marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Tip baterije:
Li-Ion (3000 mAh)
Dimenzije:
145 x 70,9 x 6,95
Teža:
144 g

Tip zaslona:
barvni IPS-NEO LCD, 1080 x 1920 pik, 16 M barv, velikost 5,2 palca, 423 ppi

Procesor:
štirijedrni 2,5 GHz Cortex-A72 in štirijedrni 1,8 GHz Cortex-A53
Notranji pomnilnik:
32 GB, 3 GB RAM ali 64 GB, 4 GB RAM
Operacijski sistem:
Android OS
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Huawei

Prvi z dvema kamerama Leica

Huawei P9


Huawei P9

07.04.2016
Objavil: Dare Gliha

Huawei je predstavil težko pričakovan pametni telefon P9, ki je njihov nov paradni konj. Ustvarjen je bil v sodelovanju s podjetjem Leica Camera in je prvi pametni telefon z dvema lečama.ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 12 Mpix
Povečava: -/ni podatka
nočni način
panorama
samosprožilec
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
podpira TV-OUT
podpira LTE
podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
podpira radio FM

Huawei P9 je prvi pametni telefon, soustvarjen z ikonskim fotografskim podjetjem Leica Camera AG. Dvojna leča ponese zajemanje fotografij s pametnim telefonom na povsem nov nivo in uporabnikom omogoča zajemanje tako živih barv kot osupljivih črno-belih fotografij.

Gostje Huaweijevega razkošnega lansirnega dogodka v londonski dvorani Battersea Evolution, med katerimi so bili generalni direktor BBC Global News Jim Egan, založnica za Vogue Kitajska Anita Chang, predsednik uprave Conde Nast Jonathan Newhouse ter člana uprave Huawei UK Sir Andrew Cahn in Dame Helen Alexander, so bili priče razburljivemu napovedniku za novo televizijsko reklamo. Pokazal je utrinke ekskluzivnih posnetkov iz zaodrja, kjer je bilo moč videti srečanje dveh svetovno znanih zvezd v Šanghaju in Hollywoodu; simbolizira presečišče črne in bele barve, ki sta združeni v partnerstvu med Huaweijem in Leico. V napovedniku imata glavno vlogo Henry Cavill, svetovni ambasador znamke Huawei, in igralka Scarlett Johansson. Cavillu so se pri splovitvi telefona P9 pridružili vrhunski fotografi, med katerimi sta bila Mary McCartney in David Guttenfelder.

»Huawei je navdušen, da bo uporabnikom P9 ponudil najboljšo fotografsko izkušnjo na pametnem telefonu, pri čemer mu pomaga Leica, ki je že preko 100 let vodilno podjetje na področju fotografije,« je dejal Richard Yu, generalni direktor Huawei Consumer Business Group. »Potrošniki širom sveta s svojimi pametnimi telefoni posnamejo milijarde fotografij vsako leto, zato je fotografija odločilnega pomena za uporabniško izkušnjo. Uporabniki P9 bodo zdaj lahko zajemali fotografije neprekosljive jasnosti, bogatosti in pristnosti s čudovito oblikovanim in zmogljivim pametnim telefonom neverjetnega izgleda.«

Svež pristop k fotografiji s pomočjo pametnih telefonov

P9 vključuje oblikovalske vrednote in tehnično odličnost podjetij Leica in Huawei v soustvarjenem fotografskem sistemu za pametni telefon. P9 združuje vodilno strojno in programsko opremo, ki sega od optičnih leč in senzorjev do algoritmov za obdelovanje fotografij, ki uporabniku omogočijo, da zajame fotografije najvišje kakovosti.

Ključ do neprekosljive zmogljivosti slikanja P9 je dizajn z dvema kamerama, ki omogoča popoln izkoristek optičnih leč Leica, ki so znane po natančnosti in detajlih ter slovijo po najstrožjem nadzoru kakovosti. RGB kamera P9 je specializirana za zajemanje barve, črno-bela kamera pa blesti pri zajemanju podrobnosti fotografije. Obe zadnji kameri pri P9 delujeta v tandemu, s čimer uporabniku omogočata zajemanje neverjetno podrobnih, globokih in barvitih fotografij. P9 resnično blesti pri nizki svetlobi, saj dizajn z dvema kamerama omogoča zajemanje več detajlov in svetlobe.

Vsaka fotografija, posneta s P9, se tako lahko pohvali s čustvenim nabojem in brezčasnostjo, ki sta značilna za Leico, saj uporabniki lahko izbirajo med tremi načini Leica: Standard, Vivid Colors in Smooth Colors, odvisno od osebnih želja. Z natančno kalibriranimi nastavitvami kamere P9 vsak način zvesto izriše avtentične barve in stil Leice. Monokromatski način pa uporabnikom P9 omogoča rabo naprave kot pravo monokromatsko kamero, s katero je moč posneti črnobele fotografije vrhunske kakovosti.

Ker ima P9 Huaweijevo tehnologijo Hybrid Focus, zajema fotografije z bliskovito hitrostjo, natančnostjo in stabilnostjo. P9 podpira fokusiranje na podlagi treh metodologij – lasersko, izračunavanje globine in kontrasta – ter avtomatsko izbere tisto, ki najbolj ustreza okoliščinam.

Funkcija široke zaslonke na P9 omogoča uporabnikom, da eksperimentirajo z inovativnimi vizualnimi učinki in ustvarijo edinstvene podobe in vsebine. Nastavljanje zaslonke je na P9 lahko, tako da je moč ustvariti zabrisanost in podobne učinke z zamegljevanjem ozadja, medtem ko je glavni predmet oster.

»Leica in Huawei sta brezkompromisno zavezana odličnosti slikanja, z našim partnerstvom pa bo izjemno fotografiranje pristalo v rokah več potrošnikov širom sveta,« je dejal Oliver Kaltner, generalni direktor podjetja Leica. »S poglabljanjem našega sodelovanja bodo uporabniki dobili bolj optimalno izkušnjo fotografiranja s pametnim telefonom.«

Višji nivo industrijskega dizajna

P9 je mojstrovina najsodobnejšega industrijskega dizajna z enakim minimalističnim DNK-jem kot pretekli izdelki priznane Huaweijeve serije vrhunskih pametnih telefonov P. Vsaka naprava P9 predstavlja popolno združitev 2,5D stekla in aluminija, kakršnega se uporablja v letalski in vesoljski industriji. Robovi so prirezani z diamantnimi rezili in poudarjeni s skrbno uravnoteženo ukrivljenostjo.

Različica P9 s 64GB je na voljo v edinstveni barvi Haze Gold, ki postavlja nove mejnike v industrijskem dizajnu z brušeno in spolirano kovino mikrometrske natančnosti, ki botruje prosojni kovinski površini. Različica Ceramic White pa je bolj gladka od karoserije avtov najvišjega razreda. Svetloba se na tej površini lomi in odbija ter v različnih pogojih kaže različne odtenke veličastnih barv.

Moč in zmogljivost

P9 je opremljen z močjo, povezljivostjo in hitrostjo, kakršno od Huaweija pričakujejo uporabniki pametnih telefonov najvišjega kakovostnega razreda. Ima 5.2-palčen zaslon, ločljivosti 1080P ki ga poganja novi Kirin 955, 2.5 GHz, 64-bitni procesor ARM, ki zagotavlja vodilno mobilno zmogljivost. Baterija visoke gostote s prostornino 3.000mAh ponuja uporabnikom P9 izjemno mobilnost in dolgoživost baterije.

Huawei P9 je na voljo v štirih barvah: Rose Gold, Prestige Gold, Titanium Grey in Mystic Silver. P9 Deluxe modeli so na voljo tudi v barvah Haze Gold in Ceramic White. V Sloveniji bo na voljo v začetku maja za ceno 599 € (3GB + 32GB) ter 649 € (4 GB + 64 GB).

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
Ni povezane dodatne opreme.
povezane vsebine
oprema: Huawei
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki