marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Tip baterije:
Li-Po (2680 mAh)
Dimenzije:
144,9 x 72,1 x 6,4 mm
Teža:
144 g

Tip zaslona:
barvni IPS LCD, kapacitiven, občutljiv na dotik, 1080 x 1920 pik, 16M barv, velikost 5,2 palca, 424 ppi

Procesor:
štirijedrni 2 GHz Cortex-A53 in štirijedrni 1,5 GHz Cortex-A53
Notranji pomnilnik:
16/64 GB, 3 GB RAM
Operacijski sistem:
Android OS
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Huawei

Popolna kombinacija tehnologije, dizajna in uporabnosti

Huawei P8


Huawei P8

17.04.2015
Objavil: Dare Gliha

Družba Huawei je v Londonu predstavila nov pametni telefon Huawei P8, ki predstavlja popolno kombinacijo najnovejše tehnologije, dizajna in uporabnosti ter združuje in nadgrajuje najboljše funkcionalnosti Huaweijeve serije modelov P.ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 13 Mpix
Povečava: -/ni podatka
nočni način
panorama
samosprožilec
stabilizator slike
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
podpira TV-OUT
podpira LTE
podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
podpira radio FM

Družba Huawei je z modelom P8 nadgradila svojo serijo P in popeljala dizajn pametnih telefonov stopničko više, z združevanjem lepote, kreativnosti in funkcionalnosti obenem. Osnovan na poglobljenem razumevanju dizajna vmesnikov človek-stroj, model P8 ponuja nov nivo uporabnosti aplikacij, ki nam olajšajo vsakodnevno življenje - tako doma kot v službi. Z dovršeno izdelavo, ki potiska meje mogočega in z novo revolucionarno tehnologijo, ki omogoča slikanje s svetlobo, model P8 spodbuja kreativnosti in željo po ustvarjanju.

Leto uspeha
Huaweijeva serija P, ki je bila na trg lansirana leta 2012, je na novo opredelila slog pametnih telefonov. Model P1, ki je označil začetek Huaweijeve poti, se je poleg uporabnosti osredotočal tudi na dovršen dizajn; model P2 je nadaljeval uspeh predhodnika in nadgradil hitrost obdelave podatkov; model P6 je še nadgradil dovršen in funkcionalen dizajn; model P7 pa je dobesedno presunil trg.

Model P8 tako združuje najboljše lastnosti svojih predhodnikov in jih nadgrajuje z najnovejšo tehnologijo ter funkcionalnostmi. Model preseneča tudi z neverjetnim dizajnom. Razvijalci so za oblikovanje modela P8 navdih jemali iz največjih umetniških stvaritev, ki izražajo človeško željo po ustvarjalnosti in občudovanju vsega lepega. Model je na voljo v štirih barvah - srebrni, zlati, črni in sivi.

Dizajn in tehnologija
Huawei P8 temelji na minimalističnem dizajnu prejšnjih modelov P serije, kot tudi na eleganci, tehnološki dovršenosti in vzdržljivosti. Nekaj ključnih funkcionalnosti:
• poseben proces nano tehnologije omogoča unikatno in trdno povezavo med 1,5 cm tankimi plastičnimi trakovi ter enim izmed največjih zaslonov na trgu;
• pametni telefon je tanek 6,4 cm, ima dve reži za SIM kartice in deluje na 4G omrežju (če je na voljo);
• troslojni dizajn izboljšuje zanesljivost in robustnost naprave;
• nov procesor Hisilicon Kirin 930 izboljšuje zmogljivost naprave za okoli 20 odstotkov v primerjavi z drugimi napravami s podobno baterijo;
• jekleno ohišje na hrbtni strani zagotavlja dodatno trdnost in trpežnost naprave.

Najboljša uporabniška izkušnja
Huawei P8 sledi našemu vedenju in potrebam in ponuja enostavne rešitve za doslej nerešljivih izzive. Naprava ima dovršen zaslon na dotik in številne najnaprednejše funkcionalnosti, kot na primer, "search phone by voice", s pomočjo katere lahko izgubljeno napravo najdete zgolj z vašim glasom.
P8 ima baterijo 2600 mAh in Kirinov 930 osem jedrni niz čipov z 64-biti, ki izboljšujejo zmogljivost naprave za okrog 20 odstotkov v primerjavi z drugimi napravami s podobno baterijo.

P8 prinaša tudi številne inovacije v funkcionalnosti za glas in zvok. V glasnem okolju, bodo lahko uporabniki zvišali zvok za 58-krat od povprečne ravni. V vetrovnih razmerah, pa bodo uporabniki lahko ta zvok zmanjšali za 90 odstotkov. Funkcija "hands-free" omogoča izjemno kakovost zvoka v radiju dveh metrov, medtem ko vgrajeni avdio dekoder omogoča dvakrat glasnejši zvok brez kompromisov pri kakovosti.

Glede na navade uporabnikov in pričakovane trende, Huawei P8 ponuja številne inovativne rešitve.
• Ko je telefon povezan z drugo Bluetooth napravo, kot je Huawei TalkBand B2, se telefon samodejno odklene brez gesla.
• Gostovanje je optimizirano za 4G omrežje, tako se model P8 do trikrat hitreje poveže v omrežje med gostovanjem od ostalih pametnih telefonov.

“Cilj modela P8 je postati najbolj uporabniku prijazen pametni telefon na globalni ravni, “ je dejal Richard Yu, direktor divizije za poslovne uporabnike pri družbi Huawei. “S pomočjo poglobljenih tržnih raziskav smo se v družbi Huawei osredotočili na ključne pomanjkljivosti, ki jih uporabniki občutijo pri uporabi pametnih telefonov. V modelu P8 smo združili najboljše elemente sloga in tehnološke rešitve, ki omogočajo boljšo vzdržljivost pametnih naprav ter ponujajo neverjetno uporabniško izkušnjo - predvsem pri porabi fotoaparata in omogočanju povezljivosti. Glede na uspeh, ki smo ga do sedaj dosegli s serijo modelov P, verjamemo, da bo P8 postal najbolj priljubljen pametni telefon med uporabniki pametnih naprav v letu 2015,” je še dodal.

Pametni telefon z najboljšo kamero
Huawei P8 predstavlja novo filozofijo v zasnovi fotoaparata, ki je optimiziran za šibko svetlobo in visok kontrast. Kombinacija algoritmov strojne in programske opreme omogoča uporabnikom, da naredijo popolne fotografije tudi v najslabših svetlobnih pogojih.

• Vodilna tehnologija za stabilizacijo slike: Optična stabilizacija slike do 1,2 ° omogoča, da z napravo posnamete visokokakovostne fotografije in video posnetke, ter da so posnetki vedno ostri, tudi če se vam pri tem roka ali kamera trese.
• Prvi svetovni RGBW senzor za štiri barve: senzor poveča osvetljenost za 32 odstotkov z visoko kontrastno svetlobo in zmanjša osvetljenost za 78 odstotkov z nizko kontrastno svetlobo;
• DSLR - neodvisna obdelava slik: Omogoča zmanjšanje šumov pri fotografiranju in iskanju optimalnega kontrasta in osvetlitve.

Huaweijeva napredna tehnologija in programska oprema uporabnikom omogoča štiri načine snemanja fotografij pri šibki svetlobi tako navadno snemanje, «režijsko» snemanje kot tudi zabavne in ustvarjalne načine snemanja, ki vključujejo tudi posnetek «selfijev».
Metoda slikanja s svetlobo s pomočjo ročne osvetlitve kamere ujema širok snop svetlobe. Ta metoda omogoča, da ko uporabnik ponoči slika panoramsko kolo, bo na fotografiji viden cel krog svetlobe, kar bo videti kot umetniški svetleči krogi. Edinstvena funkcija fotoaparata je tudi ta, da pri uporabi šibke svetlobe omogoča predogled fotografije, tako da lahko uporabniki vnaprej preverijo posnetek in se prilagodijo razmeram v temi.

"Režijski" način snemanja uporabnikom pametnih telefonov prvič omogoča tudi profesionalno snemanje. Uporabnik lahko upravljajo in nadzirajo največ tri različne telefone z Android sistemom in hkrati snemajo prizor iz štirih različnih zornih kotov, nato pa posnetke sinhronizirajo in urejajo na eni napravi.

Novi standardi povezljivosti
Med raziskovanjem potreb uporabnikov pametnih telefonov, je družba Huawei odpravila dve težavi, ki sta uporabnike najbolj mučile - nenadna prekinitev klicev in šibek signal. S pomočjo Huaweijeve napredne IKT tehnologije so v modelu P8 okrepili povezljivost naprave in postavili nov standard na področju povezljivosti pametnih telefonov.

Huaweijeva tehnologija Signal+, kompaktna dvojna antena in tehnologija za hitro preklapljanje med omrežji, omogočajo napravi, da prepozna najboljši način povezovanja v omrežju. Ko je en del antene prekrit in signal postane šibek, Huawei P8 hitro preklopi na drugo anteno in tako ves čas ohranja močen signal. Ta funkcija zmanjšuje tudi število prekinjenih klicev, ki se običajno pojavijo pri napravah s kovinskim ohišjem.

Huaweijeva serija modelov P je globalna prodajna uspešnica. Model P6 je presegel prodajo petih milijonov modelov v 60 državah, model P7 pa je presegel prodajo štirih milijonov v 100 državah v prvih šestih mesecih.

Huawei P8 bo na voljo tudi v Sloveniji pri izbranih operaterjih, ter v prosti prodaji.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Huawei
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki