih barvah*, med drugim v zeleni, oranžni, roza, rumeni, svetlomodri, beli in črni barvi. Priporočena maloprodajna cena pametnega telefona Nokia Lumia 620 pred davki in prispevki je približno 190 EUR. V Aziji se bo predvidoma začela prodajati januarja 2013, kmalu zatem pa tudi v Evropi in na Bližnjem vzhodu.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Nokia
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki