marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Tip baterije:
Li-Ion (4050 mA)
Dimenzije:
173,9 x 88,3 x 9,6 mm
Teža:
218 g

Tip zaslona:
barvni IPS, 1080 x 1920 pik, velikost 6,4 palca, 344 ppi

Procesor:
osemjedrni
Notranji pomnilnik:
32 GB, 3 GB RAM
Operacijski sistem:
Android OS
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Lenovo

Opremljen s tehnologijo Tango

Lenovo Phab2 Pro


Lenovo Phab2 Pro

10.06.2016
Objavil: Dare Gliha

Družba Lenovo je predstavila težko pričakovan pametni telefon PHAB2 Pro. Gre za prvi telefon na svetu, opremljen s tehnologijo Tango, ki prinaša izboljšano resničnost v žep uporabnika. Družina novih izdelkov je bogatejša še za model PHAB2 Plus z dvema hrbtnima kamerama in tablifon PHAB2.ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 13 Mpix
Povečava: -/ni podatka
nočni način
panorama
samosprožilec
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
podpira TV-OUT
podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
podpira radio FM

PHAB2 Pro je pametni telefon, ki mu ni enakega. Poganja ga tehnologija Tango, vrsta senzorjev in programska oprema družbe Google, ki mu omogoča prepoznavanje in mapiranje okolice ter zagotavljanje izkušenj nadgrajene resničnosti (AR). Z uporabo različni AR-aplikacij lahko npr. študenti v predavalnico postavijo virtualne dinozavre ali pa svoje učenje izboljšajo z nadgrajenimi podatki, ki prekrivajo tako ustvarjeno okolje. Nadgrajena je tudi igričarska izkušnja, saj lahko z novim telefonom na kuhinjskem pultu igramo igro navideznih domin, skrbimo za digitalnega hišnega ljubljenčka ali pa se borimo proti tropu vesoljcev, ki je napadel naš dom. Tehnologija Tango, vgrajena v PHAB2 Pro, omogoča tudi mapiranje notranjih prostorov, ki jih nato različne aplikacije še nadgradijo – aplikacija GuidiGO to počne z obiski muzejev. Pametni telefon PHAB2 Pro tako prinaša povsem nove uporabniške izkušnje, ki bodo v prihodnje le še boljše, saj je tak telefon učljiv.

“Preprosto povedano smo želeli izjemen koncept, kar najhitreje uresničiti v pametni mobilni napravi. Od trenutka, ko smo spoznali tehnologijo Tango, smo vedeli, da predstavlja prihodnost, tako kot nekoč tehnologija GPS. V želji, da bi PHAB2 Pro res spremenil pravila igre na področju pametnih telefonov, smo morali zagotoviti tudi dostopno ceno. Uporabniki imajo danes na voljo ne le najbolj napreden telefon, temveč vsestransko in fantastično napravo, ki bo le še boljša,” je povedal vodja oddelka Android and Chrome Computing v družbi Lenovo Jeff Meredith.

“Tehnologija Tango napravam omogoča zaznavanje fizičnega sveta, gibanja in okolice. Posledično lahko spremenijo tudi našo interakcijo z okoljem. Verjamemo, da bodo naprave, ki bodo premogle funkcionalnost spremljanja in zavedanja svojega položaja, prinesle nove uporabniške izkušnje. PHAB2 Pro ljudem prinaša nove funkcionalnosti, ki naredijo telefon še bistveno bolj uporaben,” je povedal vodja razvoja v korporaciji Google Johnny Lee.

“Lenovo je za tehnologijo Tango potreboval robustno in zanesljivo platformo, veseli smo, da je izbral mobilni procesor Qualcomm Snapdragon 652. Tesno sodelovanje med podjetji Lenovo, Google in Qualcomm Technologies je tako poskrbelo za novo in inovativno uporabniško izkušnjo, ki jo ustvarja napredna programska oprema,” je dodal podpredsednik družbe Qualcomm Technologies Inc. Alex Katouzian.

Ljudje, ki prenavljajo svoje bivalne prostore, lahko PHAB2 Pro uporabijo za napredno vizualizacijo postavitve pohištva in naprav v svojem domu. Veriga trgovin Lowe’s je eden prvih partnerjev, ki je že razvil ustrezno aplikacijo za rabo tehnologije Tango. Aplikacija Lowe’s Vision uporabnikom omogoča, da s pametnim telefonom, opremljenim s tehnologijo Tango, preprosto izmerijo notranje prostore in vanje virtualno umestijo pohištvo, naprave, dekoracijo in celo preverijo, kako bi bile te videti v kombinaciji z različnimi ploščicami, talnimi oblogami ipd. Nova generacija rešitev za nadgrajeno resničnost jim je dostopna preko aplikacij in zaslona na dotik.

“Tehnologija Tango strankam omogoča, da si vizijo prenove doma ogledajo, preden se je zares lotijo. Pametne telefone PHAB2 Pro bomo uporabljali tudi v trgovinah Lowe’s in strankam pokazali vse napredne možnosti, ki so jim sedaj na voljo pri oblikovanju novega doma ali prenovi prostorov. Verjamemo, da se bodo teh projektov ljudje lotili zelo samozavestno,” je dodal direktor razvoja v podjetju Lowe's Richard Maltsbarger.

Tehnologija projekta Tango

V PHAB2 Pro so vgrajene tri ključne tehnologije, ki omogočajo Tango izkušnjo: sledenje gibanju, zaznavanje globine ter učenje okolice. Prva telefonu PHAB2 Pro omogoča, da lastno lokacijo »vidi« v 3D-prostoru, z informacijami o globini pa prepozna podobo okolja, površine in ovire. Prvič v zgodovini zna pametni telefon vizualizirati in razumeti predmete v okolju, saj v sekundi preko senzorjev zajame več kot 250.000 meritev.

Premijski dizajn pametnega telefona

Medtem ko tehnologija Tango naredi telefon PHAB2 Pro edinstven, ta dodatno izstopa s svojim oblikovanjem in rešitvami. Vgrajen ima zmogljiv procesor Qualcomm Snapdragon 652, najnovejšo 4G LTE povezljivost ter napredno kamero. Zahtevni obdelavi podatkov za t. i. računalniški vid je kos zmogljivi in izredno energijsko učinkovit Qualcommov procesor, ki skupaj s heterogeno in zelo uravnovešeno platformo omogoča optimalno Tango funkcionalnost ob celodnevnem trajanju baterije. Procesor Snapdragon 652 hitro obdela bogate podatke iz kamer, žiroskopa, pospeškomera in drugih senzorjev ter jih sestavi v uporabniško izkušnjo nadgrajene resničnosti, vidno kot 3D-nadgradnja fizičnega okolja.

Tako kot vse naprave iz družine PHAB2 je model PHAB2 Pro opremljen s tehnologijama Dolby Audio Capture 5.1 ter Dolby Atmos, ki zajetim vrhunskim video posnetkom dodata še zvok visoke kakovosti. Dolby Audio Capture 5.1 omogoča snemanje 5.1-kanalnega zvoka, ki še obogati video posnetek in mu doda globino. V ta namen je telefon opremljen s tremi mikrofoni, tehnologijami prostorskega zajema in zmanjševanja hrupa/šuma ter kamero s senzorjem ločljivosti 16 milijonov pik, ki zajema video posnetke v ločljivosti 4K. Tehnologija Dolby Atmos uporabniku ob uporabi slušalk pričara pristen in bogat prostorski zvok. Osemjedrni procesor Qualcomm Snapdragon 652 je prilagojen prav delovanju s tehnologijo Tango, telefon pa ima vgrajene 4 GB pomnilnika. 6,4-palčni PHAB2 Pro premore pameten zaslon ločljivosti 2560 x 1440 pik (QHD), ki kakovost prikaza slike stalno prilagaja vsebini in svetlobnim pogojem okolice.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
Ni povezane dodatne opreme.
povezane vsebine
oprema: Lenovo
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki