marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
do 5 ur 30 minut
V pripravljenosti:
do 350 ur
Tip baterije:
Li-Ion (1000 mAh)
Dimenzije:
108,9 x 56,1 x 12,4 mm
Teža:
102 g

Tip zaslona:
na dotik občutljiv TFT zaslon, 16 mio. barv, 800 x 480 pik

Notranji pomnilnik:
do 1,5 GB
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
LG

LG Viewty se vrača, pametnejši

LG GC900 Viewty Smart


LG GC900 Viewty Smart

22.04.2009
Objavil: Thomas Bergant

Družba LG Mobile je prenovila svojo prodajno uspešnico LG Viewty. Mobilni telefon je dobil naslednika, Viewty Smart, ki se lahko pohvali s tem, da je pametnejši, na kar opozarja že s svojim imenom. LG Viewty Smart bo v Evropi naprodaj maja, uporabnike pa bo vabil s privlačno zunanjo podobo in številnimi naprednimi multimedijskimi funkcijami, med katerimi izstopa fotografiranje.ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 8 Mpix
Povečava: -/ni podatka
nočni način
panorama
samosprožilec
stabilizator slike
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
podpira radio FM

Glavna odlika novega mobilnega telefona LG Viewty Smart (LG-GC900) je vgrajen fotoaparat ločljivosti 8 milijonov točk, ki premore način za pameten zajem posnetkov, imenovan Intelligent Shot Mode. Ta zna samodejno prepoznati vsebino posnetka in samodejno nastaviti ustrezen scenski način za fotografiranje. Da bi zajel kar najboljšo fotografijo, aparat v Viewty Smart najprej v realnem času analizira motiv, ozadje ter svetlobne pogoje ter jih primerja s sedmimi prednastavljenimi načini in izbere najustreznejšega. Gre za eno izmed najnovejših funkcij, ki jih premorejo le zmogljivejši modeli kompaktnih digitalnih fotoaparatov, v svetu mobilne telefonije pa je LG Mobile prvi proizvajalec s tovrstno inovacijo. Fotoaparat novega mobilnega telefona blesti tudi v slabših svetlobnih pogojih, saj je moč ISO občutljivost posnetka nastaviti tudi do vrednosti ISO 1600 in tako tudi brez bliskavice zajeti odlične posnetke. Pri fotografiranju v najtemnejših pogojih še vedno priskoči na pomoč vgrajena LED-bliskavica.

Viewty Smart se dobro odreže tudi pri izmenjavi posnetkov in njihovem zajemu. Velik in pregleden 3-palčni WVGA-zaslon postreže z ločljivostjo 800 x 480 točk, ki predstavi vse podrobnosti zajetih fotografij in video posnetkov. Vgrajen HSDPA-modem (hitrosti do 7,2 Mbps) ter brezžični Wi-Fi vmesnik omogočata hitro izmenjavo datotek ter elektronske pošte, GPS-vmesnik pa ne služi le navigiranju, temveč ga je moč uporabiti tudi za t. i. geooznačevanje. V tem primeru uporabnik fotografijam lahko doda koordinatni zapis ter tako natančno zabeleži, kdaj in kje je bila posamezna fotografija posneta. Razvijalci so novinca opremili s kar poldrugim gigabajtom vgrajenega pomnilnika, ki ga je moč razširiti z uporabo MicroSD-kartic do kapacitete 32 GB.

"LG Viewty se vrača in je boljši kot kdaj koli. Uporabniki so navdušeni nad enostavnostjo in kakovostjo fotografiranje z novim Viewty Smart," je povedal predsednik in izvršni direktor korporacije LG Electronics Mobile Communications Company dr. Skott Ahn. Nadaljeval je: "Viewty Smart predstavlja naslednjo generacijo fotografskih mobilnih telefonov in spet potrjuje tehnološko vodstvo LG Mobile v industriji mobilne telefonije. Danes lahko uporabnikom ponudimo številne ne le inovativne, temveč tudi resnično pametne mobilnike."

Viewty Smart tako nadaljuje poslanstvo modela LG Viewty, ki je uspel prepričati kar 6,5 milijona kupcev. Poleg inteligentnega slikovnega procesorja se lahko novinec pohvali še z novim S-Class uporabniškim vmesnikom, ki je nadvse intuitiven za uporabo in predvsem pregleden. Omenjeni 3D-vmesnik, ki predstavlja menije, zložene na vrtečo se kocko, je bil prvič predstavljen v modelu LG Arena, inženirji pa so ga priredili za uporabo z LG Viewty Smart.

"Z modelom Viewty smo popolnoma spremenili uporabnikov pogled na fotografske mobilnike, saj je pometel z mitom o slabi kakovosti posnetkov na mobilnikih," pravi dr. Ahn. Nadaljuje: "Viewty Smart nadaljuje evolucijsko nalogo, ki jo je začrtal predhodnik, saj bo spet spremenil percepcijo uporabnikov. Ti imajo zdaj na voljo mobilni telefon, ki zmore prav vse, kar zmore žepni digitalni fotoaparat, a je hkrati zelo enostaven za uporabo."

LG Viewty Smart, ki je debel vsega 14 mm, bo svojo prodajno pot začel na stari celini, evropski operaterji ga bodo ponujali že prihodnji mesec.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: LG
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki