marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
GSM 16 ur, WCDMA 7 ur
V pripravljenosti:
GSM 460 ur, WCDMA 490 ur
Tip baterije:
Li-Ion ()
Dimenzije:
113,5 x 57,1 x 12,7 mm
Teža:
109,6 g

Tip zaslona:
TFT-LCD ClearBlack z IPS tehnologijo, 640 x 360 pik, 3.5"

Notranji pomnilnik:
2 GB
Operacijski sistem:
Symbian

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Nokia

Barvita in cenovno dostopna Nokia 603 za nova mobilna doživetja

Nokia 603


Nokia 603

13.10.2011
Objavil: Mitja Zupančič

Družba Nokia je predstavila Nokio 603, barvit in cenovno dostopen pametni telefon z najnovejšimi prednaloženimi mobilnimi aplikacijami. Telefon vključuje tehnologijo NFC, ki omogoča seznanjanje naprav, skupno rabo in branje oznak z enim samim dotikom.ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 5 Mpix
Povečava: 2x
nočni način
panorama
samosprožilec
efekti
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
podpira HSCSD
podpira EDGE
ne podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
ne podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
podpira radio FM

Za popolno izkušnjo enostavnega seznanjanja naprav prek tehnologije NFC je Nokia predstavila tudi izzivalno oblikovano slušalko Nokia Luna Bluetooth Headset, ki bo na voljo v cenovno ugodnem paketu skupaj z Nokio 603.

Nokia 603 je oblikovana tako, da ugaja bodisi uporabnikom, ki se prvič srečajo s pametnim telefonom, bodisi obstoječim uporabnikom pametnih telefonov, ki si želijo zamenjati svojo staro napravo. Nokie 603 bodo veseli predvsem že obstoječi zvesti Nokiini uporabniki, saj ponuja najnovejšo tehnologijo in funkcije v značilnem Nokiinem slogu.

Najnovejši pametni telefon Nokia 603 pooseblja Nokiino stališče, da cenovna dostopnost ne sme ovirati kakovosti izkušnje. Gladko, kompaktno oblikovanje nudi kar najboljšo izrabo trpežnega, 8,9-centimetrskega (3,5-palčnega) zaslona s ClearBlack tehnologijo, ki je odporen na praske in prilagojen uporabi na sončni svetlobi. Nokia 603 s svojo ceno - predvidena cena je 200 EUR pred davki in prispevki - presega pričakovanja, saj ima telefon prednaložene Zemljevide, najnovejše igre in aplikacije v družbenih omrežjih ter ponuja možnost slikanja, urejanja in posredovanja fotografij z odličnim, hitrim grafičnega procesorja. Z Nokio 603 bo inovativna tehnologija NFC postala bolj dostopna, kar pomeni, da bo vse več uporabnikov imelo možnost z enim samim dotikom dati datoteke v skupno rabo, seznaniti naprave z dodatki, kot je slušalka Nokia Luna Bluetooth Headset, ali dostopati do novih izkušenj, kot so na primer odklepanje določenih stopenj v mobilni igrici Angry Birds.

»Nokia 603 je še ena od novosti, s katerimi nadaljujemo prenovo Nokiine družine pametnih telefonov z izdelki, osredotočenimi na potrebe ljudi po vsem svetu,« je povedala Tuula Rytila, starejša podpredsednica pri Nokii. »Ne glede na cenovni interval je naš cilj je zagotoviti, da so vsi Nokiini pametni telefoni oblikovani tako, da ponujajo enostavno uporabo, sledijo Nokiini kakovosti, omogočajo povezljivost in vključujejo nekatere povsem nove dodatke, kot je na primer tehnologija NFC, ki ponuja možnost seznanjanja naprav in skupne rabe z enim samim dotikom.«

Nokio 603 poganja operacijski sistem Symbian Belle, ki ponuja šest prilagodljivih osnovnih zaslonov in dinamične gradnike za še boljše prilagajanje uporabe zaslona uporabnikovim potrebam in njemu priljubljenim vsebinam.

Novost v sklopu Nokiinih inovativnih dodatkov za mobilne naprave je Nokia Luna Bluetooth Headset, edinstveno oblikovana slušalka z možnostjo uporabe tehnologije NFC pri povezovanju z mobilno napravo. Slušalka, ki je na voljo v petih barvah, ima snemljiv ušesni del za več kot osmih ur pogovora, polni pa se preprosto prek kateregakoli Nokiinega microUSB polnilca. Nokiina edinstvena tehnologija Always Ready omogoča takojšnje sprejemanje klicev s preprostim dvigom snemljivega ušesnega dela slušalke, klic pa se prekine tako, da se slušalko ponovno postavi v ogrodje. Predvidena cena slušalke Nokia Luna Bluetooth Headset je 69 EUR pred davki in prispevki, kar skupaj s telefonom Nokia 603 ustvarja odlično kombinacijo, s katero je tehnologija NFC dostopna vse več ljudem po svetu.

Nokia 603 je na voljo v črni in beli barvi, hrbtni del ohišja pa lahko uporabniki izbirajo med šestimi barvami: črno, belo, fuksija, zeleno, rumeno in modro. Slušalka Nokia Luna Bluetooth Headset je na voljo v črni, beli, fuksija, zeleni in zeleno modri (cyan) barvi. Oba izdelka bosta prišla na prodajne police predvidoma v zadnjem četrtletju 2011.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Nokia
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki