marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
do 4 ure
V pripravljenosti:
do 430 ur
Tip baterije:
Li-ION (1000 mAh)
Dimenzije:
103,5 x 54,4 x 14,8 mm
Teža:
112 g

Tip zaslona:
na dotik občutljivi barvni TFT, 262.166 barv, 240 x 400 pik

Notranji pomnilnik:
100 MB
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
LG

Pameten, zanesljiv, lep

LG KU990 Viewty


LG KU990 Viewty

30.01.2008
Objavil: Dare Gliha

LG Mobile se je v neizprosno tekmo med proizvajalci mobilnih telefonov vključil nekoliko pozneje kot ostali veliki igralci, a je s svojimi zmogljivimi in hkrati oblikovno dovršenimi in izvirnimi modeli ubral hitro in nezadržno pot navzgor.ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 5 Mpix
Povečava: -/ni podatka
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
podpira GSM 900/1800/1900 MHz
ne podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
ne podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
ne podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
podpira radio FM

Ena od najnovejših ikon korejskega proizvajalca, katerega matična družba LG s svojimi novostmi postavlja nova merila na številnih področjih zabavne elektronike, je tudi model Viewty, ki te dni prihaja v prodajno mrežo vseh slovenskih mobilnih operaterjev. V prosti prodaji bo cena za LG Viewty znašala 550 evrov, pri mobilnih operaterjih bo z vezavo za različna obdobja cena subvencionirana in ustrezno nižja.

Mobilni telefon? Fotoaparat? Oboje – in še veliko več
LG Viewty se v prodajnih katalogih predstavlja kot mobilni telefon, a se mu ob tem morda godi krivica, saj je v elegantnem črnem ohišju ob velikem in preglednem zaslonu, (3 palčni, ločljivost WQVGA – 240x400 pikic) ki je občutljiv na dotik in tako jamči preprosto upravljanje z napravo, tudi pravi večpredstavni silak, ki dokazuje, da je funkcionalnost lahko tudi lična.

Že prvi poskus uporabe bo nazorno dokazal, da je LG Viewty ob pestrih funkcijah mobilnega komuniciranja tudi izjemen fotoaparat. Med drugim se ponaša z ločljivostjo 5 milijonov pikic in dvema svetovnima novostma v svetu pametnih mobilnih telefonov z vgrajenim fotoaparatom: možnostjo ročnega nastavljanja žariščne razdalje (fokusa) in stabilizatorjem slike. Omenjeni novosti sta dobrodošli za vse, ki od fotoaparata pričakujejo več, kot le privzete nastavitve, saj jim omogočajo ustvarjanje fotografij po njihovem navdihu in željah tudi v zahtevnejših razmerah. Seveda pa ima Viewty tudi samodejno ostrenje (Auto Focus) za vse tiste, ki mu bodo upravičeno zaupali pri ustvarjanju najbolj ostrih fotografij, ter vgrajeno bliskavico, ki omogoča slikanje tudi, ko ni dnevne svetlobe oziroma v razmerah, ko osvetlitev za večino preprostejših fotoaparatov ne bi bila ustrezna. Vrhunsko optiko je s svojim podpisom potrdilo tudi znano ime na področju optike – Schneider-Kreuznach. Sicer pa Viewty ne snema le fotografij, temveč tudi video posnetke, tudi take s 120 slikicami na sekundo, kar je še ena svetovna premiera v svetu tovrstnih naprav. Viewty zna predvajati tudi video datoteke v enem najbolj priljubljenih formatov – DivX in jih prek TV izhoda celo posredovati na velike zaslone. Seznam svetovnih novosti, ki so jih prvič predstavili v modelu LG Viewty, pa s tem še ni izčrpan.

Podpora bliskovitim hitrostim
Tudi za tiste, ki želijo prek mobilnega telefona pregledovati spletne strani, elektronsko pošto ali prenašati datoteke, bo Viewty zadetek v polno, saj podpira najnovejše in najhitrejše tehnologije mobilnega prenosa podatkov s hitrostmi do 3,6 Mbit/s v smeri do uporabnika. Poleg omenjene tehnologije HSDPA je Viewty doma tudi na področju običajnih tehnologij UMTS (tretja generacija) in GSM (druga generacija, vse pomembne frekvenčne različice, ki zagotavljajo nemoteno delovanje po vsem svetu) kot tudi s tehnologijo EDGE, ki je hitrostna nadgradnja mobilnega podatkovnega prenosa druge generacije. Za tiste, ki ne ljubijo tehnoloških kratic: ne glede na omrežje in ne glede na lokacijo v svetu, bo Viewty v zmagovalnem moštvu vedno najhitrejših.

Ne le slikovno, tudi glasbeno naravnan
Ob vsej svoji funkcionalnosti ima Viewty skromne dimenzije, (103,5 x 55,4 x 14,8 mm) za katere noben žep ni premajhen. Tehta le 112 g, zato ga njegovi lastniki skorajda ne začutijo. Ko z njim ne komunicirajo ali fotografirajo, se lahko prepustijo glasbenim užitkom, saj Viewty predvaja vse priljubljene oblike glasbenih datotek (mp3, AAC v več različicah, tudi AAC+Enhanced, midi, XMF, SMAF). Vgrajen pomnilnik (100 MB) skrbi za dostopnost veliko predstavnostnih vsebin, a ko so želje večje, se pomnilnik lahko nadgradi s karticami MicroSD s kapaciteto do 2 GB.

LG Viewty navduši že ob prvem stiku; njegova uporaba je preprosta in intuitivna, k čemur prispeva tudi vmesnik v slovenščini. Tako je poseben, drugačen, privlačen, uporabniško prijazen in zanesljiv, da njegovo karizmo v celoti občutite šele, ko se mu povsem prepustite.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
Ni povezane dodatne opreme.
povezane vsebine
oprema: LG
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki