marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
158,6 x 72,5 x 8,8 mm (Mate 40) / 162,9 x 75,5 x 9,1 mm (Mate 40 Pro) / 162,9 x 75,5 x 8,8 mm (Mate 40 Pro+)
Teža:
188 g (Mate 40) / 212 g (Mate 40 Pro) / 230 g (Mate 40 Pro+)

Tip zaslona:
OLED, HDR10+, ločljivost 1080 x 2376, 16 M barv, velikost 6,5'', 402 ppi (Mate 40) / 1344 x 2772 pik, velikost 6,76", 456 ppi (Mate 40 Pro in Mate 40 Pro+)

Procesor:
osemjedrni (1 x 3,13 GHz Cortex-A77 in 3 x 2,54 GHz Cortex-A77 in 4 x 2,05 GHz Cortex-A55) - Kirin 9000E 5G
Notranji pomnilnik:
128 GB, 8 GB RAM, 256 GB, 8 GB RAM (Mate 40) / 256 GB, 8 GB RAM (Mate 40 Pro) / 256 GB, 12 GB RAM (Mate 40 Pro+)
Operacijski sistem:
Android OS
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Huawei

Huawei serija Mate 40


Huawei serija Mate 40

22.10.2020
Objavil: Dare Gliha

Družba Huawei Consumer BG je okrepila svojo ponudbo naprav z revolucionarnimi pametnimi telefoni družine Huawei Mate 40. Predstavljajo najnovejše in najboljše mobilne tehnologije ter krepijo predanost družbe inovacijam in njeno neomajno odločenost, da ustvari najboljši pametni telefon Mate do zdaj.ne podpira datum NanoMemory kartica (NM Card)
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 50 Mpix
Povečava: Da
nočni način
panorama
samosprožilec
stabilizator slike
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
ne podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
podpira TV-OUT
podpira LTE
podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
ne podpira java
ne podpira radio FM

V zadnjih osmih letih je Huawei predstavil 10 izjemnih pametnih telefonov družine Mate, ki so vsakič premikali meje mobilnih tehnologij. Družina Mate 40 z najboljšimi tehnologijami v industriji, neprekosljivimi zmogljivostmi in edinstvenimi možnostmi uporabe ni izjema. Modela Huawei Mate 40 Pro in Mate 40 Pro+ namreč vključujeta edinstven procesor izdelan v 5-nanometrski tehnologiji, sklop kamer »Ultra Vision Cine«, ikonično oblikovanje Space Ring ter pametnejšo in še bolj dovršeno uporabniško izkušnjo.

Richard Yu, izvršni direktor družbe Huawei Consumer BG, je predstavitev novih pametnih telefonov pospremil z besedami: »Vsako leto v napravah družine Huawei Mate združimo najbolj vznemirljive tehnologije v osupljiv paket. To je tisto, kar definira DNK družine in je plod naše popolne prednosti inovaciji. Zato tudi v teh izjemnih časih ostajamo zavezani ustvarjanju boljše prihodnosti z inovativno tehnologijo, ki pozitivno in smiselno vpliva na življenje uporabnikov. Še naprej bomo tesno sodelovali s partnerji in stremeli k temu, da uporabnikom po vsem svetu omogočimo izkušnjo brezšivnega z umetno inteligenco podkrepljenega življenja.«

Futuristično oblikovanje družine Mate

Pametna telefona Huawei Mate 40 Pro in Mate 40 Pro+ združujeta ikoničen pristop do oblikovanja z inovativnimi tehnologijami in natančnostjo izdelave, kar rezultira v neprimerljivi funkcionalnosti. Brezkompromisni 17,2-centimetrski (6,76-palčni) zaslon Horizon z 88° ukrivljenostjo in zaobljenimi robovi ustvari neponovljivo izkušnjo gledanja, medtem ko »svilnata« krivulja dopušča udobno držanje naprave. Huawei Mate 40 Pro in Mate Pro+ sta odporna proti vodi in prahu (IP 68), imata fizični in navidezni tipki za prilagajanje glasnosti zvoka ter vključujete algoritem za preprečevanje naključnih dotikov zaslona.

Napravi čistih linij in večne lepote krasi manjša zaslonska zareza od tiste, ki jo imajo lanski modeli, a je vseeno polna tehnologije za hitro in varno odklepanje s pomočjo prepoznave obreza in ustvarjanje selfijev s širokokotno prednjo kamero. Prav tako pa vključuje še izredno natančno tipalo za prepoznavanje kretenj uporabnika.

Hrbtno stran novih pametnih telefonov krasi sklop kamer, poimenovan vesoljski obroč (Space Ring), naslednja stopnja v evoluciji krožne in simetrične zasnove, ki je postala zaščitni znak družine Mate. Pametna telefona Huawei Mate 40 in Mate 40 Pro sta na voljo v črni, beli in očarljivi mistični sivi z učinkom prelivanja barv ter v dveh različicah imitacije veganskega usnja, sončnično rumeni in olivno zeleni. Medtem ko ima Huawei Mate 40 Pro+ hrbtno stran iz keramike izdelane v nanotehnološkem postopku in je na voljo v keramično beli ter črni barvi.

Kirin 9000 postavlja nove standarde zmogljivosti in povezljivosti 5G

Pametna telefona Huawei Mate 40 Pro in Mate 40 Pro+ poganja procesor Kirin 9000, popolnoma prilagojen okolju omrežij 5G in zmožen izvajanja zahtevnih računskih ter večopravilnih operacij. Najsodobnejši procesor narejen v 5-nanometrskem tehnološkem postopku v primerjavi z lanskim znatno izboljšuje zmogljivost in energijsko učinkovitost. Ker vsebuje več kot 15,3 milijarde tranzistorjev, velja za najbolj popoln procesor z integriranim modemom 5G. Vsebuje tristopenjsko heterogeno arhitekturo, ki deluje v najvišjem taktu do 3,13 GHz, 24-jedrni grafični procesor Mali-G78 in inovativno nevronsko enoto (NPU) z dvema velikima in enim malim jedrom, ki delovanje umetne inteligence na napravi dvigne na novo raven.

24-jedrni Mali-G78 je najmočnejši grafični procesor kadarkoli vgrajen v pametne telefone Huawei. Prinaša napredno grafično izkušnjo podkrepljeno z neverjetnimi avdiovizualnimi zmogljivostmi za izjemno igričarsko izkušnjo. Velik zaslon s frekvenco osveževanja 90 Hz skupaj s hitrim 240 Hz vzorčenjem zaznave dotikov poskrbi za večjo odzivnost, prvič pa nudi tudi s sliko skladne haptične povratne informacije. Zabavno izkušnjo rabe z ustvarjanjem kinomategrafske izkušnje dopolnjujeta kakovostna stereo zvočnika z odličnimi nizkimi toni.

Celovitost zmogljivosti naprav družine Huawei Mate 40 dopolnjuje tehnologija baterije, ki poskrbi za sledenje zahtevam delovanja naprave v omrežjih 5G. V tem pogledu bo prav prišla tudi najbolj izpopolnjena tehnologija hitrega polnjenja Huawei SuperCharge.

Vsestranske kamere za preprosto fotografiranje

Huawei je skupaj z nemškim podjetjem Leica zasnoval sklop kamer s katerim želi zagotoviti najboljše mogoče fotografske rešitve. S tem namenom so bili prelomnih nadgradenj deležni ultra širokokotni objektiv, impresiven teleobjektiv in zmogljiva visokoločljiva glavna kamera. Z dvojno kinematografsko kamero (Dual Cine) in dvojno ultra širokokotno kamero (Dual Ultra Wide Cine) je mogoče zajeti neverjetne širokokotne videoposnetke ali fotografije tako s sprednjim kot zadnjim fotografskim sklopom.

Kar zadeva video posnetke kinematografske kakovosti, pametna telefona Huawei Mate 40 Pro in Mate 40 Pro+ nimata tekmeca. Glavni kameri z oznako »Dual Cine« omogočata snemanje video posnetka v kinematografskem razmerju 3 : 2. S funkcijo stabilizacije Steady Shot snemanje video posnetkov v ločljivosti 4K še nikdar ni bilo tako preprosto, pogon visokega dinamičnega razpona XD Fusion HDR pa poskrbi za uravnoteženo osvetlitev tudi med uporabo ekstremnih kontrastov. Na voljo je še sledenje posnetku (Tracking Shot) in urejevalnik zgodb (Story Creator) s pravimi kinematografskimi učinki. Posnetkom je preprosto dodajati glasbeno podlago, filtre in učinke. Z usmerjenim mikrofonom (Audio Focus) in zvočno povečavo (Audio Zoom) prav tako ni zanemarjena kakovost zvoka v video posnetkih. Ne nazadnje bodo ljubitelji snemanja videoposnetkov navdušeni še nad možnostjo priklopa dodatnih naprav za zajem zvoka na pametne telefone družine Huawei Mate 40.

Objektiv kamere z ultra širokim kotom zdaj nudi veliko širše vidno polje, bogatejše podrobnosti na fotografijah, ima izboljšane zmogljivosti pri šibkejši svetlobi in vgrajene algoritme korekcije popačenja za čudovite fotografije, medtem ko glavna kamera poskrbi za posnetke visoke ločljivosti. Za dodatno izboljšanje kakovosti pa poskrbi nadgrajeni sistem faznega samodejnega ostrenja (Full Pixel Octa PD). Omenjena korekcija popačenja širokokotne kamere poskrbi za pravilen prikaz obraza, telesa in okončin, zato je ta uporabna v več primerih kot do zdaj. Pametni telefon Huawei Mate 40 Pro ima še kamero s periskopom in 10-kratno hibridno in 50-kratno digitalno povečavo, medtem ko Huawei Mate 40 Pro+ nadaljuje s trendom dveh kamer s teleobjektivoma. Zato nudi kar 20-kratno hibridno in 100-kratno digitalno povečavo.
Sprednja kamera Ultra Vision na modelih Huawei Mate 40 Pro in Mate 40 Pro+ premika meje mogočega s podporo ločljivosti 4K in treh vidnih polj, ki segajo od popolne bližine do ultra širokega pogleda. Način počasnega posnetka dodatno poveča njeno vsestranskost, saj omogoči dodajanje dramatičnih učinkov tudi v selfi posnetke.

Zasnovani z mislijo na uporabnika

Huawei Mate 40 Pro in Mate 40 Pro+ bosta na revolucionaren način spremenila načine, kako v svoje življenje vključujete pametni telefon z novimi funkcijami, ki so osredotočene nanj. Mednje sodi pametno upravljanje s kretnjami Smart Gesture Control, ki mogoča popolno prostoročno uporabo naprave. S premikom roke nad pametnim telefonom ga zbudite in ga nato upravljate s premikanjem roke v prostoru nad njim. S kretnjo je mogoče tudi sprejeti dohodni klic.

Za pametno napravo je izrednega pomena funkcija zaznave pogleda Eyes on Display, saj omogoča hiter prikaz prilagojenih interaktivnih zaslonov z informacijami, ki jih potrebujete. Nadležno zvonjenje lahko utišate z očesnim stikom in dokler naprava zaznava, da jo gledate, ne bo samodejno preklopila v stanje spanja.

Vrata do povezanega in inteligentnega življenja predstavlja izboljšana storitev MeeTime. V kombinaciji z močjo Huaweievega ekosistema »1 + 8 + N«, funkcija sodelovanja na več zaslonih ponuja povsem nove načine uporabe naprav in njihovega upravljanja. Omogočeno je poganjanje treh aplikacij sočasno na pametnem telefonu ali njegovo hitro in preprosto povezavo s prenosnim računalnikom za hitrejše prenašane podatkov in izkoriščanje zmogljivosti, ki so na razpolago.

Ko gre za varnost in zasebnost nastopi sistem EMUI 11 s celovitimi rešitvami zaščite naprav. Zaupanja vredno okolje izvajanja (Trusted Execution Environment) ima certifikat CC EAL5+, ki dokazuje najvišje stopnje varnosti mikro jedra sistema. EMUI 11 vsebuje še nove funkcije zagotavljanja zasebnosti. Pred prenosom fotografij lahko izbrišete občutljive osebne podatke, med katere sodijo lokacija, čas in podrobnosti o napravi, medtem ko funkcija Note Lock ohranja zapiske zaupne, saj je dostop mogoč le s poznavanjem kode PIN ali uporabo enega od vgrajenih načinov biometrične identifikacije.

Pametni telefoni družine Huawei Mate 40 so opremljeni z inovativnimi mobilnimi storitvami HMS, ki nudijo pametnejšo, bogatejšo, priročnejšo in varno izkušnjo rabe. Uporabniku so na voljo zmogljivo orodje za iskanje Petal Search, zemljevidi Petal Maps, ki jih je mogoče uporabljati s kretnjami, in sklop pisarniških orodij Huawei Docs. Omenjene aplikacije so še en korak na poti k izboljšanemu digitalnemu življenju 700 milijonov uporabnikov naprav Huawei po vsem svetu.

Cene naprav

Huawei Mate 40 (8 GB RAM + 128 GB) bo stal 899 evrov, Huawei Mate 40 Pro (8 GB RAM + 256 GB) bo stal 1.199 evrov, Huawei Mate 40 Pro+ (12 GB RAM + 256 GB) pa bo stal 1.399 evrov.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Huawei
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki