marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
144 x 75,2 x 8,9 mm
Teža:
147 g

Tip zaslona:
Kapacitivni IPS LCD zaslon, občutljiv na dotik, 16 mio barv, 1152 x 1920 pik, 5,36"

Procesor:
8-jederni Mediatek MTK6595 (A17 @ 4x 2,2 GHz + A7 @ 4x 1,7 GHz), dualni čip ISP
Notranji pomnilnik:
2 GB RAM, 16, 32 oz. 64 MB ROM
Operacijski sistem:
Flyme OS

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Meizu

Najpametnejši med vsemi pametnimi mobilniki?

Meizu MX4


Meizu MX4

16.12.2014
Objavil: Thomas Bergant

Potem, ko je kitajska blagovna znamka Meizu v septembru prvič vstopila na slovenski trg s telefonom MX3, je odslej na voljo že novi, težko pričakovani pametni telefon Meizu MX4. Unikatno povezana strojna oprema z odlično uravnoteženo programsko opremo ga uvršča med najpametnejše med pametnimi mobilnimi telefoni.ne podpira datum  
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 20,7 Mpix
Povečava: Da
nočni način
panorama
samosprožilec
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
ne podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
ne podpira radio FM

Telefon MEIZU MX4, novi paradni konj podjetja Meizu, je ob predstavitvi doživel izjemno medijsko odmevnost, saj je s svojim dizajnom in zmogljivostmi že osvojil kitajsko tržišče, njegova priljubljenost pa se je razširila tudi v Evropo. Vrhunsko opremljen telefon predstavlja elegantno kombinacijo najsodobnejše razpoložljive tehnologije podjetij JDI, Sharp, Sony in Mediatek. Uporabnikom nudi enostavno in učinkovito uporabo ter avdiovizualno »poslastico«, odlikujejo pa ga tudi prefinjen minimalistični dizajn, brezhibna obdelava podatkov ter kakovostni in odporni materiali.

Večji in lažji kot kdajkoli
Meizu se je pri modelu MX4 odločil, da bo namesto jekla uporabil moderno aluminijasto zlitino 6061 T6, zaradi katere je telefon lahek, odporen, njegova površina pa nudi bolj praktične lastnosti in več barvnih možnosti. Meizu MX4 ima še večji full HD zaslon, kot ga je imel njegov predhodnik MX3 (5,36 palčni), vendar sta se zunanja širina in dolžina, zahvaljujoč inteligentnemu dizajnu izdelka, povečali le neznatno. S tem še naprej ostaja najtanjši telefon vrste MX (širina 75,2 mm, 144 mm dolžina, debelina samo 8,9 mm), kar ga uvršča med najtanjše pametne telefone na tržišču. MX4 se ponaša z ultratankim okvirjem (2,6 mm), v katerega je vgrajen zaslon, razmerje pokritja panoja z zaslonom pa dosega spoštovanja vrednih 79 %.

Pametne lastnosti
Tudi v prihodnje se bo podjetje Meizu usmerjalo v proizvodnjo vrhunskih kakovostnih telefonov, ki ponujajo najsodobnejše sodobne funkcionalne elemente. Zahvaljujoč tesnemu sodelovanju s podjetjema Sharp in JDI, sledijo 5,36 palčnemu full HD zaslonu še tri ključne izboljšave: svetlost dosega neverjetnih 500 cd/m2, razmerje kontrasta je 1100:1, barvna lestvica pa se je razširila za 85 %. Fotografije, video vsebine in priljubljene spletne strani se prikazujejo veliko lepše kot kdaj prej.
Precejšnjo prednost procesorja Mediatek MTK6595, s katerim je MX4 opremljen, pomeni energetski prihranek. Je 8- jedrni: 4 jedra imajo takt 2,2 GHz, preostala 4 jedra pa takt 1,7 GHz (ARM Cortex A7 in bolj sodoben ARM A17), kar zagotavlja brezhibno delovanje. Najmodernejša tehnologija Core-Pilot omogoča hkratno uporabo jeder s tem, da hkrati dviga učinkovitost za 87 %, življenjsko dobo baterije pa za 30 %. Grafični akcelerator VR G6200 MP4 obdeluje piksel s takšno hitrostjo, da lahko uporabniki telefona MX4 uživajo tudi v najnovejših mobilnih igrah.

Operacijskih sistem Flyme 4.0
Operacijski sistem Flyme je bil aktualiziran na Flyme 4.0, kar omogoča še bolj poenostavljeno uporabo in vpliv orientalske estetike Wabi-Sabi za bolj barvit in prefinjen uporabniški užitek. Edina tipka, pametna orodna vrstica Smart bar z najbolj pogosto uporabljanimi aplikacijami, je vedno pri roki, preglednost ter privlačno barvito oblikovanje pa bosta uporabnike navdušila že po prvem dotiku zaslona.

Najhitrejši prenos podatkov
Meizu MX4 je kompatibilen s petimi tipi podatkovnih omrežij v 13 različnih frekvenčnihi območjih. MX4 lahko uporablja omrežje za prenos podatkov FDD-LTE 4G, ko hitrost nalaganja dosega do 100 Mbps in snemanje podatkov do 20 Mbps, kar je v primerjavi s prejšnjo napravo skoraj štirikrat hitreje. Na najvišjem nivoju je tudi uporaba Wi-Fi. Wi-Fi protokol 802.11ac MX4 zagotavlja najvišji nivo prenosa podatkov; za bolj dovršeno funkcionalnost je opremljen z dvema območjema 2,4 GHz a 5 GHz.

Več moči, daljša življenjska doba baterije
Samsungova in Sonyjeva baterija 3100 mAh skupaj s tehnologijo CorePilot in napredno varčevanje z energijo CPU pomenijo povečanje izkoristka za 13 %, in to celo s priključkom v omrežje 4G LTE. S pomočjo MX4 lahko predvajate video vsebine, tweete, aktualizirate svoj Facebook in se zabavate ves dan.

Odlična kakovost fotografij
MX4 je opremljen z vrhunskim Sonyjevim fotoaparatom CMOS IMX220 s 20,7 megapikslov, ki poskrbi za fotografije z odlično saturacijo in čistimi detajli. »Pika na i« je motor Loop Focus, ki zaostritev pospešuje na 0,3 sekunde. Zelo kakovostni so tudi videoposnetki, saj MX4 snema s kakovostjo ločljivosti 4K in s hitrostjo 30 posnetkov za sekundo.

Za 349,00 € je od 15. decembra dalje v ekskluzivni ponudbi maloprodajne mreže TUŠ mobil.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki